Abi aslında gayet nazik davranıyorum bunlara Elime geçen her servoyu böyle test ederim. Tabi yeni aldığım ve kırım yaşadığım servolarda. Oda sadece mekanik sorunun olup olmadığını anlamak için. Helikopterde kullanılan servolar benim burada yaptığımdan farklı bir muamele ile karşılaşmıyorlar. Ayar yaparken olsun, modeli taşırken olsun palleri düzeltirken olsun bu tarz muamele ile zaten karşılaşıyorlar. Ayrıca dişlileri hissetmek için bildiğim tek yol bu.Alemsin Ali Haydar, fazla zorlamasak mı acaba elimizle servoları
Eminim hangi servoyu eline alsan o şekilde uğraşsan aynı sesleri çıkartır. Problem olacağını sanmıyorum kullanımda dişlilere zarar vermedikten sonra, kolay gelsin kardeşim
Abi videoda çıkan sesi daha rahat duyurmak için fazla yaptım. Normalde ben elimle iki tur çevirince hissedebiliyorum. Aslında ben kendimi yanlış anlattım sanırım. Bu servoların merkezlemesi veya ne kadar sağlıklı çalıştıklarıyla ilgilenmiyorum (şuan için ilgilenmiyorum çünkü güveniyorum İnşallah güzeldirler.) İlgimi çeken şey; elime kaliteli ve kalitesiz bir sürü servo geçtiği halde ilk defa böyle bir pütürtü (takılma yok, pürüzsüz geçiyor. Ama belli noktalarda ses çıkıyor ve elimle de hissedebiliyorum) ile karşılaştım. Bunun sebebini merak ettim. Mesela bir başka servo kalitesiz 9g bile olsa hiç bu şekilde pütürtü yoktu. Kırım yaşadığım servolarda takılmaların yanında bu tarz şeyler ile de karşılaşıyordum. Onu da dişli kırılınca çıkan parçacıklara bağlıyordum. Ama bu servolar sıfır olduğu halde bunların olması sebebini merak ettirdi. Hemde 3 de 3 bir şekildeServo Tester pratikte alıcı ile aynı şey.
Senin yaptığın şekilde servo test edilmez ama!
Servoyu alıcıya bağlarsın, min-max yaparken saçmalıyor mu diye bakarsın. İstersen hareket sırasında HAFİF bir baskı uygulayarak zorlanma sırasında saçmalıyor mu diye de kontrol edebilirsin. Ama bundan fazlası gereksiz.
Ben böyle aslında anlamı olmasa da bazı şeylerin sebebini merak ederim. Servo tester almasına alırım ama ev bir sürü eşya ile doldu Ve hiç eksikliğini hissetmedim şuana kadar. İleride ihtiyaç duyduğumda alabilirim. Neyse, umarım sorunsuz kullanırım.