Güncelleme yapayım dedim, hem bu vesileyle belki sorunumun çözümü için bir fikir alabilirim...
Bildiğiniz gibi maiden sonrası kırım yaşamıştım. Eksik parçaların siparişini verip malzemeler geldikten sonra montajları yapıldı. Tüm ayarlamaları da yaptığımı düşünüyorum.
Maiden sonrası onarım çalışmalarına istinaden ilk deneme uçuşunda aşağıdaki videoda da göreceğiniz şekilde bir vibrasyon ile karşılaştım.
Sorunun software ayarlarda olabileceğini düşünerek farklı swash gain oranları ile de denemeler yaptım. Fakat çok farklı bir sonuç almadım. 2. videoyu da aşağıda görebilirsiniz.
Tabi sorun olabilecek her yere el atmaya başladım. Kafada boşluk var mı diye de baktım ama göremedim. Elimde sadece motor şaftında bir yamukluk olup olmadığını kontrol etmek kaldı ama ona da girişmeden önce belki bir öneri gelir diye görüşlerinizi almak istedim.
Tüm gövde sökülüp tekrar montajlandı
Yeni pal takımı balansı yapıldı
Pal açıları (+ - ) 13 derece ayarlandı
Swashplate sıfırlaması yapıldı
Servo kolları 90 derece olarak ayarlandı
Servolar tek tek kontrol edildi
Yeni batarya alındı (6s 4500 mAh)
Kontrol etmem gereken ne var acaba?
Bildiğiniz gibi maiden sonrası kırım yaşamıştım. Eksik parçaların siparişini verip malzemeler geldikten sonra montajları yapıldı. Tüm ayarlamaları da yaptığımı düşünüyorum.
Maiden sonrası onarım çalışmalarına istinaden ilk deneme uçuşunda aşağıdaki videoda da göreceğiniz şekilde bir vibrasyon ile karşılaştım.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Sorunun software ayarlarda olabileceğini düşünerek farklı swash gain oranları ile de denemeler yaptım. Fakat çok farklı bir sonuç almadım. 2. videoyu da aşağıda görebilirsiniz.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Tabi sorun olabilecek her yere el atmaya başladım. Kafada boşluk var mı diye de baktım ama göremedim. Elimde sadece motor şaftında bir yamukluk olup olmadığını kontrol etmek kaldı ama ona da girişmeden önce belki bir öneri gelir diye görüşlerinizi almak istedim.
Tüm gövde sökülüp tekrar montajlandı
Yeni pal takımı balansı yapıldı
Pal açıları (+ - ) 13 derece ayarlandı
Swashplate sıfırlaması yapıldı
Servo kolları 90 derece olarak ayarlandı
Servolar tek tek kontrol edildi
Yeni batarya alındı (6s 4500 mAh)
Kontrol etmem gereken ne var acaba?
Son düzenleme: