Edge 540 - Extra 300 Kırması El Yapımı Köpük Model

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Mesut AKIN' Alıntı:
ne hakareti :D zagiden uçak yaptık daha ne istiyosun :D cicozu yapan adamda 4 lük kablo kanalı + zagi kanadıondan uçak yapmış satıyor gördünmü :D

Hüseyin kanadı biraz daha geniş yapman lazım :D bana ince geldi burundan kıça kadar olan kısım :D

Uçak yapacağını bilseydim ona göre keserdim kanadı :)

Delikopter' Alıntı:
Uçak yapacağını bilseydim ona göre keserdim kanadı :)

Hüseyin bende uçak yapmıyacaktımda :D baktım alana herkez köpük uçak getiriyor fır fır oynaşıyorlar :D dedim benim neyim eksik bende yaparım hemde kanat var evde hazır :D öyle çıktı bu olay yoksa tam zagi yapacaktım birden buna döndüm :D

Mesut AKIN' Alıntı:
Hüseyin bende uçak yapmıyacaktımda :D baktım alana herkez köpük uçak getiriyor fır fır oynaşıyorlar :D dedim benim neyim eksik bende yaparım hemde kanat var evde hazır :D öyle çıktı bu olay yoksa tam zagi yapacaktım birden buna döndüm :D

Haydi hayırlısı, umarım istediğin gibi uçar ;)

Yav Mesut, ne güzel şey o öyle! %p Jilet gibi uçacağından da adım gibi eminim. Diğer köpüklerden farklı, daha etli bir gövde. İçinde ayrıca karbon çubuk falan başka bir şey koydunmu? Uçuşunu çok görmek isterim doğrusu. Şu günler bir uzasın, ilk fırsatta o taraflara doğru bir gelicem zaten, ama bakalım ne zaman?

Omer Erkan' Alıntı:
Yav Mesut, ne güzel şey o öyle! %p Jilet gibi uçacağından da adım gibi eminim. Diğer köpüklerden farklı, daha etli bir gövde. İçinde ayrıca karbon çubuk falan başka bir şey koydunmu? Uçuşunu çok görmek isterim doğrusu. Şu günler bir uzasın, ilk fırsatta o taraflara doğru bir gelicem zaten, ama bakalım ne zaman?

Ömer abi teşekkürler , inşallah dediğin gibi uçar :) Gövde içine karbon çıta yok abi :) güvdekin üst ve altındaki dikey duran beyaz depron 2x6mm den birleştirerek 12 yapıldı ve bu esnemesini engelliyor karbon çubuğa gerek duymadım bu nedenle hemde ağırlığı artmamış oldu :) abi eğer sen gelemezsen ben geliriz size doğru :D

ilk sayfaya yeni fotoğraflar eklenmiştir :)

Menteşe dizaynı gayet pratik olmuş üstad, rahat hareket ediyorlar değil mi ? Memnun kalırsan bunu MA dizaynı olarak patentlemek lazım bence. :)

Uçak tam bir 3D olacak bana kalırsa, uçuşunu çok merak ediyorum doğrusu. :coolxf:

Motoru burnun içine gömeceksen tamam gibi düşünüyorum ama eğer uca ekleyeceksen bana göre burun hala biraz uzun üstad.

Mesut AKIN' Alıntı:
ilk sayfaya yeni fotoğraflar eklenmiştir :)

Bak bu olmadi ustad :-\ Hani kendi dizaynin olacakti, son dakikada SU29 kopya cekmissin :lol: :lollol:

Saka bir yana kanat ve govde boylarinin bile uymasi biraz sans, esas olarak da ustalik gostergesi :thumbup: Kablo bagi ile mentese ve ozellikle epoxy bulasmasin diye bagin bir kismini yaglamak olayi bitiren nokta %p

Nihai hali gorunus olarak da sahane olmus. :) Ee bir de kopyada cektin artik bu kesin cok guzel ucar :laugh: :D

Türker Akgün' Alıntı:
Menteşe dizaynı gayet pratik olmuş üstad, rahat hareket ediyorlar değil mi ? Memnun kalırsan bunu MA dizaynı olarak patentlemek lazım bence. :)

Uçak tam bir 3D olacak bana kalırsa, uçuşunu çok merak ediyorum doğrusu. :coolxf:

Motoru burnun içine gömeceksen tamam gibi düşünüyorum ama eğer uca ekleyeceksen bana göre burun hala biraz uzun üstad.

Türker vidyoda ekledim menteşelerle alakalı , düzenek gayet rahat hareket ediyor :) uçuşunu bende çok merak ediyorum :D belki hafta içi sabah işe giderken boş bir arazide durup denerim :laugh: :laugh:

motoru burun içine gömmeyi planlıyorum Türker :) önce motorun mount işini bi ayarlıyayaımda :)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Bak bu olmadi ustad :-\ Hani kendi dizaynin olacakti, son dakikada SU29 kopya cekmissin :lol: :lollol:

Saka bir yana kanat ve govde boylarinin bile uymasi biraz sans, esas olarak da ustalik gostergesi :thumbup: Kablo bagi ile mentese ve ozellikle epoxy bulasmasin diye bagin bir kismini yaglamak olayi bitiren nokta %p

Nihai hali gorunus olarak da sahane olmus. :) Ee bir de kopyada cektin artik bu kesin cok guzel ucar :laugh: :D

Su dan kopyayı elevatörün büyüklüğü için çektim Mehmet abi :D okadar olur :p :p ustalıkmı şansmı bilemiycem ama ölçülerin tam uyması işime geldi :D SU nun ağırlık merkezi ile aynı CG yi ayarlamayı düşünüyorum :)

Mesut AKIN' Alıntı:
Türker vidyoda ekledim menteşelerle alakalı , düzenek gayet rahat hareket ediyor :)...
Gerçekten öyle olmuş, eline sağlık. :bravo:

Sabırsızlıkla bekliyoruz uçuşunu. :thumbup:

Mesut AKIN' Alıntı:
Su dan kopyayı elevatörün büyüklüğü için çektim Mehmet abi :D okadar olur :p :p ustalıkmı şansmı bilemiycem ama ölçülerin tam uyması işime geldi :D SU nun ağırlık merkezi ile aynı CG yi ayarlamayı düşünüyorum :)
Bence de üstad, o kadarcık olur. Netice de çok çalışkan bir öğrencisin, bu kopyayı görmezden gelebiliriz :laugh: :D

Bu arada video izledim az önce, gayet başarılı gözüküyor. Pek anladığım ve bildiğim bir şey değil :laugh: ama sanki biraz sert gibi geldi, herhalde o da zaman içerisinde alıştıkça daha rahat olacaktır

Eline sağlık abi çok güzel olmuş.Umarım dilediğin gibi uçar :)

Menteşeler çok pratik olmuş :thumbup: Benimde geçen uçağın arkasını kaplamak için ca menteşeleri sökmem gerekti.Kablo bağı aklıma gelmedi değil şimdi görünce şaşırdım.

Daha sonra vazgeçip ca menteşe alıp taktım.:lol: :lol:

Mesut, gayet güzel gidiyor. %p Menteşe olarak kablo bağı yerine röntgen filmi de kullanabilirdin, daha esnek olurdu. Ya da doğrudan alttan ve üstten boydan boya seloteyp ile yapabilirdin. Eleronların hücum kenarına koyduğun ikinci kata gerek de kalmazdı. Uçuş videosu çekmeyi de unutma!...

Valla Mesut ustam ağzım açık izledim resmen ha... :eek:
Yaaa fabrika gibi adamsın vesselam ..Mesut Rcfactory........ :bravo:
Şu mentese fikri gayet hoşuma gitti ve hatta şimşekler çaktı kafamda.Hani şu paket sıkmak için kullanılan naylon şeritler aklıma geldi.Maket bıçağıyla bile zor kopan cinsleri var , hem esnek hem sağlam oluyorlar.Ben de denesem mi ki acaba diye düşünüverdim. :p
Ellerine sağlık, bu model hem çok güzel hem çok performans uçacak öyle hissediyorum.... :bravo: :bravo: