IMAC KSA 2024
Bu yılki organizasyon, sponsor destekleriyle birlikte daha üst düzeyde yapıldı.
Organizasyon için IMAC italya ekibinden, Avrupa Direktörü Manrico Mincuzzi, Pilot Sacha Cecconi, Pilot Gioelle Bressan, Hakem Florio Bressan, Hakem Mario Silvegni, skorlama sistemi sorumlusu Fabio Giammarinaro Riyadh'a gelip organizasyona değer kattılar...
Bu sene de Federasyon resmi olarak yalnızca Basic klasmanı açacağını söylediyse de, Unlimited ve Advanced kategorilerde hakem uçuşları yapılmasını kabul ettiler. Buradaki temel motivasyon yerel hakemlere verilen teorik eğitimleri pratikte pekiştirmek idi... Fena olmadı bu yaklaşım, zira sapmalar çok büyük değildi...
Gelelim yarışmaya, iki gün 4 round-1drop olacak şekilde organize edildi...
Bunun dışında her round sonunda Advanced ve Unlimited uçuşları yapılacak, hakemlerce skorlanacak ancak resmi sonuçlara dahil edilmeyecek dendi... Bu aklıma yatmıyor olsa da Unlimited uçma fırsatının doğması benim açımdan yeterli oldu...
Sacha ve Ben Unlimited, Gioele ise Advanced klasmanda uçtu...
Yarışmanın resmi olan kısmında Basic uçtuk, ilk
roundda bir dikkatsizlik sonucunda bir manevrayı atladım, ancak diğer manevralarım oldukça yüksek puan olunca yalnızca 4 puan farkla ikinciliğe oturdum...
Lakin, öğleden sonraki ikinci round ve sonrakş günkü 3 ve 4. Roundlarda 1000 çekmem neticesinde drop sonrası tüm roundları alarak birincilikle bitirmiş oldum müsabakayı...
Bu yılki Kupamız
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Tüm skorlama operasyonlarını yöneten sevgili Fabio sayesinde, tüm skorlar canlı olarak ekrana yansımakla birlikte yerel wifi ağı üzerinden tüm yarışmacı ve seyirciler için de tüm detaylarıyla canlı olarak skor takibi mümkün oldu...
Fabio Giammarinaro
Gioele Bressan- 2024 yılında Avrupa Advanced şampiyonluğu ile adım adım ilerleyen başarılı bir genç pilot, bir o kadar da terbiyeli bir arkadaşımız
Florio Bressan- Eski bir IMAC pilotu olmakla birlikte şu an hakemlik yapmakta
Mario Silvagni- Hem FAI hem de IMAC hakemliği yapıyor, pandemi öncesinde F3A avrupa şampiyonası finalinde hakemlik yapmış başarılı ve harika dönüşler yapan biri...
IMAC İtalya ekibi toplu halde
Sevgili Manrico Mincuzzi, IMAC'i avrupa'ya getirip 25 ülkeye yayan, dünya iyisi bir IMAC aşığı...Şunanda Avrupa Direktörlüğü görevini sürdürmekte
1.3Dholic (Türkiye)
2.Waleed Alameddine (Lübnan)
3.Adel Al Jumaili (Kuwait)
Ve sevgili. 3Dholic ekibimiz... Her konuda destekleri dolayısıyla minnetarım bu ekibe
Gelecek yıl için tüm klasmanların açılması kararı alınması da olumlu bir gelişme oldu benim açımdan...