Blade 130x & RedBull 130x Teams

Aman Oguzhan ne yaptin, Heli birakilip ucagami gecilir hic :laugh: :D

oguzhannn' Alıntı:
130x imi satıp uçaklaramı yönelsem diye çok geçti aklımdan...

uçağı salla da, ilk kısmına katılıyorum. Lanet olsun şu modeli aldığım güne :laugh:

Mehmet abi bakarsın uçakçı olurum :) Heli olarak zaten başka heli almayı şimdilik düşünmüyorum.130x yetiyor. Rasim bu kadar çok yedeğim olmasa bende belki çoktan satmıştım helimi:) Ama yazık günah bu kadar parça aldım.Yedek niyetine Redbull bile aldım. 9 tane pil var :) Belkide haftasonu heliyle çok uçtum diye biraz sıkılmış olup aklıma uçak girmiş olabilir :) Ama uçağın keyfi gerçekten bir başka...

Selam arkadaşlar. Ben 130x ile kardeşime hover öğretiyordum. kontrolden çıktı ama hafif bir darbe almasına rağmen sağ taraftaki servo sapıttı. Çok geç tepki vermeye hatta sonra hiç tepki vermemeye başladı. Servoda herhangi bir yanma belirtisi yok. Servoyu değiştireceğim ama merak ettim. Neden olmuş olabilir.
Bu arada servoyu temizledim tekrar taktım ama aynı. Anakart sağlam çünkü başka servo taktığımda çalışıyor.

Bende fazladan orjinal kuyruk seevosu var. ama yuvasına tam oturmuyor. Forumda bi ara uyduğunu okumuştum. Sanırım biraz elden geçirmek gerek.

Cahit Kaş' Alıntı:
Bende fazladan orjinal kuyruk seevosu var. ama yuvasına tam oturmuyor. Forumda bi ara uyduğunu okumuştum. Sanırım biraz elden geçirmek gerek.
Kuyruk Servosunun hızı farklı olacağı için acaba diğer cyclic servolar ile bir sıkıntı çıkarabilir mi diye düşünüyorum. Gerçi model micro olunca rahatlıkla denemebilir ;)

Vazgeçtim denemekten zira anakart da sorun çıkardı. 130x biraz yatacak artık.

Orjinal kuyruk servosunu cyclic srvosu olarak kullanabilirsiniz,benim 130x de elevatörde kuyruk servosu var hiçbir sorun yok.Tek sorun boyutları farklı olduğu için 1 vida ile tutturdum,hiçbir değişiklik yapmadan takmayı deneyin...

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Sorun ana karttamıymış yani Cahit Bey ??
Hayır. Sorun servodaydı. Servoyu sökmüştüm ve temizledim. Belki çalışır diye. servoyu yerine takmadan test edeyim dedim. Anakarta bağladım. Çalışmadı. Servo yerdeydi ve yanında birtakım vidalar ve tornavia vardı. Bir süre sonra kuyruk servosundan çıkan ses durdu. Baktım hiç bi servo çalışmıyor. Sanırım bi kısa devre oldu. hiç yanma belirtisi yok kartta koku da yok. Ama çalışmıyor

Cahit Kaş' Alıntı:
Hayır. Sorun servodaydı. Servoyu sökmüştüm ve temizledim. Belki çalışır diye. servoyu yerine takmadan test edeyim dedim. Anakarta bağladım. Çalışmadı. Servo yerdeydi ve yanında birtakım vidalar ve tornavia vardı. Bir süre sonra kuyruk servosundan çıkan ses durdu. Baktım hiç bi servo çalışmıyor. Sanırım bi kısa devre oldu. hiç yanma belirtisi yok kartta koku da yok. Ama çalışmıyor
Allah allah, acaba ana besleme kablosunun kart girişinde bir temassız olabilir mi? Yani besmele kablosunu şöyle bir hareket ettirseniz ??

Kart bind oluyor. Hatta motoru çalıştırıyor. Ama servolara komut gitmiyor. Kart kesinlikle sağlamdı. Ta ki o servoyu takana kadar. Hatta taktıktan sonra hemen bozulmadı dediğim gibi servo yerdeydi.

Arkadaşlar hafta sonu redbullun ana kartını 130x ime takayım dedim. 1 pil evin içinde yaptığım deneme sonucu sorunsuz uçtu.Yalnız 2. pili taktığımda kart motoru süremiyor. Gaz verdiğimde motor 1 sn kadar çalışmaya çalışıp duruyor. Gaz kolunu en alta indirip tekrar gaz verdiğimde gene 1sn kadar çalışıp duruyor. Servolarda sorun yok. Tüm komutları alıyor. Başka motorda denedim. Sonuç aynı. Kart pertmi oldu sizce ? Bence oldu da :)

Konuşmayayım, arkamda bırakayım diyorum da... En büyük pişmanlığım, başka da bişey demiyorum :)

Redbulldan bi gün yüzü göremedik. :) Ana kart işimi görmedikten sonra gerisini zaten o fiyatlara az çok alırdım. Aslında ben modeli seviyorum.Bu aralar titremiyorda. Ama yedekler gereksiz çok pahalı. Diğer kartımda yanarsa gidipte 85 dolar bi karta verecek değilim. Direk emekliye ayıracağım modeli..85 dolara hcp 100s alırım daha iyi :). Rasim kart gitti dimi? :) Hiçmi umut yok ?