Uzun bir aradan sonra bir güncelleme yapmak istedim...
An itibariyle ağır antrenmanlara 2022 Unlimited Known Sekansı ile devam ediyorum
Yeni jenerasyon Flight Coach için önce modelin içinde ahşaptan bir kürsü yapmıştım.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Görünütüsü ve kullanışlılığı bakımından oldukça iyi bir sonuç aldıysam da malesef tüm loglar bozuk çıkıyordu. Parametre kaynaklı olabileceğini düşünerek biraz kurcaladıysam da bir problem göremedim, sonuç da değişmedi.... Loglar kullanılamaz durumda değildiler, dolayısıyla beni aksatmadılar ama bir yandan da çözüm düşünüyordum...
Sonrasında şu meredi söküp drone' a bantlayıp bi log alayım dedim. Loglar gayet sağlıklı gelince kesin olarak titreşim kaynaklı olduğuna kanaat getirdim sorunun. Tahminime göre board üzerindeki takozlar motordan gelen titreşimleri sönümleyemeyip, üstüne bir de rezonansa giriyorlardı. Özellikle tırmanış öncesi gaz açtıktan sonra ciddi bozulmalar oluyordu loglarda. Birbirini teyid eden bulgular olunca önceki versiyonu nasıl sabitlemiştim derken bataryaya bağladığımı hatırladım sistemi... Evet, board büyük bir kütle ile hareket edince ciddi bir sönümleme oluyormuş demek ki... Sistem ufaldığı için bu sefer bataryaya çok daha kolay sabitledim. Testlerde loglar direk olarak düzeldi, sorunu da çözmüş olduk...
Dışarıdan anahtarla açıp kapatabiliyorum artık sistemi dolayısıyla her inişte kanopi sök tak işinden de kurtulmuş oluyorum. Batarya da sorunsuz 10 uçuşa kadar kayıt alabiliyor. Üç uçuşta bir defa kanopi söküp logları bilgisayara aktarıyorum ve sahada sakince bi analiz ediyorum. Hatalar nerede ise sonraki uçuşlarda oraya yoğunlaşıyorum. Bu sayede doğru gördüğümü düşündüğüm bir açının doğru olup olmadığını Flight Coach ile teyid edebilioyorum. Eğer değilse önce doğrusunu bulana kadar deniyorum, daha sonra da buna gözümün alışmasını sağlıyorum. Ya da rüzgar vektörü ile mücadele ederken verdiğim telafinin ne kadar doğru çalıştığını gözlemle fırsatım oluyor...
Gelelim Flight Coach platformundaki değişikliklere... Otomatik puanlama sistemindeki geliştirmeler bir yana dursun, şu an için online ortamda puanlamaya ve herhangi bir sporcunun dünyanın herhangi bir yerinden skorlanabilmesini sağlayan bir hakem modülü geliştirdiler... İsmi "The Judge"
Sporcu, uçuş logunu hareketlere böldükten sonra JSON olarak kaydedip paylaşıyor. Hakem de linkteki online platformda bu dosyayı açarak uçuşu seyretme ve skorlama şansı buluyor.
"The Judge" linki:
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Kayıt vs yok tıkla çalıştır. Cep telefonu tablet bilgisayar her yerde çalışıyor
Bir tane video kaydettim görsel olarak uçuşu takip edebileceğiniz:
Keyifli seyirler
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Not: Dileyen arkadaşlarla JSON dosyalarımı paylaşabilirim