BLADE mCP X BL : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Yok Kadir inan hissettirdiğinden çok daha sağlam. 2 defa öyle çarptık ki yere benimkini. Gerçi çimdi ama canopy ve iniş takımı falan yerinden çıktı. Yerine takıp uçmaya devam ettik ;) O yüzden bence link boyunu mekanik olarak ayarla. Sadece dikkat Ball link yön olayı var, tıpkı büyüklerde olduğu gibi. O yüzden yarım tur değil de tam tur sıkmak / açmak gerekecek.

Kuyruk normal modda iken full throttle verince 30 der yakın kaşırma yapıyor doğrudur. Ama Idle-up açıkken video gördüğün gibi taş gibi tutuyor kuyruğu ;) :)

Bakalım Mehmet Abi
şu anda bir problem yok gibi biraz upgrade alıp helikoptere alışınca dediğin şekilde mekanik ayarlarını en iyi şekilde ayarlarım...Yalnız bu pitch deki expo yu aktive etmesem gerçekden baya zor kullanması çok kıvrak alet :)

kadir kocaman' Alıntı:
çok teşekkürler,,, microhelinin canopyleri var satan çok fazla yer bulamadım angry birds canopysi nasıl sizce Türker Bey?
Kadir Bey orjinal ve değişik bir canopy fakat fiber canopyler bence bu büyüklükte bir mikro model için hem çok ağır hem de çok kırılgan.
Ben olsam plastik malzemeden olanlardan zevkime göre bir tane tercih ederdim. ;)

Türker Akgün' Alıntı:
Kadir Bey orjinal ve değişik bir canopy fakat fiber canopyler bence bu büyüklükte bir mikro model için hem çok ağır hem de çok kırılgan.
Ben olsam plastik malzemeden olanlardan zevkime göre bir tane tercih ederdim. ;)

Şimdilik orjinal hali ile kullanıyorum Türker Bey, kde nin ana palleri ile lynix in renkli 42 mm yeşil renk arka pallerini almayı düşünüyorum ama 47mm paller de taktığımız zaman kuyruk performasını nasıl etkiler sizce? gerçi helifreak de 42 olanın yorumları çok iyi...birde karbon iniş takımı alsammı dersiniz?

kadir kocaman' Alıntı:
Şimdilik orjinal hali ile kullanıyorum Türker Bey, kde nin ana palleri ile lynix in renkli 42 mm yeşil renk arka pallerini almayı düşünüyorum ama 47mm paller de taktığımız zaman kuyruk performasını nasıl etkiler sizce? gerçi helifreak de 42 olanın yorumları çok iyi...birde karbon iniş takımı alsammı dersiniz?
Kuyruk pali hakkında hiç bir fikrim yok ama karbon iniş takımı bence masa üstünde seyrederken süper ;) Fakat uçuş sırasında çarpmalarda kendi iniş takımı yerinden çıkarak hasarsız kurtulurken, karbon için aynı şeyi söylemek pek memnun olmasa gerek :) Belki de yanılıyorumdur :rolleyes: Siz denerseniz bu konuda da fikrimiz olur ;)

Kuyruk pali hakkında hiç bir fikrim yok ama karbon iniş takımı bence masa üstünde seyrederken süper ;) Fakat uçuş sırasında çarpmalarda kendi iniş takımı yerinden çıkarak hasarsız kurtulurken, karbon için aynı şeyi söylemek pek memnun olmasa gerek :) Belki de yanılıyorumdur :rolleyes: Siz denerseniz bu konuda da fikrimiz olur ;)

Aslında bunun hafif bir helikopterde çimlerin üzerinde de uçtuğumuzu varsayarsak karbon iniş takımının bir hasar almama olasalığı da var ... Şimde helidrectden upgradelerini inceliyordum da karbon gövde ve 2.5 mm karbon uzatılmış boom ve 125 mm paller ile alet canavara döner,, birde cnc main holder ile swash da lazım tabi ama bunların hepsi yeşil kağıt gerektiren şeyler takribende en az 100 tutuyor yani bir heli parası daha yavaş yavaş yapıcam ama pilotajım ilerledikçe kırılan her parçayı upgrade etmeyi düşünüyorum

kadir kocaman' Alıntı:
...... hepsi yeşil kağıt gerektiren şeyler takribende en az 100 tutuyor yani bir heli parası daha yavaş yavaş yapıcam ama pilotajım ilerledikçe kırılan her parçayı upgrade etmeyi düşünüyorum
Şahsi tercihim upgrade parçalarına göre daha ucuz olan orjinal yedeklerden bolca alıp, pilotaja yüklenmek ;)

kadir kocaman' Alıntı:
KDE ana pali denemedim test edip sonucu bizimlede paylaşırsanız çok güzel olur.

Bende lynix'in 42 mm'lik sarı kuyruk pervanesini kullanıyorum, gayet memnunum malzemenin dayanıksız olması dışında görsellik ve performans iyi bence. %p 47 mm'lik palle ilgili birşey diyemiyeceğim denemişliğim yok çünkü ama bana pervane büyütmek pek mantıklı gelmiyor.

Karbon iniş takımıyla ilgili Mehmet abiyle aynı fikirdeyim bence düşüşlerde ya kendisi kırılacak veya kendisi kırılmazsa eğer bağlantı yerinden frame'i kıracaktır diye düşünüyorum. Ama görsellik derseniz ona birşey diyemem tabi. :laugh:

kadir kocaman' Alıntı:
Aslında bunun hafif bir helikopterde çimlerin üzerinde de uçtuğumuzu varsayarsak karbon iniş takımının bir hasar almama olasalığı da var ... Şimde helidrectden upgradelerini inceliyordum da karbon gövde ve 2.5 mm karbon uzatılmış boom ve 125 mm paller ile alet canavara döner,, birde cnc main holder ile swash da lazım tabi ama bunların hepsi yeşil kağıt gerektiren şeyler takribende en az 100 tutuyor yani bir heli parası daha yavaş yavaş yapıcam ama pilotajım ilerledikçe kırılan her parçayı upgrade etmeyi düşünüyorum
Uçuş süreniz arttıkça orjinal plastik parçaların kolay kolay kırılmadığını görecek ve bu parçalara daha sempatik bakmaya başlayacaksınız diye düşünüyorum.
Modeli sertleştirmek bence ters tepiyor ve orjinal parçalarıyla plastik top gibi olan modeliniz siz parçaları metal ve carbon parçalarla değiştirdikçe cam bir bardak haline geliyor. ;)

Ama işin birde görsellik ve keyif tarafı var ki ona söylenebilecek hiçbirşey yok elbette. :coolxf:

Ama işin birde görsellik ve keyif tarafı var ki ona söylenebilecek hiçbirşey yok elbette. :coolxf:
[/quote]

Haklısınız belki ileri seviyede bir pilotaj da olabilir ama benim için dediğiniz gibi şu an plastik kullanmak mantıklı

Bugün çok güzel uçuşlar yaptı mcpx bl,, tabi ki Deniz kardeşimin ellerindeyken :) bende sadece basit alan turları ve ağırlıklı hover... Son pilde deniz invertteyken biz o kadar yakınına yaklaşıp video fotoğraf çekmek istedik ki Deniz in oryantasyon gitti :) heli ilk önce benim baş parmağıma ordan da araca bodozlama daldı :)...Ama helide maşallah en ufak kozmetik kusur oluşmadı lego gibi 3 parçaya ayrıldı yerlerine taktık uçuşa devam... Videolar Uğur' da sanırım eve dönebilirler se yükler,, 550 nin pillerini şarj etmek adına aküyü boşalttılar ben mecburen onları orda bırakıp otobüsle döndüm :)

Ynt: BLADE mCP X BL : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

Arkadaşlar bende mcpx bl düşünce Swashplate in ortasında ki bile yerinden çıkıyor takmasıda ayrı bir sorun.

Ynt: BLADE mCP X BL : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

akan tekin' Alıntı:
Arkadaşlar bende mcpx bl düşünce Swashplate in ortasında ki bile yerinden çıkıyor takmasıda ayrı bir sorun.
Akan Bey, bu durum ben de V922 çok sık başıma geliyordu. Ama BL'de ne Türker'in ne de benim başıma hiç gelmedi. Şayet normal uçuşta problem çıkarmıyor da çarpma sırasında çıkıyorsa, bence extra bir şey yapmadan yerine takmaya devam.

Peki hangi durumlarda rulman yerinden çıkıyor ??

Ynt: Ynt: BLADE mCP X BL : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

Akan Bey, bu durum ben de V922 çok sık başıma geliyordu. Ama BL'de ne Türker'in ne de benim başıma hiç gelmedi. Şayet normal uçuşta problem çıkarmıyor da çarpma sırasında çıkıyorsa, bence extra bir şey yapmadan yerine takmaya devam.

Peki hangi durumlarda rulman yerinden çıkıyor ??
ucus sırasında bir problem olmuyor. Sadece düşürünce çıkıyor.

akan tekin' Alıntı:
ucus sırasında bir problem olmuyor. Sadece düşürünce çıkıyor.
O zaman tecrübelerimize göre sağlamlaştırmak için ilave herhangi bir şey yapmayın. Unutmayın BL, V922 göre çok daha yüksek devirde pal çeviriyor. Dolayısıyla çarpma anında şayet HOLD zamanında geçemezseniz pallerdeki enerjinin bir şekilde sönümlenmesi gerekiyor.

Burada esas olan bu sönümleme sırasında kalıcı hasar olup olmadı. Zaman içinde HOLD daha doğru çekme alışkanlığını kazanılacak ve bu sorun ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum ;)

Zaman içinde fark ettiğimiz bir tavsiyeyi daha sizlerle paylaşalım ;)

Heliyi 1-2 yere düşürdükten sonrası, "Tail Fin" dediğimiz parça az da olsa yerinde gevşiyor. Bu da normal uçuş sırasında gereksiz Vibrasyona ve ilave sese neden oluyor.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Çözümü çok basit: Kuyruk borusunun Tail Fin takıldığı uç kısma, 1 ya da 1.5 tur şeffaf band sararak kalınlaştırın.

NOT: Gereğinden fazla yapmayın, zira özellikle sert düşüşlerde yerinden çıkması gerekiyor. Bu arada düşen helinizi alıp, sahadan uzaklaşırken mutlaka bu parçanın hala yerinde olduğundan emin olun. Yoksa daha sonra bulamayabilirsiniz. :laugh: