APM 2.6 Ayarları-Kurulum Detayları-Deneyimler ve Tarot Fy680
subhi taghiyev' Alıntı:
Selcuk bey bi kac sorum olucak size:
1) loiter modda quadı havalandırırsam nolur?(gps 3D, sinyal ok)
2)başlanğıc için 3 modda kullanıp sonrakı aşamalarda diğer 3 modu switch atasam olurmu?
3) quad stabilise modda iken ruzgar falan gibi etkiler için karşılık verirmi?
4) quada komut verdiğim zaman ani hareket yapıyor yani agresif(stabilise mod) bunu nasıl yumşalta bilirim?
5) loiter ve althold modun farkı nedir?ikiside ip gibi havada kalmıyormu?uçus esnasında gps sinyal iterse bu iki mod -da ne gibi tepkiler verir?uçup kendi başına gidermi başka yerlere?
6)safe modun çalışıp çalışmadığını nerden bile bilirim?
7)internet olmadan(telemetry modul almalıyım,sipariş edene kadar loiter,althold mod-larını test etmek istiyorum) loiter ve althold -u test ede bilirmiyim?
tak çalıştır telemetry modulu biliyormusunuz?(lehim işi yapmak istemiyorum) bendeki apm mini 3.1 -dir.yani apm 2.6 -dan farklı.telemetry ikisindede aynı olurmu?
Şimdiden teşekkürler.
merhaba
1-Loiter moda gps sinyali yoksa geçiş yapmaz APM istesenizde o moda alamazsın, Ama gps bağlantısı var ve hdop değeri iyiyse havada asılı kalır Multi
2-başlangıç için 3 mod yeterlidir fazlasınada ihtiyaç duymazsınız zaten. stabilize loiter althold yeterlidir
3. stabilize mod tercih edilmesi gereken uçuş modu bence,kullanımı kolay, rüzgara direnci olur kapasitesi kadar, dengede kalmaya çalışır, ama kontrol sizdedir. manuel mod gibi zor değildir.
4. stabilize modda verdiği tepkiler, eğer default ayarlar ile uçuyorsanız sert değildir. size öyle geliyordur. önceden hangi sistemle uçtunuz bilemiyorum fakat default ayarları oldukça softtur. stick hareketlerine çalışarak yumuşatabilirsiniz, illa dahada yumuşak olsun diyorsanız gain ayarları var ki oynamanızı önermem. youtube dan videoları izleyerek yapabilirsiniz
5-Loiter havada asılı kalmayı sağlar. Althold ise multinin mevcut yüksekliğini korur ve gezinirken o yüksekliği aşmadan sabit yükseklikte uçmanızı sağlar. tabi iyi bir gps ayarı ve bağlantısı gerekli. yoksa sonu kırım yada kayıp olur.
6-failsafe ayarları detaylı bir konu, çalışıp çalışmadığını Missin Planner ekranından failsafe e geçmeye çalıştığında ekranda yazan Failsafe yazısını görürsen anlarsın. Ayarları düzgün yapmadan uçarak denemeyin.
7-Loiter ve Altholdun internetle ilgisi yok... Switche atamayı yaparsanız deneyebilirsiniz.
8-Tak çalıştır telemetry derken APM lerin kullanacağı telemetrylerden bu konunun önceki sayfalarında bahsettik diye biliyorum. APM minide telemtry girişi var. resmini paylaşmıştım. Konuyu okuyunuz. PC de tak çalıştır diye soruyorsanız önce bilgisayara FTDI sürücüsünü kurup öyle teleemtry i takacaksınız bilgisayara. driverı kuracaksınız. zaten ardından solid yeşil ışık yanacaktır.