F-14 Tomcat - Depron model yapımı

Planı bende göremedim. Ama sorun değil. Güzel çalışma olmuş. Bende genelde bu tür uçaklarla ilgileniyorum.
Bir sorum olacaktı. Depron pahalı bulunması zor. Maket kartonu denediniz mi volkan bey. Flight test sitesindekiler gibi.
Genelde 5mm lik kartonlar 6mm deprona yakın ağırlıkta ve karton türü olduğundan yapışma ve süslemesi kolay. Aileron, elev .. menteşesiz yapılıyor.
Depron düşünen arkadaşlara yardımcı olması dileğiyle. :RCKolik:

Bu arada mehmet bey, türker bey başta olmak üzere tüm aileye teşekkür ederim. Tokatta arkadaşlarımı site aracılığıyla buldum. Bilgi paylaşımı ile seviyeyi biraz daha yükseletebildim neden derseniz önceden kumanda ve şarj aletinin önemini bilmezdim. Sayenizde tüm yazan arkadşlara tekrar tekrar teşekkür şu an imkanım doğrultusunda en iyi şarj aleti ve kumanda peşindeyim. :halay: :yuppi:

mehmet çağlar' Alıntı:
Bu arada mehmet bey, türker bey başta olmak üzere tüm aileye teşekkür ederim. Tokatta arkadaşlarımı site aracılığıyla buldum. Bilgi paylaşımı ile seviyeyi biraz daha yükseletebildim neden derseniz önceden kumanda ve şarj aletinin önemini bilmezdim. Sayenizde tüm yazan arkadşlara tekrar tekrar teşekkür şu an imkanım doğrultusunda en iyi şarj aleti ve kumanda peşindeyim. :halay: :yuppi:
Faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize :RCKolik: Tokatta yaptığınız bir buluşmaya ait 1-2 kare resim görmek bizleri ayrı mutlu edecektir :saygilar:

mehmet çağlar' Alıntı:
Planı bende göremedim. Ama sorun değil. Güzel çalışma olmuş. Bende genelde bu tür uçaklarla ilgileniyorum.
Bir sorum olacaktı. Depron pahalı bulunması zor. Maket kartonu denediniz mi volkan bey. Flight test sitesindekiler gibi.
Genelde 5mm lik kartonlar 6mm deprona yakın ağırlıkta ve karton türü olduğundan yapışma ve süslemesi kolay. Aileron, elev .. menteşesiz yapılıyor.
Depron düşünen arkadaşlara yardımcı olması dileğiyle. :RCKolik:

plan yüklüydü yandex üzeri indiriliyordu ama kapamış olabilirim tekrar aktif edeyim ben onu, bu arada dpronu bulmam çok kolay olduğu için ben depronu tercih ettim, plakasını 8,75TL den alıyorum 6mm olanın, 1 tabakadan 1 uçak çıkıyor, maket kartonu hiç aramadım nerde satılıyor onuda bilmiyorum açıkcası ondan depron tercih etmişdim, fiyat olarak maket kartonu fiyatı nedir acaba bilgi verebilirseniz memnun olurum bir karşılaştırma yapmış olurum. birazdan plan linkini aktif ediyorum kontrol edebilirsiniz..

Plan linkindeki sorun düzeltildi....

Teşekkürler volkan bey.
Bu arada tokat resim ve videoları toparlayıp en kısa sürede eklerim. bu arada tomhe eurofighter motor mount aşamasındayım. açı sola ve yukarı 1-2 derece verdim bakalım nasıl olacak volkanbey.

volkanbey kanatlar geriye gelince Cog değişmezmi?
açı konusunda tavsiyenizi bekliyorum sonra maiden.
bu arada maket kartonu kullacam ve sizin elektroniklerden. aslında favori motorum trngy 2826-6 veya rc timer 2212 6 da var. işte bu yüzden oynar bir motor mount tasarlamak istiyorum. hem açı hemde motor değişimi rahat olsun diye. ölü hdd kasasından veya helikopter alüminyum parçalarından. kafa çorba oldu. :halay:

mehmet bey merhabalar, öncelikle 2826-6 güzel bir motor bende severim çıkardığı ses olsun ufak pervane ile verdiği itiş gücü olsun, ama o motoru ben pek kullanmıyorum çünkü benim kullandığım gibi 1000 mah yada 1300 mahlık pilleri bir anda sömürüp bitiriyor ve şişme yapıyor pilde, o nedenle pek tercih etmiyorum, motor açısına gelince şöyle söylim ben depron uçaklarda pekde motor açısı vermiyorum, göz kararı düz olacak şekilde takıyorum, dpron olunca hertürlü uçuyor zaten :D,

diğer sorunuza gelince kanatları geriye dogru kapatınca ağırlık merkezdi değişmiyor diye tahmin yürütüyorum çünkü havada uçakda herhangi bir öne dogru düşme yada arkata doğru düşme gibi agırlık merkezinin değiştiğini gösteren bi şey görmedim uçarken, kanat açıkkende düz uçdu kapalıykende,

açısını değiştirebildiğiniz bir motor baya güzel olucaktır tabikide, aslında bu depron işinde birazda zevke kaçıyor olay, örneğin benim f14 de kanatlar kapansada kapanmasada çok farklı bişey olmuyor gözlemlediğim kadarı ile, ama görüntü olarak insan tatmin oluyor yani diyosun bak kanatlarımda kapanıp açılıyor, şimdi bizim antalyada benim uçağı gören arkadaşlar bende yapcam demeye başladı bile, sizin hareketli motoruda görünce baya iyi tepkiler gelir :D,

resimleri ve maiden flight videoyu bekliyorum merakla

Merhaba volkan bey. sohbet arasında motorumun eksisinide öğrendim teşekkürler. sizin motordan sipariş vereceğim. dediğiniz gibi havada formula geçiyormuşçasına ses sonra tombul tombul piller. 1800 mah takmıştım.şişti. 2000 20c ile f22maket kartonu 10-15 dk uçuruyor ama 3.85v de iniyorum.

hareketli motor konusunda zannedersem yanlış anlatmış olabilirim. üniversal motor mount tasarımıydı. şu sıralar yoğunum yasarım sonrasını paylaşırım.
2dk önce de arttech kumandamın yerine trng9x 2.el 3 alıcılı siparişi verdim. inşallah sorunlu değildir.

merhabalar tekrardan, bir arkadaş şu motoruda önermişdi bana, kullanmadım ama o çok memnundu, bende baya bir motor deniyorum ama şöyle bi keyif aldığım işde bu dediğim bir motor bulamadım daha, bide bu arkadaşın önerdiği motordan alıcam bi ara :D

volkan bey sanki bizim arkadaşlardan birinde vardı. eğer doğru görmüşsem + ve - lerini öğreneyim. akşama bildiririm. trngy ll22.. alacaktım. iptalmi edeyim?
hızlı ve çekişi yüksek olsun dersen hakanbakır arkadaşımız yeni aldı gökyüzünü yırtıyor 2826 1400kv 8x4 pervane 3sle memnun

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

motor açısı

ilk uçuş gayet stabildi. açısız f22 den daha güzel uçtu.

Emeklerinize sağlık
Enfes bir çalışma

Uzun zamandır konuyu takip ediyordum yazmak bugüne nasipmiş. Ikimizinde eline sağlık. iki uçakta çok hoş. Hocam maket kartonunu bantla mı renklendiriyorsunuz? Ben çeşitli yöntemler denedim en iyi sonucu umix denen yapışkanlı folyodan aldım. Flîte test tayfasının uçakları çok hoş bende onların uçaklarını yapıyorum bol bol. Tekrar ellerinize sağlık.

arkadaşlar teşekkür ederim ilginize.
bu arada pilot kabinini ve kanat ucundaki elemanlar yok. onlarla süper olur.
Renklendirmeyi 1. istanbul ucuzluktan normal ince bant
2. aynı genişlikte fiberli bant
3. elektrikçi bandı
4. maket kartonunun depron kısmına guaj boya kırtasiyeden

uçak tomhe sitesindeki eurofighter idi. ama planı autocadde
scale komutu ile ölçeklendirip 700x500 maket kartona uydurdum. daha sonra kendim ölçülerdeki küsaratlı çıkan bölgeleri tam sayıya dönüştürüp t cetveli ve gönye ile çizip kestim. Aslında video eklemek isterdim ama 2 kişiydik ve hava kararmak üzereydi. Nasipse sonrada çekerim.
F22 f18 ve eurofighter denemelerimde öğrendiklerim.
Motora açı vermek şart. En iyi havada tutunma ve görsel güzellikf22 , uçuş ve akrobasi eurofighter.
motor rc timer 2212 6. 30 a esc 6x4 pervane.