Başlangıç

İlgi Alanı
Multikopter
Arkadaşlar herkese kırımsız günler. Quad işinde yeniyim. V262 ile başladığım işe kendim toplayabilirsem çok pahalıya kaçmamak sureti ile 450 serisi ile devam etmek istiyorum. Başlangıç olarak alacaklarımı aşağıda belirttim. Uyumlu olup olmadığını yada yerine daha iyi ne kayabilirim tavsiye verebilirseniz sevinirim.

Frame

Acaba DJI ile aynımı

Motor olarak

ESC

Pervane

Kumanda

(ilerideki farklı yapımlar için uygunmu)

Kontrol Kartı

Şarj Aleti

5000lik pil kullanmak istiyorum bununla şarj edilebilirmi.

Diğer Malzemeler

Herhalde pil dışında hepsini yazdım. Eksiğim yada kombinasyonda eksiklik varsa bilgi verebilirseniz memnun olurum.
Şimdiden ilginize teşekkür ederim.
Birde banggoddan aldıklarım ne kadar sürede elime ulaşır. Alışveriş yapan Arkadaşlarımın bilgisine ihtiyacım var.

Başlangıç

Banggooddan aldıklarınız 8 günde de ulaşabilir, hiç ulaşmayadabilir :) Ortalama 3 hafta diyelim...

Paypal ile alın, sonra sıkıntı çıkmasın. Ben geçenlerde gelmeyen kargo için refund aldım.

Başlangıç

serdar bey, görüşümce iki kalemde doğru karar vermişsiniz.kumanda ve pervaneler,ilk düzeltme önerisinde bulunayım, şase olarak x525 v3 görüşümce daha uygun.

Başlangıç

Rasim Öztürk' Alıntı:
Banggooddan aldıklarınız 8 günde de ulaşabilir, hiç ulaşmayadabilir :) Ortalama 3 hafta diyelim...

Paypal ile alın, sonra sıkıntı çıkmasın. Ben geçenlerde gelmeyen kargo için refund aldım.

Bilginiz için teşekkür ederim. Araştırmalarım doğrultusunda paypalsız alınmayacağını öğrendim.

Başlangıç

Ümit Piriştina' Alıntı:
serdar bey, görüşümce iki kalemde doğru karar vermişsiniz.kumanda ve pervaneler,ilk düzeltme önerisinde bulunayım, şase olarak x525 v3 görüşümce daha uygun.
Teşekkür ederim. Aslında Djı almak istiyorum fakat piyasada zor bulunuyor. E bay de set olarak var. Olmadı onu almayı düşünüyorum.

Bu set olarak motor+esc+pervane. Fakat pervane küçük biraz.

Başlangıç

Serdar bey diger parcalardan emin olmak amaci ile daha once yapilan 450 paylasimlarina bir goz atmanizi oneririm ;)

Başlangıç

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Serdar bey diger parcalardan emin olmak amaci ile daha once yapilan 450 paylasimlarina bir goz atmanizi oneririm ;)

Mehmet hocam paylaşımlara dayanarak listemi oluşturdum. yoksa bi acemi olarak (deneyim sıfır) bunları toplamak zor. :D Okuduklarımdan anladıklarım doğrumu yapabilirmiyim onu ölçmek de istiyorum.
İlginize teşekkür ederim.

Başlangıç

serdar uyar' Alıntı:
Mehmet hocam paylaşımlara dayanarak listemi oluşturdum. yoksa bi acemi olarak (deneyim sıfır) bunları toplamak zor. :D Okuduklarımdan anladıklarım doğrumu yapabilirmiyim onu ölçmek de istiyorum.
İlginize teşekkür ederim.
Emin olmak adina yazalim demistim :) Eger oyle yaptiniz ise %99 dogrudur zaten ;) Multikopterci olmadigim icin direkt cevap veremiyorum ne yazik ki. Insallah baska arkadaslarimiz da bakip var ise eksikleriniz sizi yönlendireceklerdir ;)

Başlangıç

İlginiz için çok teşekkür ederim.

Başlangıç

Serdar bey Frame almadıysanız bunada bir bakın Tarot da iyidir.

Başlangıç

Mehmet bey tavsiyeniz için teşekkür ederim. Evet haklısınız tarot daha iyi bi marka. Almaya karar verdim. Bi konu var yanlız verdiğiniz site güvenilirmi. Çünki e bay deki fiyatı baya bi uçuk aynı ürün.

Yada alabileceğim güvenilir başka bi site varmı.

Başlangıç

Tarot'un iyi bir marka olduğu konusundaki görüşe maalesef katılamayacağım. Tarot, farklı üreticilerden aldığı ürünlere kendi markasını basan bir firma. Ve gösterdiğiniz gövde, hobbyking tarafından satılan Q450 ile kutusu dahil birebir aynı gözüküyor. Q450 ise motor monte bölgeleri tamamen yanlış tasarlanmış ve çubuk krakerden hallice kollara sahiptir.

X525 ise, en azından kendi adıma, kartların ve malzelemerlin rahatça konuşlandırılmasını sağlayacak geniş bir alana sahip değildir. Dar alanlarda rahat çalışabileceğiniz ince işçiliğiniz varsa tercih edbilirsiniz ama kendi adıma pek başarı bulmadığım bir yapısı var.

Benim şimdiye kadar kullandığım en sağlam gövde SK450 idi. Sağlamlık açısından onu tek geçerim. Hem hobbyking'de hem de rc711'de olması lazım.

Kolay çalışma ve iç mekanın genişliği açısından ise banggood'dan HJ X-Alien gövdeleri çok beğeniyorum.

Pervaneler konusunda ise, hem 450'lik gövdeler hem de Sunnysky 2212 KV980'ler 11" pervaneye pek uygun değildir. Pervaneleri 10" almak daha uygun olacaktır.

Başlangıç

Zafer SAHIN' Alıntı:
Tarot'un iyi bir marka olduğu konusundaki görüşe maalesef katılamayacağım. Tarot, farklı üreticilerden aldığı ürünlere kendi markasını basan bir firma. Ve gösterdiğiniz gövde, hobbyking tarafından satılan Q450 ile kutusu dahil birebir aynı gözüküyor. Q450 ise motor monte bölgeleri tamamen yanlış tasarlanmış ve çubuk krakerden hallice kollara sahiptir.

X525 ise, en azından kendi adıma, kartların ve malzelemerlin rahatça konuşlandırılmasını sağlayacak geniş bir alana sahip değildir. Dar alanlarda rahat çalışabileceğiniz ince işçiliğiniz varsa tercih edbilirsiniz ama kendi adıma pek başarı bulmadığım bir yapısı var.

Benim şimdiye kadar kullandığım en sağlam gövde SK450 idi. Sağlamlık açısından onu tek geçerim. Hem hobbyking'de hem de rc711'de olması lazım.

Kolay çalışma ve iç mekanın genişliği açısından ise banggood'dan HJ X-Alien gövdeleri çok beğeniyorum.

Pervaneler konusunda ise, hem 450'lik gövdeler hem de Sunnysky 2212 KV980'ler 11" pervaneye pek uygun değildir. Pervaneleri 10" almak daha uygun olacaktır.
Hocam verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Konularınızı okumaktayım. Sizin tecrübelerinizden faydalanarak bu malzeme listesini oluşturdum. Gövde olarak aslında djı f450 almayı planlıyorum. Ama banggoodda olmadığı için bu ürünü tercih etmiştim. Nedeni ise acemi olmamdan dolayı üzerinde esc leri kolay lehimleme yerleri olması. Olmadı djı f450 alıyım diyorum. Önerilere açığım.
Pervane konusuna gelince başta motor iyimi onda kararsız kaldım. Acaba 980 altı bi motormu alsaydım diye düşünmeye başladım. 980 takılınca haliyle ağılık artacak . pervane biraz daha geniş olursa rahat uçar diye düşünüyorum. Sizin önerebileceğiniz uyumlu olabilecek bi pervane varsa yazarsanız sevinirim.
İlginize Teşekkür Ederim

Başlangıç

Merhaba,

F450 ile çevirebileceğiniz güvenli pervane uzunluğu 10inchtir. 12 inch de sığar sanıyorum ancak pervaneler arası boşluk çok az kalacaktır. Yükselişlerde, alçalışlarda ve ani manevralarda hava akımı sebebiyle takla atabiliyor. 10inch bile ani alçalışlarda tehlikeli. 900-1000kv arası motorlar 450 frame için idealdir. 3S 4000mah 10inch pervanelerle yaklaşık 10dk+ uçuş süresi elde edersiniz (FPV gimbal kamera hariç). Frame i büyütürseniz daha düşük kv li ve daha geniş pervaneleri kullanabilirsiniz tabi bu size daha yüksek voltaj ile daha fazla uçuş süresi de kazandırır. TBS stili bir frame + 450kv motor ile 12inch pervane çevirebilirsiniz tabi kv bu kadar düşünce voltajı yükseltmek şart 6S 5000mah ile çok rahat 25 dakika uçuş süresi alırsınız. Tabi değerler ve süreler tamamen tahmini ve size fikir vermek adına. Pervane kalite olarak sorarsanız en sevdiğim ve en iyi performans aldığım pervaneler graupner dir. Ama çok vurmaya çarpmaya gelmiyor biraz pahalı :)

Başlangıç

Aytaç A.' Alıntı:
Merhaba,

F450 ile çevirebileceğiniz güvenli pervane uzunluğu 10inchtir. 12 inch de sığar sanıyorum ancak pervaneler arası boşluk çok az kalacaktır. Yükselişlerde, alçalışlarda ve ani manevralarda hava akımı sebebiyle takla atabiliyor. 10inch bile ani alçalışlarda tehlikeli. 900-1000kv arası motorlar 450 frame için idealdir. 3S 4000mah 10inch pervanelerle yaklaşık 10dk+ uçuş süresi elde edersiniz (FPV gimbal kamera hariç). Frame i büyütürseniz daha düşük kv li ve daha geniş pervaneleri kullanabilirsiniz tabi bu size daha yüksek voltaj ile daha fazla uçuş süresi de kazandırır. TBS stili bir frame + 450kv motor ile 12inch pervane çevirebilirsiniz tabi kv bu kadar düşünce voltajı yükseltmek şart 6S 5000mah ile çok rahat 25 dakika uçuş süresi alırsınız. Tabi değerler ve süreler tamamen tahmini ve size fikir vermek adına. Pervane kalite olarak sorarsanız en sevdiğim ve en iyi performans aldığım pervaneler graupner dir. Ama çok vurmaya çarpmaya gelmiyor biraz pahalı :)

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Sizin gibi hocalarımızın sayesinde bu işi çözerim diye umut ediyorum. Dün gece baya bi araştırmayı derinleştirdim. Sizlerede sormak isterim. bu aldığım KK kart ile ilerisi için gps - yerinde sabit kalaması gibi şeyleri yapamıyormuyuz yoksa benmi yanlış anlıyorum. Forumlarda okuduğum kadarı ile DJI dan başkası ile olmuyo gibi bi kanıya varılıyo.
Birde aldıım ESC için BEC almam gerekiyormu . İlgilenen herkese saygılarımı iletiyorum.