Güncelleme yapmanın vakti geldi geçti.
Uçağın tamiri bitmişti. En son motoru çalıştıramıyordum. Veya çalışıyordu sonra çalışmıyordu falan. Problem karbüratörün çatlamasıymış. Bir tane de vidası düşmüş. Tamir etmeye çalıştım ama sonuç olarak karbüratörün değişmesi lazım. Bir tane aynı karbüratörden buldum. Onu alıp tekrar motoru ayarlamak için uğraşıcam.
Motoru ayarlamak için uçaktan çıkarmıştım. Elektrik motorunu taksam nasıl olur acaba diye düşündüm. Bi baktım delikler baya baya birbirine uyuyor. Takayım bari elektrikli bir şekilde uçayım dedim. Hem alışmış olurum balsa uçağa.
Maiden sorunsuzdu. Ama ikinci uçuşun inişinde kameramana çarptım
Kameramanda hiç bişey yok. Uçakta küçük bir tamirat istiyor.
İlk olarak uçak yavaş uçabiliyor ama uçak yavaşlayamıyor... Yakıtlı motorla uçarken rölantiden diye düşünüyorduk ama huyu böyleymiş bunun
10sn hiç gaz vermediğim halde ve nispeten alçak bir şekilde inişe yaklaştığım halde gayet hızlı bir şekilde uçuyor. Köpük uçaklarda alıştığım hızlı yön değiştirebilme kapasitesi az. Mesela 2. Uçuşta iniş yaparken yolun diğer tarafındaydım. Biraz bu tarafa gelmek istediğimde fazlaca bu tarafa geldi ve diğer tarafa gitmesini 1-2sn önceden istediğim halde başaramadım
kanadın yatıklığını düzelterek rudder vermiş olsam daha doğru olurdu heralde.
Uçak stall olduğunda direk tepe taklak oluyor
Genel olarak havada görüntüsü dönüşleri falan çok hoş. Kaplamalardan dolayı konumunu ayırt etmek zor olsa da havadaki iskelet görüntü hoşuma gitti. Havada uçuşunu baya garipsiyorum
Alıştığım şekilde değil. Biraz Ultimateyi andırıyor diyebilirim. O da gaz vermeden alıp başını gidebiliyor. Havadaki uçuşu onun da alışık olduğumdan farklı. Ama bunun kadar değil.
Uçak sanki gidiş yönü istikametinde kararlı değil. Bunun sebebi motor açıları da olabilir. Yada kuyruğunun kısa olmasından dolayı da olabilir. Yani şunu demek istiyorum. Giderken gidiş yönünü hafif sağ veya sol yapmak istediğimde ya kayıtsız kalıyor yada istediğimden fazla oluyor.
Velhasıl iki uçuşta bu kadar kanıya varmak pek doğru olmayabilir
Ama tekrar sorun yaşamamak için aklıma gelen, o zamana dair hatırladığım veya düşündüğüm her şeyi yapıyorum. Reçetemi hazırlarken yardımcı olması umuduyla
Hasar
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol