İniş takımı sequencer projesi
Valla öyle bir uçağın yanında bu benim yaptığım devede kulak kalıyor. O nedenle şeref misafirliği falan söz konusu değil. Ayrıca muhtemelen gitme imkanım da olmaz. O nedenle ben sistemin son test videosunu paylaşayım, onunla idare ediverin.
Çalışma tarzı son olarak şöyle oldu:
Kısa bir video ile çalışmasını anlatayım.
Solda gördükleriniz kapak servoları. Sağda gördüğünüz ise ya elektrikli retractların kontrol ünitesi, ya mekanik retractların servosu ya da pnömatik retractın valf kontrolünü temsil eden servo.
Servo tester'dan yeni pozisyon verince;
- Kapaklar yavaş olarak açılıyor. Altı kapak servosu ayarlanabilir yön ve endpoint ile çalışıyor Burada iki servo farklı yönlerde çalışıyor.
- Retract enerjilendiriliyor. Ya açılıyor ya kapanıyor.
- Sonra yazılımdan ayarlayacağımız bir bekleme süresi var. İniş takımlarının hareket süresini net olarak ölçüp bir iki saniye daha ekleyerek belirleyeceğiz.
- Sonra kapaklar yavaş olarak ayarlanmış endpointlere göre kapanıyor.
Diğer özellikler:
- Enerji verilirken SEL tuşuna basılırsa programlama moduna giriliyor. SEL tuşu ile sırası ile iki taraflı EPA ve sonra bir sonraki servo şeklinde seçim yapılıyor. Servo o pozisyonu alıyor. INC ve DEC tuşları ile endpointler (real time) ayarlanıyor. ENTER tuşu ile ayarlar kaydedilip normal çalışmaya geçiliyor. İstenirse kayıt yapmadan enerji kesilip değerler değiştirilmeden çıkılabilir.
- Enerji verilirken INC + DEC + ENTER tuşlarına basılırsa tüm endpointler standart 1000 ve 2000 olarak resetleniyor.
Bir uçak için bu ayarlar bir kez yapılacağından dolayı tümünü kapalı bir kutuya koymak ve dışarıdan sadece servoları bağlamak uygun olur diye düşünüyorum.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol