APM 2.6 power module

APM 2.6 power module

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

APM 2.6 power module

Suphi
1-Mp yi başka bilgisayara kurup bir dene
2-usb kablonu değiştir
3-aynı şeyler devam ediyorsa
4 Mp de ne kurulum yaptıysan başkasını seç ve ilk baştan kuruluma başla quad kurduysan hexa seç ve kur
aynı şeyler i yapıyormu
6-Daha sonra ne kurmak istiyorsan onu kurarsın
ESKİ VERSİYONLAR İLE DENE

APM 2.6 power module

semih Balkar' Alıntı:
Suphi
1-Mp yi başka bilgisayara kurup bir dene
2-usb kablonu değiştir
3-aynı şeyler devam ediyorsa
4 Mp de ne kurulum yaptıysan başkasını seç ve ilk baştan kuruluma başla quad kurduysan hexa seç ve kur
aynı şeyler i yapıyormu
6-Daha sonra ne kurmak istiyorsan onu kurarsın
ESKİ VERSİYONLAR İLE DENE
usb kabloyla degil telemetry ile baglaniyorum.usb kabloylada aynı şeyi yapıyor.dediklerini yapıcam 3 versiyonda test etdim ne yazikki aynı şey.hexa seçip yapıcam

APM 2.6 power module

semih bi seyi dogru yapip yapmadigimdan supheleniyorum.esc -ler yalnızca sinyal kablosuyla bağlı.data kablosuna gerek varmıydı?receiver-den gelen kablolardan yalnızca bir kanalda data ve enerji(kırmızı) kabloyu bağladım.bura kadar yalnışım varmı?JP1 jumper olmaması lazım.öylemi?

APM 2.6 power module

Suphi attığın mesaj:
semih forumda senden baska online olan yok.lutfen yardim et bana :( tum versiyonlari denedim.ama bi seyden suphelendim.galiba elimde pm original degil.clone bence.resmini atarsam soyleye bilirmisin?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Suphi Sana Son cevabım
bir soru soruyorsun
arkasından bizim bilmediğimiz senin yaptığın
birsürü şey çıkarıyorsun
sana sorduğumuz donanım ayarı ile sorulara cevap vermiyorsun
Ne yaptığını bilmiyoruz
Donanımı tamamlamamışsın bizi tırmalattırıyorsun

Git apm sitesine ve Donanımını tam ve doğru kur
you tube de kurulum video serisi var dil bile bilmene bile gerek yok izlesen yeter

Sorduğun APM - Pm Hepsi Çakma 5 dolara pm alıyorsun
Apm nin orjinali 150 200 $ Sadece boardı sen almışın 80 dolara takımını
birde orjinalmi diye soruyorsun Elindekilerin hepsi çakma
Kolay gelsin

APM 2.6 power module

PM üzerinde bec olduğuna eminsen 2. resimde görünen APM ver bölümünü non 3dr yap. Doğru okumayı alamazsan uğraşma yapabilceğin birşey yok sadece en yakın değere yaklaştırmaya çalış. bende orijinal olmayan bir kart kullanıyorum hiçbir problem yaşamadım sorun senin ekipmanlarda olabilir.

APM 2.6 power module

semih Balkar' Alıntı:
Suphi attığın mesaj:
semih forumda senden baska online olan yok.lutfen yardim et bana :( tum versiyonlari denedim.ama bi seyden suphelendim.galiba elimde pm original degil.clone bence.resmini atarsam soyleye bilirmisin?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Suphi Sana Son cevabım
bir soru soruyorsun
arkasından bizim bilmediğimiz senin yaptığın
birsürü şey çıkarıyorsun
sana sorduğumuz donanım ayarı ile sorulara cevap vermiyorsun
Ne yaptığını bilmiyoruz
Donanımı tamamlamamışsın bizi tırmalattırıyorsun

Git apm sitesine ve Donanımını tam ve doğru kur
you tube de kurulum video serisi var dil bile bilmene bile gerek yok izlesen yeter

Sorduğun APM - Pm Hepsi Çakma 5 dolara pm alıyorsun
Apm nin orjinali 150 200 $ Sadece boardı sen almışın 80 dolara takımını
birde orjinalmi diye soruyorsun Elindekilerin hepsi çakma
Kolay gelsin
Semih ben anlamiyorum seni,sorularim seni bu kadarmi delirtiyor,yardim etmezsen etme,senin mesajina gelince problemi yazmamistan o kadar dastan yazdim,anlamadinsa senin problemin,bide seni mecburmu oturtdular foruma?cakmadi degilmi onu almamistan konu actim kims cevap vermedi,sonradan gelipte boyle.mesajlarla tavirlarla insani bu isten soyutma rica ediyorum!!!

APM 2.6 power module

Ozgur Korkmaz' Alıntı:
PM üzerinde bec olduğuna eminsen 2. resimde görünen APM ver bölümünü non 3dr yap. Doğru okumayı alamazsan uğraşma yapabilceğin birşey yok sadece en yakın değere yaklaştırmaya çalış. bende orijinal olmayan bir kart kullanıyorum hiçbir problem yaşamadım sorun senin ekipmanlarda olabilir.
Vallah bir problemi yok sadece voltaj ayari ptoblem,havalandirdim.problemsiz havalandi,voltaji denkliyorum diger bataryani baglyinca yine ayni oluyor

APM 2.6 power module

Ozgur Korkmaz' Alıntı:
bide yalnizca apm -i bagladim PM -e ve bataryaya(esc/receiver haric) yine ayni sey oluyor.yani esc-denmi kaynaklaniyor pdb-denmi receiver-denmi bu sorulara cevap olsun diye oylede test etdim ayni sey oldu.

APM 2.6 power module

Beni de biraz uğraştırmıştı o ayarlar. Apm Yanımda olsa yada yaptığım ayarları hatırlasam size yardımcı olabilirdim. Analog kanal ayarlarını düzgün yaptınız mı?

Sent from my iPhone using Tapatalk

APM 2.6 power module

Semih ÇINKIR' Alıntı:
Beni de biraz uğraştırmıştı o ayarlar. Apm Yanımda olsa yada yaptığım ayarları hatırlasam size yardımcı olabilirdim. Analog kanal ayarlarını düzgün yaptınız mı?

semih, selcuk bey sagolsun guzel anlatim yapmis onun kurulumu uzerine gitdim.ayni sistem bendede.sadece apm orijinalmi degilmi bilmiyorum. receiverde kanalin birinde data ve enerji kablosunu birlestirdim diger kanallarda yalnizca sinyal kablosu.esc-lerden yalnizca sinyal kablosunu bagladim.gps falan normal calisiyor.
lipo <-- apm power module --> pdb
apm --> receiver(kanalinda birinde enerji veriyor)
apm --> esc (sinyal kablolari)
apm --> telemetry
apm --> gps

APM 2.6 power module

subhi taghiyev' Alıntı:
semih, selcuk bey sagolsun guzel anlatim yapmis onun kurulumu uzerine gitdim.ayni sistem bendede.sadece apm orijinalmi degilmi bilmiyorum. receiverde kanalin birinde data ve enerji kablosunu birlestirdim diger kanallarda yalnizca sinyal kablosu.esc-lerden yalnizca sinyal kablosunu bagladim.gps falan normal calisiyor.
lipo <-- apm power module --> pdb
apm --> receiver(kanalinda birinde enerji veriyor)
apm --> esc (sinyal kablolari)
apm --> telemetry
apm --> gps

"receiverde kanalin birinde data ve enerji kablosunu birlestirdim " demişsiniz. Böyle bir şeyi yapmadığınızı ümid ediyorum. Hiç bir sistemde data ve enerji kablosu birleştirilmez.

1- Pm takılı iken apm üstündeki Jumper çıkarılmış olacak. Bu Jumper pm taktığın soketin hemen yanında.
2- apm nin out kısmına takılan esc lerin biri Hariç Diğerlerinin kırmızı kablosu takılı olmayacak
3- telemetri ya takılı olmayacak, yada apm den uzakta olacak. Çünkü her şeyi karıştırıyor.
4- apm nin input (alıcıyı bağladığın taraf)tarafına 1500uf civarı bir kondansatör takılacak. Bu kondansatör yeni versiyon apm lere takılı geliyor. Bu kondansatörün fiyatı 60 kuruş.
5- pil durumunu görmek kafaya şimdilik takılmayacak. Pil biterken Multi zaten ağırlaşır, tat vermez olur, hissedersin bitmekte olduğunu. Biraz uçun tadını çıkarın, bazı şeyleri sonradan eklersiniz.
6- apm nin orijinal olması gerekmiyor. Hepsinin üstündeki Donanım aynı. Sadece baskı kalitesi farkı var. Ben bir yıl kendi yaptığım ardupilot ile uçtum. Hemde delikli plakete yaptım. O uçtuysa sizinki de uçar. Herkesin orijinal alacak parası yok.

APM 2.6 power module

Semih ÇINKIR' Alıntı:
"receiverde kanalin birinde data ve enerji kablosunu birlestirdim " demişsiniz. Böyle bir şeyi yapmadığınızı ümid ediyorum. Hiç bir sistemde data ve enerji kablosu birleştirilmez.

1- Pm takılı iken apm üstündeki Jumper çıkarılmış olacak. Bu Jumper pm taktığın soketin hemen yanında.
2- apm nin out kısmına takılan esc lerin biri Hariç Diğerlerinin kırmızı kablosu takılı olmayacak
3- telemetri ya takılı olmayacak, yada apm den uzakta olacak. Çünkü her şeyi karıştırıyor.
4- apm nin input (alıcıyı bağladığın taraf)tarafına 1500uf civarı bir kondansatör takılacak. Bu kondansatör yeni versiyon apm lere takılı geliyor. Bu kondansatörün fiyatı 60 kuruş.
5- pil durumunu görmek kafaya şimdilik takılmayacak. Pil biterken Multi zaten ağırlaşır, tat vermez olur, hissedersin bitmekte olduğunu. Biraz uçun tadını çıkarın, bazı şeyleri sonradan eklersiniz.
6- apm nin orijinal olması gerekmiyor. Hepsinin üstündeki Donanım aynı. Sadece baskı kalitesi farkı var. Ben bir yıl kendi yaptığım ardupilot ile uçtum. Hemde delikli plakete yaptım. O uçtuysa sizinki de uçar. Herkesin orijinal alacak parası yok.

1)ok
2)data kablosu takili ola bilirmi?
3ok
4)kondesator falan isini yapmak zorundamiyim?:(
5)Failsafe olmadan quad ucurmak tehlikeli degilmi?
6)-
bide problem olsaydi quad havalanmazdi diye dusunuyorum.egerki data ve enerji kablosu ayni anda problem yaratsaydi apm-e bi sey olmali degildimi?esc-e birine enerji vermek zorundamiyim?esc-lerde calisiyor))nasil calisiyor hic bi fikrim yok ama ))

APM 2.6 power module

Sinyal kabloları takılı olacak. Takılmazsa esc lere komut gitmez.

Kırmızı kabloların biri Hariç Diğerlerini çıkarmazsanız esc lerin birinde bozulma yada enerji farkı olduğunda Diğerlerini de bozar.

Multikopter de esc lerden gelen kırmızı kabloların hiç biri takılmasa da çalışır. Ama + polarite eksik olduğu için bir gün mutlaka alet çakılır. Uçak ta ise kırmızı kablolardan biri takılmaz ise sistem çalışmaz. Çünkü uçak servoları o kablo ile beslenir.

Kondansatörü takmak zor değil. Alıcı kablosunun bir ucuna lehimleyip Alıcı kablosu takar gibi takıyorsunuz. Bu kondansatör apm ye giren elektriğin dalgalanmasını engelleyecek. Sistem daha düzgün çalışacak. Akşam fotoğraf çekip yüklerim. Görünce kolay olduğunu anlarsınız.

Semih ÇINKIR' Alıntı:
Sinyal kabloları takılı olacak. Takılmazsa esc lere komut gitmez.

Kırmızı kabloların biri Hariç Diğerlerini çıkarmazsanız esc lerin birinde bozulma yada enerji farkı olduğunda Diğerlerini de bozar.

Multikopter de esc lerden gelen kırmızı kabloların hiç biri takılmasa da çalışır. Ama + polarite eksik olduğu için bir gün mutlaka alet çakılır. Uçak ta ise kırmızı kablolardan biri takılmaz ise sistem çalışmaz. Çünkü uçak servoları o kablo ile beslenir.

Kondansatörü takmak zor değil. Alıcı kablosunun bir ucuna lehimleyip Alıcı kablosu takar gibi takıyorsunuz. Bu kondansatör apm ye giren elektriğin dalgalanmasını engelleyecek. Sistem daha düzgün çalışacak. Akşam fotoğraf çekip yüklerim. Görünce kolay olduğunu anlarsınız.

dediklerini yapicam.esc-lerde simdiki haliyle sinyal kablolari takilidir.birinde enerji kablosu takicam receiver kablosundanda data kablosunu cikaricam.kondensatoru bulursam yapicam.ola bilirmiki bendeki apm-de o olsun,oda olursa bende yaparsam ikisi bir yerde problem olur bence.