Grumman F-9F Panther modeli inşaatı ("Dahta"dan model jet yapımı )

Tam "cleared for takeoff" diyordum ki flapı gördüm! :p

Taktım taktım :)

An itibariyle tüm kontrol yüzeyleri takılı ve çalışır halde, CG ayarlandı (pil tepsisinin en ucuna 120 gr daha ekledim). 5 pil de tepeleme şarj edildi yani model teknik olarak hazır.

Öte yandan dışarda da feci bir fırtına var ? yarına hava nasıl olur göreceğiz. Her durumda sahaya gideceğim, en kötü taksi yapar geri gelirim :)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Ve panther uçmaya hazır!

Ama yarın uçuş yapmamaya karar verdim, ortalık feci uçuşuyor ve hafta içinin hava tahminleri daha makul görünüyor, riske girmenin anlamı yok...

Ve panther uçmaya hazır!

Ama yarın uçuş yapmamaya karar verdim, ortalık feci uçuşuyor ve hafta içinin hava tahminleri daha makul görünüyor, riske girmenin anlamı yok...
Önemli olan hazır olması :hoppa:Havalar müsait olunca illa ki zaman ayarlanıp, maiden yapılır :thumbup:

Yarın için hava tahminleri gayet güzel görünüyor.

Bizim pist doğrultusu WNW, yani bu tahminler doğru çıkarsa en kötü durumda bile kabaca 10 km/saatlik bir yan rüzgar bileşeni olur ki bu modelin ağırlığı ve hızı, bir de bizim pist genişliği düşünülünce ilk uçuş için bile sorun olmayacak bir durum.

Salim yarın için sahanın uygunluğunu teyid edip haber verecek, eğer bir askeri faliyet vs yoksa yarın maiden için sahada olacağız demektir :thumbup: