Sumer Yamaner
Moderator
- Web sitesi
- www.sumeryamaner.com
- İlgi Alanı
- Uçak
Başlangıç modellerinden hangisi?
Control surface throw gauge çok gerekli değil ama bulunsa kötü de olmaz. Biraz deneyim kazandıkça el sürmeyeceksin. Ancak F3A gibi hassas uçuşa yönelecek olursan işine yarayacaktır.
CG aletini ben çok faydalı buluyorum. Özellikle model boyutu büyüdükçe elde kontrol yapmak zorlaşıyor. Dün kırdığım Sea Fury 11.5 kg falan. Onun CG ayarını bu aletle yapmıştık. Hatta elektronik terazi kullanarak buruna ne kadar ağırlık gerekeceğini ölçmüş ona göre demir kestirmiştim.
Simple prop balancer de gerekli bir eleman.
Voltaj göstergesinin LiPo / LiFe için olanı da var. Bir iki tane alınabilir. Bulunsun.
Servo tester zaten şart.
Switch harness de iyi. Ama ben artık mekanik switchleri terk ediyorum. Sadece elektronik olanları kullanıyorum. Yine de trainer için uygun.
Connector caps gerekli ama bu modelleri pek sağlam değil. Şunlar
veya şunlar
daha iyi ve güvenli.
Rubber grommet OK.
Yakıt deposu borusu için aluminyum yerine bulabilirsen prinç tercih et.
Kablo toplayıcılar güzel bir fikir.
Control surface throw gauge çok gerekli değil ama bulunsa kötü de olmaz. Biraz deneyim kazandıkça el sürmeyeceksin. Ancak F3A gibi hassas uçuşa yönelecek olursan işine yarayacaktır.
CG aletini ben çok faydalı buluyorum. Özellikle model boyutu büyüdükçe elde kontrol yapmak zorlaşıyor. Dün kırdığım Sea Fury 11.5 kg falan. Onun CG ayarını bu aletle yapmıştık. Hatta elektronik terazi kullanarak buruna ne kadar ağırlık gerekeceğini ölçmüş ona göre demir kestirmiştim.
Simple prop balancer de gerekli bir eleman.
Voltaj göstergesinin LiPo / LiFe için olanı da var. Bir iki tane alınabilir. Bulunsun.
Servo tester zaten şart.
Switch harness de iyi. Ama ben artık mekanik switchleri terk ediyorum. Sadece elektronik olanları kullanıyorum. Yine de trainer için uygun.
Connector caps gerekli ama bu modelleri pek sağlam değil. Şunlar
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
veya şunlar
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
daha iyi ve güvenli.
Rubber grommet OK.
Yakıt deposu borusu için aluminyum yerine bulabilirsen prinç tercih et.
Kablo toplayıcılar güzel bir fikir.