Edge 540 - Extra 300 Kırması El Yapımı Köpük Model
test gerçekleşti Uçuş başarılı
yok yok menteşeler tam kıvamında olmuş dün akşam gerekli servo testini geçti
Teşekkür ederim Arda 6mm deprona uygun menteşe yoktu elimde mecbur bu tarz birşey yapmak zorunda kaldım, CA menteşe elimde var ancak CA depronu bildiğin sakız gibi eritiyor
Ömer abi rontgen filmi düz olduğu için epoxy tutmayabilir diye düşündüm, kablo bağında ise tırtıklar var ve buralara epoxy dolunca tutunması artıyor diye bunu tercih ettim alt üst bant yöntemini biliyorum elevatör ve Rudder menteşeleri fiberli bant ile yapıldı
Hakan abi teşekkür ederim ama senin yaptığın depron model daha gösterişli bende renklendşirmeyi düşünüyorum senni gibi boyaları nerden aldın ? özellikleri nedir abi ?
bahsettiğin şeyi hatırladım abi şu kolileri sarıyorlar genelde ip yerine onlar kullanılıyor yaklaşık 1cm eninde bir malzeme evet onalrda baya sağlam
Yeni Görseller eklendi Menteşelerin çalışma vidyosu eklendi
bu arada Test uçuşunu az önce gerçekleştirdim şahane ağırlık merkezi 1cm kadar geride olmuştu , gaz verdiğimde duz değil burun yükselterek uçuyordu , pili biraz daha ileri kaydırınca sorun halloldu
Türker Akgün' Alıntı:Gerçekten öyle olmuş, eline sağlık.
Sabırsızlıkla bekliyoruz uçuşunu.
test gerçekleşti Uçuş başarılı
Mehmet Kucuksari' Alıntı:Bence de üstad, o kadarcık olur. Netice de çok çalışkan bir öğrencisin, bu kopyayı görmezden gelebiliriz
Bu arada video izledim az önce, gayet başarılı gözüküyor. Pek anladığım ve bildiğim bir şey değil ama sanki biraz sert gibi geldi, herhalde o da zaman içerisinde alıştıkça daha rahat olacaktır
yok yok menteşeler tam kıvamında olmuş dün akşam gerekli servo testini geçti
Arda Erkan' Alıntı:Eline sağlık abi çok güzel olmuş.Umarım dilediğin gibi uçar
Menteşeler çok pratik olmuş Benimde geçen uçağın arkasını kaplamak için ca menteşeleri sökmem gerekti.Kablo bağı aklıma gelmedi değil şimdi görünce şaşırdım.
Daha sonra vazgeçip ca menteşe alıp taktım.
Teşekkür ederim Arda 6mm deprona uygun menteşe yoktu elimde mecbur bu tarz birşey yapmak zorunda kaldım, CA menteşe elimde var ancak CA depronu bildiğin sakız gibi eritiyor
Omer Erkan' Alıntı:Mesut, gayet güzel gidiyor. Menteşe olarak kablo bağı yerine röntgen filmi de kullanabilirdin, daha esnek olurdu. Ya da doğrudan alttan ve üstten boydan boya seloteyp ile yapabilirdin. Eleronların hücum kenarına koyduğun ikinci kata gerek de kalmazdı. Uçuş videosu çekmeyi de unutma!...
Ömer abi rontgen filmi düz olduğu için epoxy tutmayabilir diye düşündüm, kablo bağında ise tırtıklar var ve buralara epoxy dolunca tutunması artıyor diye bunu tercih ettim alt üst bant yöntemini biliyorum elevatör ve Rudder menteşeleri fiberli bant ile yapıldı
Hakan Ülgenalp' Alıntı:Valla Mesut ustam ağzım açık izledim resmen ha...
Yaaa fabrika gibi adamsın vesselam ..Mesut Rcfactory........
Şu mentese fikri gayet hoşuma gitti ve hatta şimşekler çaktı kafamda.Hani şu paket sıkmak için kullanılan naylon şeritler aklıma geldi.Maket bıçağıyla bile zor kopan cinsleri var , hem esnek hem sağlam oluyorlar.Ben de denesem mi ki acaba diye düşünüverdim.
Ellerine sağlık, bu model hem çok güzel hem çok performans uçacak öyle hissediyorum....
Hakan abi teşekkür ederim ama senin yaptığın depron model daha gösterişli bende renklendşirmeyi düşünüyorum senni gibi boyaları nerden aldın ? özellikleri nedir abi ?
bahsettiğin şeyi hatırladım abi şu kolileri sarıyorlar genelde ip yerine onlar kullanılıyor yaklaşık 1cm eninde bir malzeme evet onalrda baya sağlam
Yeni Görseller eklendi Menteşelerin çalışma vidyosu eklendi
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
bu arada Test uçuşunu az önce gerçekleştirdim şahane ağırlık merkezi 1cm kadar geride olmuştu , gaz verdiğimde duz değil burun yükselterek uçuyordu , pili biraz daha ileri kaydırınca sorun halloldu