Görseller Eskişehir Buluşmaları (Ana Başlık)

[Video]: Eskişehir Buluşmaları (Ana Başlık)

Bende evde iki dinazor besliyorum ve gayet mutluyuz. ;D

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Bunların da nesli tükenirse ne yapacağız Rasim :rolleyes: Dükkanı kapatıp gidelim o zaman :lollol: :lol:

Başkalarına şans verdiğiniz yok ki Mehmet abi, tutturmuşsunuz bir yeşil, gidiyor ;D MSH'nin sapı, Mikado'nun çöpü... JR forza bile ilk zamanlar zor kabul gördü (ki topladığım en kaliteli 450dir). Hep yedek sıkıntısı dendi... Align bakkalda bile bulunur dendi. Şükür onu atlattık gibi, artık aligna pek bakan yok.

Tekelciliğe karşıyım :laugh:

Tevfik Sıkılı' Alıntı:
Bende evde iki dinazor besliyorum ve gayet mutluyuz. ;D

Forzayı indir raftan Tevfik abi, dinazorları eline almayacaksın. Ahanda buraya yazıyorum, zamanı gelince alıntı yapacağım bu mesajımdan...

Rasim Öztürk' Alıntı:
Kesinlikle Rasim'e katılıyorum forza bence harika. Benim gibi acemiler bile henüz onunla kırım yaşamadı[emoji1]

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Mevlüt Bey, ben dinazorlarla bu işi öğrenmeye çalışıyorum, herhangi bir sıkıntıları olsa üzülmeyeceğim modeller ve bolcada yedekleri var. :) İnsan tek başına olup çevresinde bir modelci bile yoksa :( ve kıt bilgiyle forumdan başka desteği olmayıp bu işi öğrenmeye ve yapmaya çalışıyorsa dinazorlarla birliktelik biraz daha sürecek gibi. ;)

Rasim forzaya daha kıyamıyorum , az daha kendimi geliştireyim ilkbahara havalandıracağım kısmetse. :D

Abi o zaman bu dinazorlar senin için iyi bir eğitmen olacak inşallah. Forza da yedek parça olayı yurtiçi ve ekonomik temin edilebilir olsa çok daha iyi olacak.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Forzada yedek sıkıntısı yok, Fastlad sağolsun pazartesi sipariş ver haftasonuna elinde. ;)

Cumartesi de bi buluşma yapalım dedik çabuk, pratik, mikro :)

130x kuyruk sallıyordu, gaini kıstık sonuna kadar, çok iyi duruma geldi, bundan daha iyi de olmasını beklemiyorum artık. Ama alet çok güzel. Cesaret edip half pirolar denedim. Çoğu başarılı sonuçlandı. Bir tanesinde elevatörden normale döndüm, oryantasyon anlık gitti, burundan yere çakıldım :laugh: Fisherman kanopi sağlammış, hiçbir şey olmadı. Skidin bi ayağının uç kısmı kırıldı. Ana dişliden de tek diş gitti. Tail rotor pitch lever isimli parça da slider'dan kurtulmuş, onu yerine taktım. Uçuşa devam :halay:

Mcpx hiç uçmadım. Hava rüzgarlı, yer yer hafif yağmurluydu, zaten keyif vermeyecekti.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Eskişehir ekibi boş geçmiyor masalları var. 130x sorunlarının çözülmüş olması ise ayrı bir guzel.

Ben de 1 saatligine benim Micro filoyu alıp kaçtım. Şükür hepsi guzel uçtu. An itibari ile modellerde herhangi bir sıkıntı yok.

Micro candir, gerisi heyecandir :) :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bende bugün boş durmadım. :) Akşam ufak tefek sıkıntıları olan modellerin ayarlarıyla uğraşmıştım ve sonucu merak ediyordum. Bugün öğleden sonra iki 450 yi ikişer pil uçurdum ve ayarların sonuç verdiğini görünce keyifle eve geldim. Yarın yağmur yağmazsa gidip tekrar uçmayı planlıyorum.

Tevfik Sıkılı' Alıntı:
Bende bugün boş durmadım. :) Akşam ufak tefek sıkıntıları olan modellerin ayarlarıyla uğraşmıştım ve sonucu merak ediyordum. Bugün öğleden sonra iki 450 yi ikişer pil uçurdum ve ayarların sonuç verdiğini görünce keyifle eve geldim. Yarın yağmur yağmazsa gidip tekrar uçmayı planlıyorum.
Hadi gozun aydin Tevfik Abi. En guzeli her daim ucamasakta tum modellerin problemsiz sekilde ucar vaziyette durmalari :thumbup:

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Hadi gozun aydin Tevfik Abi. En guzeli her daim ucamasakta tum modellerin problemsiz sekilde ucar vaziyette durmalari :thumbup:

Teşekkür ederim Mehmet Bey. Forumumuz ve arkadaşlarımız sayesinde yavaş yavaş ayar vs mantığınıda çözmeye başladım, inş bu ilkbahar yaz döneminde kesintisiz uçabileceğim.

Vay be cumartesi günü güzel bir gün olmuş. :RCKolik:

İnşallah yarın bende Mehmet abiyle uçup açılmaya fırsat bulacağım. :laugh:

Bugün hava akşama doğru soğumakla beraber, öğlen vakitlerinde çok iyiydi, hatta bir ara montu da çıkardım.

Gaui X7 ayarları yapıldı, güzel güzel uçtu. Kafa turu ölçümleri yapıldı, yüzde 80 throttle'da 2000 gibiydi. Biraz daha gideri var gibi.

Protos sonunda sıkıntısızdı... ele ve ail yönlerinden flipler, becerebildiğim kadarıyla half piro yapabildim bol sayıda... Son pilde biraz saçmalamaya başladım üniteye güvenerek. İlk ciddi kırımdan bugün kurtardı. Yani bazen tam hakim olamadığımda ufak ufak rescue ya dokunmalarım oluyordu ama yüksek irtifada olduğu için onları tam saymıyordum, sonuçta kolaya kaçıyordum ünite ile ve istesem çoğunda kendim de kurtarabilirdim. Ama bugünkü biraz daha ciddi oldu, tamamen gitti kontrol ve yüksek hızda darmadağın ederdim modeli... Yanii parasının artık kaçta kaçını çıkardı bilmiyorum da artık daha aktif kullanıyorum üniteyi :)

Forza 450 her zamanki gibi güzel... Mevlüt abi uçuşlarını gerçekleştirdi. Bir ara ben aldım modeli, pilde 30 saniyelik bir timer kalmıştı. Öyle kendi etrafında iki döndürdüm, iki de flip attım. Rescue yok ve model de emanet olunca çok saçmalamadım tabi ama onca havada uçururken bişey olmadı, yere inince kuyruk çukur bir yere sürttü, kayış gevşedi. (yolda teker izleri var, onların birinin çukuruna denk gelmiş :) ) Sıkalım dedik bu sefer vida sıyırdı (sıyırmadı aslında kafası koptu :laugh: ). Neyse tail boom holder alıp halledeceğiz, kocaeliye yetişir ;)

Gelelim başımın belasına... 130x ile dün çok güzel uçmuş ve bugün protosla yapacaklarıma hazırlanmıştım. Bugün de bir pil güzel uçtum. Birkaç bişeyler yaptım, keyifliydi uçuşu... Sonra ikinci pilde enerjiyi verdim, gaz verdim kuyruk tutmadı, model etrafında döndü. Böyle böyle üç sefer denedim. En sonunda kuyruk servosu tutmaya karar verdi, bir dakika kadar uçurdum. Ama 1-2cm lik bir sallantı vardı. İndireyim gaini bir daha kontrol edeyim dedim. Tam gazda modele enerji verdim, ışıkları kontrol ediyorum kart üzerinde... Motordan bi duman yükseldi :) Neyse enerjiyi kestim falan... Sonra normal başlatıp motoru kontrol ettim, tam gazda bile ya çalışıyor çok düşük hızda yada hiç çalışmıyor arası... Güzelim spin 8500kv motor "anlamadığım bir şekilde" yalan oldu.

Birkaç foto... (geri kalanlar Emre abi tarafından paylaşılacak)

Biz babamızın hayrına büyük modellerle uğraşmıyoruz yaş kemale erdi göz ancak onları görüyor avuç içi kadar modeli biz havaya saldık mı bekle ki geri dönsün. ;D

İlk video Protos'tan geliyor.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol