Benim demek istediğim sırf vergi almak için 2 ay gelen ürünler gümrükte bekletilmez. Bu işin sonucunda alacağın para öyle böyle çıkar. 2 ay o kadar ürün nerede saklanacak. Yada o ürünler tekrar teslim edilirken nasıl bulunacak. Kaç günde o ürünleri teslim edebilecekler. Zaten her gelen üründen sürekli vergi almaya devam edeceksin. Neden öncekileri bekletip bir sürü sorunla uğraşasın ki. Yani bana mantıklı gelmedi.
Tabi olay biraz kişi bazlı olabilir. Yeni bir sisteme geçilmiştir. İşlem yavaşlamış ve farklılaşmıştır. Bunun sonucu kimi ürünler gözden kaçmış, kimi ürünlerse bi kenarda başka bir şey için bekletilip unutulmuş olabilir. Bana mantıklı gelen şey bu. Yoksa her gelen ürün 2 ay gümrükte sırf vergi almak için bekletilmesi kendi bacağına kurşun sıkmakdan farksız.
Ülkemizin hali durumu hakkındada çuvaldızı kendimize batırmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Bu konular yazı ile anlaşılması zor konular fakat çok genel bir kaç şey söylemek istiyorum. Ülkemiz evet tek bacak üstünde bi sağa bi sola sallanıyor dış ve iç etkenlerden kaynaklı. Fakat ülkenin en küçük yapı taşı olan bizler bu konuda ülkemize çok çok az destek veriyoruz. Japonların tarihine baktığımızda adamlar sırf devletin kalkınması için bedavadan çalışıyor. Kurallara uyma konusunda ve bilinçlilik konusunda master yapmışlar. Peki biz ne yapıyoruz
mümkün mertebe devleti değil kendimizi düşünüyoruz. Milliyetçilik kısmına girmez umarım ama biz Türkler bu şekildeyiz. Bilinçlilik kavram olarak bile yok desem çoğu yerde sırıtmaz. Kurallara uyma konusunda gerçekten kötüyüz. Sonra işimizi yapacak birileri kurallara uymadığında kızıyoruz karşı tarafa. Peki o karşı taraftaki kim? Ya sen, ya amcan ya akraban ya tanıdık.
Kısacası ülkemizin bu durumunu düzeltebilmek için herkes bilinçli bir şekilde insanlara ve kurallara değer verirse gerçekten birçok şey düzene girer ve olması gerektiği gibi olur. 50 kişinin kurallara uyduğu bir yerde 5-10 kişi uymadan yaşayamaz. Yani eğer birşeylerden muzdarip isek okları işimizi yapmayan, kurallara uymayan vb. Hatalar yapan bir kişiye yada kuruma yada devletin herhangi bir bölümüne değil kendimize çevirip önce kendimizi sonra yakın çevremizi bu konularda eğitip bu şekilde hareket etmeliyiz diye düşünüyorum. Ki ülkemiz hızlıca daha güzel günler görsün, güneşe çıksın
Yada en azından ben elimden geleni yaptım diyebilelim.