F-14 Tomcat - Depron model yapımı

Sizin kullandığınız maket kartonunun tek yönü mü kağıt kaplı yoksa iki yönü mu kağıt kaplı. Depron tarafı demişsiniz. Ben guaj boya ile deneme yaptım ama kurumaya başlayınca kartonu büktü. Sonra selülozik sprey boya ile denedim bu denemem güzel sonuç verdi ama ince katlar halinde atmak gerekiyor aksi halde kartonun yuzundeki kağıdı kaldırabiliyor yada çok fazla sıkılırsa oda kurumaya başlayınca kartonu yamultabiliyor. Son olarak da kırtasiyelerde satılan yapışkanlı folyo ile susleme yapıyorum. Uğraşabilirseniz sprey boya çok iyi sonuç veriyor.

iki karton arası depron. uygulama alanı ise guajın

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

bu da hangar. aslında bixler 2 ve cristen eagle da var.

Benim kullandığım malzemede bu. Ama ben guajı fırçayla uygulayınca kurumaya başlayınca s gibi oluyor. Benimde elimde şu anda flyer, fogey, Explorer, tamir edilecek bir baron var. Elemanların planlarını seviyorum. Ama bir turlu verdikleri ağırlığı tutturamıyorum. Onların kullandığı foamboard daha hafif sanırım.

burak bey kartonun tanesi 4.5 tl den aldım. turhalda bir firmaya söyledim havacılık klübümüzde çok lazım diye esnafta yardımcı oldu ve bizi kargo derdinden kurtardı. bende 10 tane aldım.

flight testteki uçaklar güzel. ama haklısın ağır oluyorlar. donanımında kv düşük motor olacak 1200 gibi ama buseferde esc büyük ve pervanede. Ben iniş takımı sevmiyorum. pervane büyüyünce iniş tk şart oluyor.
guaj konusuna gelince ben daha boyamıyorum bant ve printer çıktısıyla işi bitiriyorum.
örnek

Maket kartonu marka olarak benim kullandığımdan. Bu marka daha hafif. Hem bu markanın kağıdı da rahat çıkıyor. Burda başka bit marka daha satıyorlar o biraz daha ağır. Aralarındaki fark ağır olan marka daha beyaz ve daha sert. Bilgisayar çıktısı olayını tam anlayamadım.

Bunun markanın 100-70 ide var ben genelde onu kullanıyorum. Oda en son aldığım 7 liraydı sanırım. Diğer ağır olanı bugun 10 liraya almak zorunda kaldım. Herzaman aldığım yerde kalmamıştı.

bilgisayar çıktısı derken kaplan logosu.
zemine sarıbant üstüne çıktı en üste şeffaf bant.
şanslısın 1m lik iyi oluyordur.eurofighteri 1m kanat açıklığında yapacaktım. motoruda 2600 veya 2800 kv seçecektim.
şu an öğrencilere trainer flight testteki FT TINI TRAINER ile uğraşıyorum. sen ne yapıyorsun burak bey.

Sizdemi öğretmensiniz? Ben şu anda profil kanat bir extra 330s yapmayı planlıyorum. Aktif olarak ise elimde şuanda uç model var ama ikisini uçuruyorum. Old fogey ve flyerı aktif olarak uçuruyorum. Explorer yaptın ama hala maiden fırsatı olmadı.

Evet meslektaşız. Ben makina bölüm öğretmeniyim. extra 300 denemelerimde başarısız oldum. 1. sinde aceleci davranıp modeli güçlendirmeden attım kanat 10m civarında katlandı ve pert. 2.sinde aileron ve elevatör açıları çoktu. havada zaptedemedim. malum sonuç. bu yüzden 2.el turnigy 9x aldımki servo end point yani servo hareketlerini kontrol altına almak.
kaç yıldır uğraşıyorsunuz. tomhe sitesindeki modellere baktınız mu?

uçakları hafifletmek için iyi bir yöntem.
donanımınız ve kumandanız?

Ben 2011 de bir başlangıç yaptım ama fazla uzun sürmedi. Ve ara verdim. Şimdi ciddi olarak başladım ve yaklaşık altı aydır devam ediyorum. Önce ekipmanı tamamladım. Burda pilot tr nin olması buyuk avantaj. Hem pistleri var hemde arkadaşlar sağolsun yardımcı oluyorlar. Ama onların kullandığı modeller baya güçlü ve iri modeller. Bahsettiğiniz siteyi bilmiyorum hocam. Şu anda heylere pek ilgim yok. Daha çok sportif uçuş yada akrobasik uçuşa meraklıyım. Son olarak flite testteki uçaklar ilk başlangıç ve belli bir seviye için gayet uygun. Ve mantıklı modelleri var. Özellikle benim gbi yeni başlayanlar için old fogeyi ciddi ciddi öneririm sonrası için ise simple stroch pilotaj geliştirmek için önemli.

Fogeyde kullandığım donanım motor emax 2218 pervane 11,47 esc ise 30a pilller ise bu motor ve pervanede 1550amper 3s 800mamoer 3s ve 2 s ve 2200 amperlik bir 2s pille uçuyorum. Ve hepsi de çok rahat uçuyor. Kumanda olarak ise at9 kullanıyorum

Hocam kumandanız güzelmiş. Bende 2011 de başladım. Ara sıra mola verdim. Şimdi okulda öğrencilere rc simülatör ve rc imalatını öğretmeye çalışıyorum.
Pilottr yi de takipteyim. Yalnız fiyatları imkanıma uygun olmadığından çinlilerle muhatabız. Yolunuz buralara düşerse tanışalım. Bizde arkadaşlarla yozgattaki faaliyetlere katılmayı düşünüyoruz. 505 257 2131. Hayırlı geceler. Yarın okula

F-14 Tomcat - Depron model yapımı

elinize sağlık, kırımsız uçuşlar :D