Ft Explorer XL

Bir daha ft explorer yapmayacağım :)
Ft explorer xl denemesinden sonra ft legacy yaptım biraz kırım yaşadık ancak güzel uçuşlar yaptım.
Geçenlerde ben bu exploreri neden uçuramadım diye kafama takıldı plana sadık kalarak yeni bi explorer yaptım (dürüst olmak gerekirse iki power pod yapıp birini 10x45 pervane sığacak şekilde motoru biraz yukarı aldım) güzelce boyadım süsledim. Olmadı buda uçmadı standart power pod 1400 kv 9x6 pervane taktım olmadı motoru biraz yukarı aldığım 1000 kv 10x45 pervaneli power pod denedim bu arada motor açısını birazdaha yukarı verdim aşşağı verdim olmadı malesef video çekemedim elden atuyorum havalanmıyor yere yatıp sürükleniyor.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Birdaha explorere bulaşmama kararı aldım. Emek verdiğim parçaları atmaya kıyamadım yeni bi model yapaıp onda kullanayım dedim explorerin yatay dikey stab ı söktüm 140 cm lik kanadıda kullanarak ft simple scout modeline bakarak çenç bi model yaptım. Normalde A4 kağıda baskı alıp çizerek 1cm xps levhadan keserek yapıyorum modelleri, bunu hiç baskı almadan ölçülere bakarak çizdim orjinal modeli %22 büyüterek ölçüleri o şekilde ayarladım hiç özenmedim boyamadım bile dedim kırılmassa boyarım.

Ortaya böyle bi model çıktı ve okadar güzel uçuşu olduki hiç beklemiyordum. 2 adet power pod yaptım 2212 1400 kv ve 1000 kv motorları pratik bi şekilde değiştirerek farklı kombinasyonlarda uçuş yaptım veriler şu şekilde oldu:

Kanat açıklığı 140 cm chord 21 cm
Kanat alanı 29 dm2 kanat yükü 25gr/dm2
Uçuş ağırlığı 770 gr
Batarya 3000 mah lion
2212 1400 kv 9x6 pervane 8 dk uçuş süresi yüksek performans verdi
2212 1000 kv 10x45 pervane 16 dk uçuş süresi orta düşük performans
2212 1400 kv 8x40 pervane performans çok yüksek diyemem ancak tatmin edici performans ve 12 dk uçuş süresi
Tartıda 1400kv 9x6 pervane 900 gr civarı basıyor 1000kv 10x45 700 gr, 1400 kv 8x40 600 gr civarı, sahada performans ve uçuş süresi olarak 1400 kv 8x40 en iyi verimi verdi itki yüksek olmasada anladığım kadarıyla küçük pervane daha hızlı uçuyor ancak rüzgara mukavemeti düşük.
Hava bugün çok güzeldi arada 21 kms varan rüzgar olsada ortalama rüzgar 11kms buda rahat bi uçuşa elverdi ve ben bukadar rahat iniş yapan bi model deneyimlememiştim süzülerek iniyor ve kanatta hiç dihedral vermedim.

Tebrik ederim, detaylı şekilde yazmış olmanız da güzel olmuş. Ayrıca pratik çözümlerle parçaları değerlendirmek de güzel fikir ben de çok yapıyorum. Uçuş videoları da bekliyoruz 😊

Naçizane bir tavsiye olarak uçağın ilk uçuşundan sonra boyayıp süslemek daha mantıklı olmaz mı? En azından kırım yaşanırsa emek boşa gitmez.

Tebrik ederim, detaylı şekilde yazmış olmanız da güzel olmuş. Ayrıca pratik çözümlerle parçaları değerlendirmek de güzel fikir ben de çok yapıyorum. Uçuş videoları da bekliyoruz 😊

Naçizane bir tavsiye olarak uçağın ilk uçuşundan sonra boyayıp süslemek daha mantıklı olmaz mı? En azından kırım yaşanırsa emek boşa gitmez.
Malesef genelde tek gittiğim için video çekemiyorum, aslında ilk uçuşta kırım olsada silikonu basıp devam ettiğimiz için boyamanın zararı olmuyor ancak explorerde dengesizlik olayını çözemediğim için çöp oldular.

Ortaya böyle bi model çıktı ve okadar güzel uçuşu olduki hiç beklemiyordum.
Uçak dediğinin burnunda pervanesi olur ve burnu da havada olur :p Her haliyle karizma bir uçak olmuş. Eline sağlık :saygilar: