Özgür Öztürk
Tecrübeli Uye
Son 2 aylık tecrübem neticesinde rahatlıkla söyleyebilirim ki eğer gönderi olarak " China Post Registered Air Mail " veya "air parcel register" seçenekleri varsa üründe , ya ürünü almayın veya başka gönderi firması seçeneği varsa onu seçin . Son satın aldığım üç ürünün ikisi banggod ve biri aliexpress olmak üzere üçüde air mail veya air parcel register olan ürünlerin 15 gündür sadece bir tanesinde takip güncellendi oda güncelleneli sekiz gün oldu . Normal koşullarda 2-5 gün aralıklarında güncelleniyor ve siparişler en fazla 12-18 gün aralığında teslim ediliyordu . Bir tanesi 34 gün oldu siparişin takibinde "shipment ready for dispatch " yazılı , bir diğeri yola çıktı ve yoldayken takip numarası thailand post oldu ( uçaktan uçağa atladı havada ) diğerinde güncelleme bile yok .Satıcıların ilki sabırlı olun lütfen dedi ( bana göre 3 gün daha bekle nasıl olsa ürün gelmeyecek bizde eşşek gibi paranı ödeyeceğiz demek bu ) banggood siparişlerle ilgili kendi local post ofisinizle görüşün dedi bende yazdığına tenezzül edip tekrar cevap yazmadım .
Söyleyeceğim o ki , bugüne kadar bu kargo yöntemlerini seçip aldığım ürünlerin takiplerinde ve teslimatlarında hiçbir sorun yaşamamış olmama rağmen , Türkiye'de ki gümrük kanununun değişmesiyle Çin'li kargo firmalarının bir anda saçmalamaya başlamış olmaları bana tesadüf gibi gelmiyor .
Söyleyeceğim o ki , bugüne kadar bu kargo yöntemlerini seçip aldığım ürünlerin takiplerinde ve teslimatlarında hiçbir sorun yaşamamış olmama rağmen , Türkiye'de ki gümrük kanununun değişmesiyle Çin'li kargo firmalarının bir anda saçmalamaya başlamış olmaları bana tesadüf gibi gelmiyor .