Model sorunsuz memlekete giriş yaptı
Yeri gelmişken RTF versiyonu için üç bej satır izlenim paylaşayım.
Modeli aldığım zaman otel odasında 7-8 sorti uçmuştum, eve ulaşınca da yine bir o kadar sorti uçtum (evde aklına esince uçabilmek iyi iş gerçekten
)
Herşeyden önce modelin çok stabil olduğunu söylemek lazım ve bu özelliği ile de çok eğitici bir model oluyor. Dahası hafif olması nedeniyle de epey dayanıklı diyebilirim, evde de otelde de epey bir kaza yaptım ama hala herşey sapasağlam
RTF versiyon bir kumanda ile geliyor malum, benim elimde hiç spectrum verici olmadığı için bu yola girmem mecburdu... kumanda basit bir şey ama aslen 6 kanallı ve rescue özelliği olan hatta dual rate bile olan birşey.
Model iki farklı uçuş modu kurulu olarak çıkıyor kutudan. Sol önde yer alan bir 3 pozisyonlu anahtar bu uçuş modları arasında geçiş sağlıyor. En alt pozisyon “throttle hold” orta pozisyon “stabilite modu” en üst pozisyon ise 3D uçuş modu. Stabilite modunda modelin ünitesi “self levelling” özelliği ile çalışıyor ve hem pitch hem roll ekseninde aşırı yatışları engelliyor. Yaw ekseninde de “ehlileştirilmiş” bir dönüş hızı sağlıyor. 3D modu ise tam bir canavar, model hayli agresif bir hale geliyor bu modun aktive edilmesiyle birlikte. Kafa hızı artıyor, self levelling ve açı sınırlamaları kalkıyor, mode ele avuca sığmaz hale geliyor (tabii ki hiç skeyl olmadığı için hiç hoşuma gitmedi bu mod
)
Sevmediğim şey ise kumandada hiçbir ayar imkanı olmaması, normal mod için kumandada tanımlanmış olan ve kullanıcının değiştiremeyeceği throttle/pitch curve özelliği hiç benim elimin alışık olmadığı bir şekilde. Modelin sabit hoverda kalması için gaz çubuğunun yaklaşık %70-75 bandında olması gerekiyor. Dahası modelin ani alçalmalarını engellemek için de bir ilave güvenlik özelliğ tanımlanmış, siz gazı sonuna kadar kesseniz bile pitch hayli yavaş bir şekilde azalıyor. Bu özellik de modelle kullanıcı arasındaki “hissiyat” bağına limon sıkıyor ve iyice alışana kadar kararlı bir yükseklik tutturmayı zorlaştırıyor. Siz alışana kadar da pil zayıflamış oluyor bu sefer daha yüksek gaz gerekiyor derken yine sabit ve kararlı yükseklik tutmak zor oluyor.
Her durumda, fiyatıyla ve ev içinde her hava şartında uçulabilir bir model olmasıyla epey hoşuma giden bir model oldu, iyi ki almışım
şimdi buna scale bir gövde geçirmeye geldi sıra