Ben de bunu diyorum, aynı şeyi söylüyoruz, kurdan golü yemesek kurdukları sistem muazzam, sadece çakallık olarak bakmamak lazım.
Bence tek eksiği Vbar satellite 'lerin single line protokollerde çıkış vermemesi, mesela SBUS,SRXL,CPPM gibi çıkış verse vbasic gibi, o zaman tamamen çözülmüş oluyor istediğin. Hem küçük hem bütün üniteleri ( quad ve uçak kontrolcüleri dahil ) kullanabilmiş olacağız. Neyse daha çok maiden konusunun içine etmeyelim
Yok aslında tam olarak aynı şeyi söylemiyoruz
İsteğim tamamen çözülmüyor. Ben diyorum ki;
--- Mikado'nun mikro boyutlarda VBC kumanda ile çalışan bir alıcısı yok. (bunu sadece ben demiyorum, hf deki elemanlar da diyor)
--- 180cfx veya benzeri boyutlarda mikro heliler için vbasic "alıcı" artı farklı bir fbl ünite koyacak yer yok. Farklı bir üniteyi geçtim, sadece vbar neo koyacak kadar yer de yok. En iyi ihtimalle oxy2 sığıyor o da kılı kılına... Ben mikro heli topladım, mikroSpirit ünite kullanacağım, mikado'dan da bana mikro boyutlarda bir satellite vermesini, bunun spirit ile iletişim kurabilmesini bekliyorum. Ama yok
En küçük mikro heli olarak oxy2 ye mahkumum, onda da ünite yine vbar neo olarak kullanmalıyım, "vbasic+farklı ünite"ye de çok yer yok o kablo yumağında...
--- Emre abinin avuç içine sığan quadı var mesela, adını hatırlamıyorum. Onda da vbasiclik yer yok. Kullanamam.
--- Üstelik ben ucuz kırımı üzmeyen modellerde tek satellite kullanıyorum, o da 35 dolar... Neden bir alıcıya 110 dolar vereyim ki model üzerinde yerim olsa bile...
Bu sistem her türlü insanı neo'ya yönlendiriyor. 110 dolara alıcı alacağım... En az 150 dolara da farklı ünite alacağım... Bir de kablo yığını ile uğraşacağım... Eee o zaman farklı ünite almam, o parayı komple neoya veririm, kablo karmaşası ile de uğraşmam.
Mikado'nun vbasic'i çıkarırken tam olarak niyeti de buydu zaten. Neo'ya insanları daha fazla yönlendirmek. Şartları zorlayarak tercih hakkını o yönde kullanmasını sağlamak. Tek kablodan çıkış verip kutuyu da küçültemez mi? Yapabilir, ama yapmak istemez.
@Ali Yalçın
Kırımsız uçuşların olsun dostum