APM 2.6 power module

APM 2.6 power module

Receiver dan data kablosu çıkarmayın. O kablolar kalsın. Apm üzerinde boş kalan bir girişe de aşağıda benim yaptığım kondansatörü yapıp takın. 2.6 larda bu kondansatör yok. Sizin kafanız çok karışmış.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Sent from my iPhone using Tapatalk

Semih ÇINKIR' Alıntı:
Receiver dan data kablosu çıkarmayın. O kablolar kalsın. Apm üzerinde boş kalan bir girişe de aşağıda benim yaptığım kondansatörü yapıp takın. 2.6 larda bu kondansatör yok. Sizin kafanız çok karışmış.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

bi zahmet input output kisminida ata bilirmisin?aksam bende cekip aticam bakarsiniz.belki yalnisim yoktur diye :)

APM 2.6 power module

Benim input output kısmı sizin kafanızı çok karıştırır. Siz benim gibi yapmayacaksınız. Benim apm uçakta takılı. Istiyorsanız yinede fotoğraf eklerim ama işinize yaramaz

Semih ÇINKIR' Alıntı:
Sinyal kabloları takılı olacak. Takılmazsa esc lere komut gitmez.

Kırmızı kabloların biri Hariç Diğerlerini çıkarmazsanız esc lerin birinde bozulma yada enerji farkı olduğunda Diğerlerini de bozar.

Multikopter de esc lerden gelen kırmızı kabloların hiç biri takılmasa da çalışır. Ama + polarite eksik olduğu için bir gün mutlaka alet çakılır. Uçak ta ise kırmızı kablolardan biri takılmaz ise sistem çalışmaz. Çünkü uçak servoları o kablo ile beslenir.

Kondansatörü takmak zor değil. Alıcı kablosunun bir ucuna lehimleyip Alıcı kablosu takar gibi takıyorsunuz. Bu kondansatör apm ye giren elektriğin dalgalanmasını engelleyecek. Sistem daha düzgün çalışacak. Akşam fotoğraf çekip yüklerim. Görünce kolay olduğunu anlarsınız.

semih bi zahmet bak.selcuk bey burda ne yazmis.esc yalnizca sinyal kablosu takilmali.iyiki kirmiziyi birlestirmedim :)
Esc Bağlantısı
Burada önemli olan nokta APM kartımızı Power Modül üzerinden beslediğimiz için ESC lerden gelen ince 3 renkli kabloların sadece sinyal kablosunu kullanmamız gerektiğidir. Aksi taktirde KIRMIZI renkli kabloyuda takarsak kartımızı yakmamız muhtemeldir. Çünkü karta BEC li ESC üzerinden gelen voltaj kartımızı yakacaktır. APM kartını esc üzeinden beslemek isteyen arkadaşlar kartın OUTPUT pinlerine sırasıyla bağlantılarını yapacaklardır. Kahverengi kabo ise data aktarımı içindir. Kabloları kökünden değilde tekrar kullanma ihtimalini varsayarak belli bir mesafeden kesip uçlarını köreltirseniz şase yapmasını engelleriz. İleride lazım olur ise ESC lere yazılım atabiliriz.
ESC ler aşağıdaki şemadaki gibi NUMARA SIRASINA göre APMin OUTPUT Pinlerine takılacaktır.

APM 2.6 power module

Bu durumda Selçuk beyin otopilotunun Jumper ı çıkarılmamıştır. Biz Jumper ı çıkarıp output kısmı ile kart arasındaki bağlantıyı koparıyoruz. Dolayısıyla esc lerin birinden kırmızı uç ile + alıyoruz.
Ayrıca Jumper çıkarıldığı için pm sadece otopilot ve alıcıyı besliyor. Pm ün yükünü hafifletiyoruz. Otopilot daha stabil çalışıyor.
Uçaklarda servo olduğu için Jumper çıkarılmaz ise servoların tüm yükü pm e biner.

APM 2.6 power module

Semih ÇINKIR' Alıntı:
Bu durumda Selçuk beyin otopilotunun Jumper ı çıkarılmamıştır. Biz Jumper ı çıkarıp output kısmı ile kart arasındaki bağlantıyı koparıyoruz. Dolayısıyla esc lerin birinden kırmızı uç ile + alıyoruz.
Ayrıca Jumper çıkarıldığı için pm sadece otopilot ve alıcıyı besliyor. Pm ün yükünü hafifletiyoruz. Otopilot daha stabil çalışıyor.
Uçaklarda servo olduğu için Jumper çıkarılmaz ise servoların tüm yükü pm e biner.

semih dedigini yaptim ama konsantrator bulamadim elektronikde.vardida 35 V )) olmazsa olurmu?elimde turnigy bec var.bilmiyorum konsentrator ne yapiyor onun yerine kullana bilirmiyim?

APM 2.6 power module

Input kısmı pm den enerjisini alıyor zaten. Dışarıdan enerji vermeyin

Kondansatör Şart değil. Sonra takarsınız. Kondansatör yerine kullanılan kondansatörden başka malzeme yoktur.

Semih ÇINKIR' Alıntı:
Input kısmı pm den enerjisini alıyor zaten. Dışarıdan enerji vermeyin

Kondansatör Şart değil. Sonra takarsınız. Kondansatör yerine kullanılan kondansatörden başka malzeme yoktur.

abi simple mod kullanmaya degermi sence?detayli ayar falan lazim degil oylemi?sence alt hold ve loiter modda denemek isterdim.simple modda quadin onu sana taraf donunce kontrol ayni kaliyor oylemi?super simple ne icin idi?

APM 2.6 power module

subhi taghiyev' Alıntı:
abi simple mod kullanmaya degermi sence?detayli ayar falan lazim degil oylemi?sence alt hold ve loiter modda denemek isterdim.simple modda quadin onu sana taraf donunce kontrol ayni kaliyor oylemi?super simple ne icin idi?
uçuş modlarının cevabını multikopter kullanıcıları verirse daha uygun olur. benim hiç gps li multikopterim olmadığı için o modları kullanmadım.

APM 2.6 power module

Semih ÇINKIR' Alıntı:
uçuş modlarının cevabını multikopter kullanıcıları verirse daha uygun olur. benim hiç gps li multikopterim olmadığı için o modları kullanmadım.
Semih sabırla bana yardım etdiyin için teşekkür ederim.
yardımlarınızın sonucu olarak bu videoya bakmanızı rica ediyorum :agreed:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
sorun böyle: eskiden kk 2.1 kullanıyordum, quadın çekisinde o kadarda fark yok şimdi.ama uçuş zamani 9 dakkadan 6 dakkaya düşmüş.niçin böyle ola bilir?2 pilin ikiside aynı durumda.stabilise mod -da 8-9 dakka oluyor.alt hold ve loiter aldınmı uçuş 6 dakka.