GENS ACE LİPO
Bu konuda ben de birşeyler söylemek isterim,
insanlar genelde en iyisini almak isterler, çok doğal, en iyisini de alıp görsellerini buradaki arkadaşlarıyla paylaşmak isterler, bundan doğal birşey de yok..
Ancak bu hobide "sürdürülebilirlik" çok önemli, ve bunun içerisinde bulunduğumuz günlerde biraz arka planda kaldığını gözlemliyorum.
Bir modeli alıyorsak; pilini, yedeğini rahatça alamıyorsak doğru modeli kullanmıyoruz demektir. Eğer rc arabalarla ilgili konuşuyor olsaydık bu tam tersi olabilirdi, ancak helikopterde durum böyle.
Eski modelciler şöyle bir düşünürse; hayallerimizi süsleyen Align'ın şimdi fiyat/performans helikopteri olduğunu, dolar kurunun da ciddi şekilde artmasına rağmen hala böyle. Marka konumlandırmalarındaki ufak kaymayı da hesaba katarak bunu söylüyorum.
Herkes markalarla ilgili konularda HK'dan uzak durulmasını söylüyor ama gaui x7'de olan kuyruk spiral dişlisi sorununu; assault 700 toplamış olsaydıkda onda yaşasaydık, HK'yı nasıl gömerdik forumca bir düşünelim
Pillerle ilgili olarak da şunu söyleyeyim, ilk çıkan Turnigy flightmax serisinden 5 sene bozulmayan pilim vardı. Ancak sonraları aynı kalitede kalmadı, fiyatı da ucuzladı. Şuan HK ucuz lipoda bırakın eleştirilmeyi, dua edilecek durumda bence. Pahalı lipoları var olmasına var, gens ile aynı para aynı özellik, kim alır? kimse almıyor tabi , buna hiç lafım yok.
Yüksek C değerli bataryalar özellikle yazın yüksek sıcaklıklarda uçan insanlar için kesinlikle gerekli, pil daha az ısındığından daha az sıkıntı oluyor. Yine de uçuş olarak 35-40C altını pek sevemiyorum.
Özetlemek gerekirse, isteyen istediğini alır elbette, ama bu iş gittikçe daha da küçük ve parası olan kesimin yaptığı bir iş olmak yerine tam tersinin olması gerekiyor. Diyeceksiniz ki bak birçok insan çin işi ürünlerle bu hobiye girdi.
Ben de şunu soracağım, mesela klon bir heli toplarken konu açan, birşey soran, uçuş videosu koyan kaç kişi kaldı? En iyi ekipmanı alıp konusunu açanlara hiç lafım yok, onlar sayesinde biz de birşeyler öğreniyoruz, ancak diğer kısım da bu forumun,bu hobinin zenginliğidir.
Herkese kırımsız uçuşlar