BLADE mCP X BL : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

Hayırlı olsun Cengiz . Güle güle keyifle uçur. Adana'da Türker ve Mehmet Beyleri uçururken izledim, keyifli ve atik bir model. Benimde canım istiyor ama almamak için kendimi frenliyorum , yoksa kapının önüne koyacaklar ;D

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Hayirli olsun Cengiz. Insallah zevkle ucuracagin guzel bir tercih oldu. Gelince Mutlaka ucus videosunu ve model hakkindaki ilk izlenimlerini de bekliyoruz %p

Tamam abi gelsin izlenimlerimi bildircem. İnş abi bende zevkle ucurcagım bir model olarak görüyorum ;)

Tevfik Sıkılı' Alıntı:
Hayırlı olsun Cengiz . Güle güle keyifle uçur. Adana'da Türker ve Mehmet Beyleri uçururken izledim, keyifli ve atik bir model. Benimde canım istiyor ama almamak için kendimi frenliyorum , yoksa kapının önüne koyacaklar ;D

Saol abi tesekkür ederim valla bende buyuk modelleri bir süreliğne bıraktım bir süre mikrolarla ugrasmayı düşünüyorum :)

cengiz okkalı' Alıntı:
bugun itibari ile bende micro sınıfına başlangıc yaptım siparişimi fat-lad den geçtim sanırım haftaya gelir ve bir deneme ucusu yaparım :) bu konuda mehmet abi ve Rasim abiye bilgilerini esirgemediği için teşekkürler
Hayırlı uğurlu olsun Cengiz, inşallah pişman olmayacaksın izlenimlerini merakla bekliyoruz. :thumbup:

Türker Akgün' Alıntı:
Hayırlı uğurlu olsun Cengiz, inşallah pişman olmayacaksın izlenimlerini merakla bekliyoruz. :thumbup:
Tesekkurler abi :) pişman olmuycagımı umuyorum abi izlediğim kadarıyla arastırmalarım neticesinde su an tam benlik bakakım mcpx gelsin sonra ilk fırsat nano cpx den de alabilirim cok sevdim ben bu kerataları :thumbup:

Bu horizona da güven olmuyor :) Hem pahalı satıyorlar hem de arada olmayacak işler yapıyorlar.

mcpx in geçen hafta swash toplarından birini kırmıştım. Metal swash aldım. Almışken kablosu dıştan yürüyen solid tail boom da aldım. Neyse motoru çıkardım, güzelce yeni boomdaki mounta taktım, kablolarını yeşil renkli yerlerine dikkat ederek taktım ve gazı vermemle model hızlı hızlı döndü neyse o kadar da köklememiştim gazı sorun yok da... Kablonun bir ucunu ters takıp heliyi olması gereken şekle kavuşturdum.

Ters bağlamayalım diye yeşil boya atıyorlar soketin bir tarafına ama işte insan faktörü, hatalar olabiliyor...

Kuyruktaki wag devam ediyor ama kartla alakalı sanırım. Tutup da yeni karta bir heli parası veresim yok, o yüzden böyle devam :)

Rasim Öztürk' Alıntı:
Ters bağlamayalım diye yeşil boya atıyorlar soketin bir tarafına ama işte insan faktörü, hatalar olabiliyor...

Kuyruktaki wag devam ediyor ama kartla alakalı sanırım. Tutup da yeni karta bir heli parası veresim yok, o yüzden böyle devam :)
Benzer durum bir kere benim de basima gelmisti. Bu arada ufakligi buraya gelirken yaninda getirde beraber bir bakalim. Olmadi bizimkinin karti ile degistirip bir kontrol ederiz ;)

Daha önce spindle shaft ı kontrol ettim bi yamukluk göremedim. Şimdi helifreakteki amcalar neler düşünüyor diye araştırayım dedim. Henüz denemelere geçmedim, buraya önerileri yapıştırayım. İlerleyen süreçte çözüm olursa onu da ayrıca paylaşırım.

***First, make sure your main blades are balanced. With some of the micro helis you can get away without balancing the blades, but not this one. The resulting vibration from unbalanced blades can cause tail wag. This cured mine.

***As above, then you can try a kbdd mcpx tail, then look at the main shaft and spindle.

***I had the same issue, untill I tried the KBDD tail rotor. It definitely helps.

***Also check the grip tension - it should be stiff and light; when holding it on the side, and giving it a drop, the blades should drop down.

Also check the blade tracking; I've had two sets go out of track. It made a farting noise in hard cyclic inputs. After a simple crash, check tose things out.

.
.
.
.
.
.

Başka uzun konular da var, okuduklarımı deneyeceğim. Olmazsa birlikte de bakarız sizin kartla Mehmet abi ;) Zaten alacağım blade leri, tek model olmaz :laugh:

Hata her zamanki gibi bende tabii :) Ne zaman oldu bilmiyorum da gyro menüsünü aktive etmişim ve pos0 pos1 pos2 için +50 +100 0 değerleri ayarlıymış. Yanii normalde bu aletin gaini 0 dır default, her iki yönde -100 ve +100 e kadar ayarlanabilir. pos0 için önce 0 değerini verdim çok azaldı titreme. -25 verdim bu sefer de kuyruk çok bırakıyor gibi hissettim, yani durduğu yerde drift yok ama olmaya yakın. Sonra ortasını bulayım dedim -15 yaptım. Odada çok deneme şansı olmuyor ama pitch pumplarda anlık olarak tutamıyor kısa sürede dengeliyor.

Belki 0 da veya az biraz pozitifte kullanılabilir. Sonuçta kuyruğu tutması daha önemli, ufak ufak sallanmalar kabulüm.

Rasim Pitch pumplarda kuyruk az da olsa kacmasi normal. Bence default degerler ne ise onu kullan. Yani biz ogle yapiyoruz en azindan ;)

Evet dün sonunda yeni micro modelim mcpx bl modelim elime ulastı ve ilk acılımı yaptım.

ilk baştaki izlenimlerimi hemen paylaşıyım kutuya ılk baktıgımda gözume cok kucuk gözuktu ama içini acınca oda nesi içinde kutuyla orantısız kocamn bir model cıktı dusundugumden daha buyuk geldi gözume açıkcası. Bu model bence ev gibi kapalı alanlarda bence buyuk bile :). o yüzden ikinci bir micro dusunuyorum kardeşi olan nano cpx i araştırmaya başladım bile :)

daha sonra kutuyu acıp pilini şarj ediyim dedim birde baktım ki piriz girişi USA versiyon :( tam deneme yapamıycam diye üzülürken elimde bir adaptör oldugunu hatırladım ve direk oldu ve pili şarj ettim.

Spektrum sayfasından dx6 için indirdiğim mcpx bl ayarlarını direk kumandama kopyaladım ve bind ettim. ayarların masallahı var cok guzel ayarlanmıs tavsiye ederim.

Daha sonra videolardanda gördüğüm kadarıyla kutudan cıkısta pllari cok gevsek hemen katlanıyor bende biraz sıkılastırdım ve daha ıyı oldu. (şimdi holdu cektiğimdepaller katlanmıyor çarpmıyor biyere.)

daha sonra ara koridorda bir kaldırıyım dedim fakat oda nesi devir alınca acıkcası tırstım ve benım buyuk korıdor gozume daraldı iyice :). ve bu burda olmaz dedim salona geçiş yaptım ve heliyi ilk hovera kaldırdım yaklasık 4dk ucus yaptım biraz daha modele alışmam gerek ev içinde ideul up acmak bana biraz tehlikeli geldiği için denemedim.

sonuc olarak ilk micro modelim oldugu içinmidir bilmem cok cok hosuma gitti modelkontrolleri olsun stabilitesi olsun muazzam bence. ilk fırsatta dışarıda bir ucus yapıp mevcut config. ile idul up denemelerını yapcam şimdilik bukadar.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Öncelikle tekrar hayırlı uğurlu olsun Cengiz, çok güzel bir model. Umarım uçururken en az bizim aldığımız zevki alırsın. Zira bu ufaklık nerede ise 1 yıldan fazladır bizim filonun amiral gemisi :) :)

Unutmadan hemen şunu şöyleyeyim, ana palleri aşırı sıkma, zira tracking neden olabiliyor. Mesela biz gevşek şekilde, aynen kullanıyoruz.

Model senin de dediğin gibi ev için biraz büyük ve fazla agresif. Zaten tanıtım videosu toplantı odasında çekilmiş :):) Özellikle 10 uçuş falan alışmak gerekiyor. Fark edeceğin üzere manual epey bir expo öneriyor. Ben özellikle senin dış uçuş ile ilgili görüşlerini çok merak ediyorum.

Diğer taraftan ev içi ortam için Nano CP düşünüyorum demişsin. Hatırladığım kadarı ile bu modelle ilgili özellikle motorlarının çabuk bitmesi ile ilgili ciddi şikayetler vardı. Gerçi en son Brushless kiti de çıkardı Blade firması ama detayları çok net ben de bilmiyorum.

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Öncelikle tekrar hayırlı uğurlu olsun Cengiz, çok güzel bir model. Umarım uçururken en az bizim aldığımız zevki alırsın. Zira bu ufaklık nerede ise 1 yıldan fazladır bizim filonun amiral gemisi :) :)

Unutmadan hemen şunu şöyleyeyim, ana palleri aşırı sıkma, zira tracking neden olabiliyor. Mesela biz gevşek şekilde, aynen kullanıyoruz.

Model senin de dediğin gibi ev için biraz büyük ve fazla agresif. Zaten tanıtım videosu toplantı odasında çekilmiş :):) Özellikle 10 uçuş falan alışmak gerekiyor. Fark edeceğin üzere manual epey bir expo öneriyor. Ben özellikle senin dış uçuş ile ilgili görüşlerini çok merak ediyorum.

Diğer taraftan ev içi ortam için Nano CP düşünüyorum demişsin. Hatırladığım kadarı ile bu modelle ilgili özellikle motorlarının çabuk bitmesi ile ilgili ciddi şikayetler vardı. Gerçi en son Brushless kiti de çıkardı Blade firması ama detayları çok net ben de bilmiyorum.

abi teşekkürler. ana palleri cok sıkmadım ama ılk geldıgınde asırı gevsektı sımdı gayet guzel oldu herhangi bir trackıng yok . alışmak sart abi ilk fırsatta dıs ortamda denıycem :) nano gp de bende gördum abi yorumlarını alırsam motor bıttıgınde bruslesa cevırmek gerek ;)