Elektronik olunca bazen böyle anlamsız şeyler olabiliyor. Benim olayın senin olayla çok bir ilgisi yok. Ama Benimde 180 cfx te şöyle bir durum oluyor.
Helikopteri uzun bir süre kullanmadıktan sonra ilk kullanışta pili taktığım zaman helikopter sapıtıyor.(Her zaman değil) Kuyruk servosu sürekli sağ sol yapıyor. Sonra kumandayla eşleştiği zaman kuyruk servosu normale dönüyor. Ama bu sefer cycle servolar geç tepki veriyor. Bazen normal tepki veriyor. Acaba bir yerlerde temassızlık mı var diye baya kurcaladım helikopteri. Ama bir şey bulamadım. Bu şekilde 2-3 kez uçmaya çalıştım. Geç tepki alınca kırıma uğradım. Sonra şöyle bir çözüm yolu buldum. Yerde helikoptere yaklaşık 1 dakika havalanmayacak şekilde gaz verip bekledim. Sonra pili çıkarıp tekrar takınca sorunsuz şekilde uçtum. Bu durumu bu şekilde çözdüm. Sanki üniteye uzun zaman elektrik gelmeyince kendini uykuya alıyor da 1 dakika elektrik yemeden kendine gelemiyor gibi bir durum
Bir dahakine videolarını da çekerim. Arkadaşlarında dediği gibi havalanmadan yerde bir dene bakalım. Yine sapıtacak mı ilk 2 dakikada ?