Görseller Eskişehir Buluşmaları (Ana Başlık)

[Video]: Eskişehir Buluşmaları (Ana Başlık)

Emre Kaman' Alıntı:
Can yeni uçak hayırlı olsun, kırımsız uçuşlar :) Gerçekten yakıyor, ateş ediyor :D Maşallah

Pist konusuna gelirsek, pist kuralları, uçuş paterni, birbirimize saygı falan demeye çalıştık mayıstaki son toplantıda, sağ olsunlar bazı "modelci" abilerimiz ne kuralı arkadaş diye girdi, ben şöyleyim ben böyleyim diye devam etti, çıkmak bilmedi ;D Pistin rüzgarlı olmasının dez avantajı olduğu kadar avantajları da var. En azından bu tarz "modelci" abilerimize çekici gelmiyor ;D
Çok teşekkür ederim Emre abi, benim için güzel değişiklik oldu, baya ağır adımlarla ilerliyorum ama olsun :laugh:

Kurallar konusunda böyle bir konuşma geçtiyse fazla düşünmeye ve yorulmaya da gerek yok. Neyseki pistimiz rüzgarlı hakikaten :D

Can modeller göz dolduruyor :bravo:
Kazasız kırımsız uçuşların olsun inşallah ;)

İbrahim DEMİRBİLEK' Alıntı:
Can modeller göz dolduruyor :bravo:
Kazasız kırımsız uçuşların olsun inşallah ;)
İbrahim abi çok teşekkür ederim, sağolun :)

Bugün öğleden sonra Emre abi ile arazideydik...

Hava tam bulutluydu ve rüzgar seviyesi ılık bir esintiden fazlaydı. Yani fırtınalar estirmese de rahatsız etti bir miktar. Sıcaklık da en fazla 15 dereceydi..

Akşamdan pilleri şarj ettim. Protos 500 için de bi ayar yaptım mini vbara. Sonra hangi heli ile çıkacağım net olmadığı için satellite'i ait olduğu heliye (max) geri taktım.

Gün içinde logo ve p500 ile çıkayım dedim. Ama satellite'i unutmuşum, sahada fark ettim. Haliyle sadece logo ile dört uçuş yaptım.

Son zamanlarda hep 380 ve max ile uçuyordum, değişiklik oldu :)

Foto video olaylarına girmedik. Tek kare Goblin çektim, onu paylaşayım :)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Brain-2 sahalara inmiş demek ki :thumbup: Nasıl RESCUE test ettiniz mi ? Bir sıkıntı olmadı değil mi ?

Bu arada keşke bir karede PROTOS 500 olsaydı :-\ Özlemiştik kendisini sahalarda görmeyi ;)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Brain-2 sahalara inmiş demek ki :thumbup: Nasıl RESCUE test ettiniz mi ? Bir sıkıntı olmadı değil mi ?

Bu arada keşke bir karede PROTOS 500 olsaydı :-\ Özlemiştik kendisini sahalarda görmeyi ;)

İndi tabi abi, bütün modellerin üzerinde Brain2 var afedersin ;D Nitro, X3 ve X7'de dahil. Hepsinin beyni Brain2

maşallah,eskişehir buluşmaları da özletti valla :bravo:
bi rescue videosu bekliyoruz

Özkan Çıkıkçı' Alıntı:
maşallah,eskişehir buluşmaları da özletti valla :bravo:
bi rescue videosu bekliyoruz

Yapalım bi buluşma :thumbup:

Bugün hava bize güzel bir sürpriz yaptı. Aralık ayında baharı yaşadık. Sahaya vardığımızda sıfır rüzgar, sıfır bulut, sıcaklık 13-14 derece (aralık için sıcacık), bir de sahayı boş bulunca çok keyifli bir gün geçirdik.

Rasim rekor üzerine rekor kırdı, 9 uçuş yaptı toplam. Ben nitro ile alışma turlarına devam ettim. Çok keyif aldık, bu havalar gelmez bir daha :)

Arkadaşlar helal olsun...

Vay maşallah. :bravo:

Rasim sen ne yapmışsın öyle. :eek: :bravo:

İnşallah nitroda işler yolundadır Emre. ;) Kocaeli'den sonra Eskişehir'in havasına da alışmıştır. :laugh:

Videoları bekleyeceğiz elbet. :laugh: :RCKolik:

Mordo Ortasi' Alıntı:
Arkadaşlar helal olsun...

Saol abim, bugün tam sizlikti bizim alan. Özledi Eskişehir sizi :)

Türker Akgün' Alıntı:
Vay maşallah. :bravo:

İnşallah nitroda işler yolundadır Emre. ;) Kocaeli'den sonra Eskişehir'in havasına da alışmıştır. :laugh:

Videoları bekleyeceğiz elbet. :laugh: :RCKolik:

Alıştı alıştı. Bir hafta aradan sonra ilk çalışması 3-4 sn starter dönüşü oldu. İkinci çalışmada elimi starterin düğmesine koydum, basmadım bile, starteri gösterince çalışıyor artık ;D

Rölanti ayarını da tam oturttum, tıkır tıkır oldu. İkişer tık daha kıstım iğneleri, max 75 derece gördüm motorda, herşeye gayet güzel cevap veriyor, artık motorun işi bitti diyebiliriz bence resmen :D

Ufak tefek ünite ayarlarımız kaldı, bugün tableti evde unutmuşum, yapamadım. Sonraki uçuş gününde şöyle bir toparlamak kaldı, sonra dens dens dens :yuppi:

Eskisehir de görmeyi özlediğimiz hareketler bunlar :bravo: Süpersiniz :halay:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evet bugün gerçekten hediye bir hava vardı değerlendirmeniz süper olmuş. :saygilar:

Türker Akgün' Alıntı:

Tam da adamı yazdı :) Türker abi, izindeyiz :saygilar:

Bugün max mı logo mu derken, hadi dedim logo çıksın. Max ile bir sıkıntı yok çok şükür. Aslında dün çıkma ihtimalimiz vardı, logoya niyetlenmiştim. Uçuş iptal olunca, bugün de planı değiştirmeden logo ile devam ettim. 380 her zamanki gibi fiks... Bütün piller dolu (5-1600, 4-5000/5250)

380 ile iki normal uçuş, eli alıştırmaca, aynı hareketler devam... (ESC kalibrasyon yeniden yaptım, haftaiçi firmware update yaptığımdan dolayı, değişen bişey yok ama aynı yüzdeler aynı rpm leri verdi)

Logo ile biraz tictoc denedim... Kendim hareketi tam yapamasam da, max ve 380'e göre Logoda da var bişeyler. Emre abinin tavsiyesi ile bir iki ince ayarı değiştirdik, kuyruğun dikeyden sapmasını engelledik gibi, ama ana rotorda yine bi sol ailerona kayma devam etti. Ben çok iyi beceremediğimi biliyorum, ama diğer helilerime göre bir fark var onu da hissedebiliyorum. Neyse çok üzerinde durmadım, asıl niyetime doğru ilerledim.

Bu zamana kadar Protos380 için 2860-2900rpm, Logo550sx için 2150-2300rpm, Protos Max için 2050-2100rpm gibi kafaturları ile uçuyordum... Ama bizlere kötü örnek olan abilerimiz sağolsunlar, kaşıntı tuttu :D ESC yüzdelerini düşürüp, gainleri biraz arttırdım Bank2 lerde...

Protos380 için 2500rpm, Logo550sx için 1915rpm gibi değerler belirledim. Aynı hareketleri tekrarlamaya çalıştım, ama collective stickinin sınırlara dayandığını hissedebiliyordum. Çok keyifliydi lowumsu rpm lerim. Nette çeşitli videolar var, Protos380 ile 2200rpm lere düşülebilir, Logo550sx ile 1700rpm lere... Ama benim pilotaj kaldırmaz oraları, heliyi elime alırım. Yada half piroları falan bırakır, öyle git gel takılırım, sakin sularda uçarım o kafaturlarında... Şu anda ayarladıklarım hem belli başlı yapabildiğim hareketler için gayet yeterli, hem de hissiyat olarak çok keyifli :) Özellikle son logo uçuşumdan çok keyif aldım. Heli uysallaşınca daha yakında da uçabiliyorum...

Uçuş süresi de 5dk dan, 6.30dk ya çıktı... Maksimum akım 135A lerden, 95A lere, ortalama 42A lerden 32A lere düştü. Maksimum anlık güç 2800W tan, 2000W a düştü (Satılık Kontronik Pyro 650-103 motor var ;D )... Pil kullanımım standart %70 kullanım, %30 kalan...

Logo ile bundan sonra daha çok low uçmayı düşünüyorum, Protoslarla genelde yüksek kafaturları. Yine de her heliye bir low bankı ayarlayıp, optimize edeceğim. Uçuş sırasında yüksek-düşük arası geçişler de hoş oluyor.

Bugün verimli geçti :)