el yapımı hidrolik ekskavatör
tekrar merhaba arkadaşlar. yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Paylaştıkça sizler kadar ben de keyif alıyorum.
emre bey Hortum bağlantı parçaları, kelepçe diye bahsettiğiniz parça nipel diye adlandırılıyor.
Türker bey tank da palet olarak aynı sistemle yapılabilir ve diğer kısımları ekskavatörden daha kolay olur. Böyle bir işe başlamak isterseniz veya isteyen olursa yardımcı olmak isterim. Bu projeyi başarıyla bitirirsem daha planlı, görseli daha güzel 2. Bir ekskavatör yapmayı düşünüyorum.
Hakan ülgenalp bey dediğiniz gibi ilave özellikler eklemek istediğimde sıkıntı olmaması için 9 kanal siparişi verdim. Ekskavatörlere en az 6 kanal kumanda gerekli. Bu zamana kadar yaptığım parçalarda bi yanlışlık hata olursa yenisini yaparım problem değil fakat bu elektronik parçalarda hata yapmamak için biraz tedbirli davranıyorum malum fiyatları yüksek bu yüzden tekrar alınması çok masraflı olur. 2s 20c 4 amper Pil ve şarj cihazı aldım. Şimdi kumanda fırçasız motor esc ve mikro servo siparişi verdim. Gelince hidrolik sistemini kumandayla çalıştıracağım. Eğer motor pompayı çevirirse en büyük sorunlardan birini halletmiş olacağım. Videoda kalın yağ düşük devirle maksimum basınç 25 bar. Şimdi motor devirli, yağ ince olacak yine aynı gücü alırsam iş tamamdır.
Hakan bakır bey bilye, hidrolik pompa, hortum, m3 vida, somun, basınç göstergesi, motor ve yağ gibi malzemeleri elde yapamadığım için Hazır aldım
diğer parçaları alüminyumdan elde yaptım. Dıştan dişli Hidrolik pompa denemelerim de oldu fakat istediğim performansı alamadım. Burda kullanmış olduğum içten dişli pompa. Diğer pompaya göre çok büyük ve ağır. Böyle olmasının ekskavatör için bi zararı yok. İşe yarar pompa üretmek için freze cnc gibi aletler lazım kısmet olursa bu aletlerden alıp işi daha profesyonelce yapmayı düşünüyorum. Sadece torna, şarjlı matkap, tornavida, pense, çekiç gibi aletlerle bu kadar oluyor.