Cengiz Okkalı
Çalışkan Uye
- İlgi Alanı
- Heli
Atatürk Havalimanı'nda izinsiz uçuş
çok güzel açıklamassınız +1
Levent Uygun' Alıntı:hgumus bey, " kültür meselesi " durumuna katılıyorum, haklısınız biz malesef bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da geriden geliyoruz fakat, bu işler, mutlaka cezai müeyedeler, tanımlı ve belirlenmiş uçuş alanları dahilinde yapılmalıdır, zira o bahsettiğiniz kültüre sahip ülkelerin hiç birinde modelinizi alıp, şehrin istediğiniz yerinde uçuramazsınız, tabiri caiz ise adamın canını çıkartırlar, ha tabi ki bu sizin deyiminizle " deneysel havacılık " kültürünü oluştururken, eş zamanlı olarak gerekli tanımlamaları da yaptıkları için, bu gün hiç bir sorun yada bizim "sorumsuzluk" olarak gördüğümüz örneğin konudaki gibi "hava alanı" yakınında uçuş yapmak gibi bir konu gündemlerine dahi gelmiyor. Ayrıca yine ülkemizde henüz oluşmamış " RcClub" kavramıda çok önemli, ben size şöyle bir örnek vereyim siz bırakın uçak yada quad uçurmayı, 1987 yılında lozan da leman gölünde benzinli rc tekne yüzdürmeye kalkıştık da, başımıza gelmeyen kalmadı. Yada alın modelinizi gidin bakalım NewYork' da ben burada uçarım deyip çıkartın modelide bakın neler oluyor. Yani mesele araba ve ehliyet arasındaki ilişki değil bence, neyi nerede yapabileceğinizle alakalı. Kaldı ki bu işin herkese zevk verme zorunluluğu da yok. Öncelikle bunun tanımlanması ve yine tabi ki insanların da buna uyması gerekli. Siz bu gün hava alanı yakınında uçuşa izin verirseniz, yarın bir bakmışsınız ki içinde 300 küsur kişi ile inişe geçen uçağın kaza sonrası(ALLAH KORUSUN) enkazından, motorun içinden kuş ölüsü yerine "RC QUAD" yada "RC HELİ" parçaları çıktığında, işin ne cezai kısmının bir önemi kalıyor nede başka bir şeyin, tabi ki senaryo kötü oldu ama olamayacağının garantisi yok malesef. Yani sonuç olarak bence; bırakmayın isteyen istediği yerde özellikle meskun tabir edilen yerlerde uçmasınlar, yani bizim evin hemen arkasında müsait sayılabilecek bir arsa varken, işte yukarıda saydığım bu sebeplerden dolayı kalkıp 25-30 km. yol (kırsal bölgeye) gidiyoruz ki, hepimiz için güvenlikli bir ortam oluşsun diye, Şunu da düşünmek lazım, siz yada ben de yarın öbür gün, benim yukarıdaki kötü senaryomun içinde bulabiliriz kendimizi.
çok güzel açıklamassınız +1