Eline sağlık. Gayet güzel gözüküyor. Gözüme çarpan birkaç şey söylemek istiyorum.
En önemli şeylerden bir tanesi havada kanatların katlanmaması. Bunun için tahta çubuk koymuşsun ama planda böyle birşey yok? Eğer kanatlara airfoil şeklini veren, araya koymuş olduğun fotoblokları dik koymuş olsaydın gerekli mukavemet sağlanmış olurdu. Planda dik mi konulmuş diye tekrar kontrol eder misin?
Planda kanatlar bu kadar uzun muydu? Yoksa sende benim gibi kanatlar biraz daha uzun olsun rahat uçar kafasında mısın
Kanatlar uzun olduğunda rahat uçar, keyifli olur. Ama kanadın sağlamlığı azalır. Sen 40cm çubuk koydum demişsin. Ama kanat gördüğüm kadarıyla 140cm gibi birşey. O 40cm çubuk işlevini yerine getirmek için fazla kısa. 140cm kanat için en az 100/120cm çubuk lazım. Ve çubuğun eni senin için bir anlam ifade etmez. Yani 1cmx1cmx40cm çubuk kullanmak yerine 2cmx2mmx120cm bir çubuğu burulma olmaması için dik koyup iki yanına yine dik olarak fotoblok koyabilirdin. Ve taş gibi bir kanadın olurdu.
Airfoilin alt kısmının hafif bombe yapmış olması ve dihedral olmaması uçuşta senin özelinde sorun çıkaracak birşey değil. Pilotajın onların sana vereceği faydaya ihtiyaç duymayacak kadar iyi
Bu yüzden kafana takmana gerek yok.
Yeni bir kanat yapmalımıyım diye soruyorsan bence gerek yok. Ama şunu bilmen lazım. Kanadın hala havada katlayabilir. Eğer dediğim gibi 140cm kanat açıklığına sahipse. Bu yüzden daha önceden uçtuğun rüzgarlı yerde uçmamalısın. Atımları yüksek tutup bir sağa bir sola aşırı sert komutlar vermemelisin. İnişler de yumuşak olursa bu kanat gayet iş görebilir.
Maideni merakla bekliyoruz