Anet A6 : Aceminin 3D Printer ile imtihanı
Fiyaskoları da paylaşalım değil mi ama
Yoğun baskı sonucunda bu fusion da neymiş diye bir kurcalayayım dedim, sitesinden kaydolup yükledim. öğrenciye beleş diyor ki kendimi ben de bir nevi öğrenci sayılırım öğrenmenin yaşı yok bilader diyerek bu kategoride değerlendirdim. solide göre daha bir kullanıcı dostu, benim amacıma hizmet ediyor, üstelik sanki sistemi daha az zorluyor gibi hissettim bilemiyorum. Velhasıl kullanıyorum, bir süre daha kullanıp artısını eksisini göreceğiz.
Neyse konumuz fusion değil, konumuz plandan 3d basıma uygun bir trainer yapmak. Şimdi bu PLA malzemesinin iki sıkıntılı durumu var. Birincisi sıcaklığa hiç dayanıklı değil, doğal olarak glow motor çevresinde pek kullanmamakta fayda var kendilerini. zira olası bir hararet durumunda motor gövdeden ayrılarak seyahatine kendi başına devam edebilir. ikincisi de evren bey'in ikazı üzerine titreşim. çok kırılgan bir malzeme olduğundan glow motorumuzun titreşiminde zayıf yerlerin ayrılma durumu söz konusu (olabilir!). dolayısı ile bu 3dlabprint abilerin yaptiği gibi incecik et kalınlığı ile parça basmamız neticesinde sıkıntılı durumlar oluşabileceğini düşünüyoruz (denemedik tabi düşünüyoruz sadece, referans yapılmış bir model de yok. varsa yoksa elektrikli mevcut patlar motorların da sonu geliyor herhalde yavaş yavaş)
neyse bir plan buldum, ölçeklendirdim ve kanat profilini plandan arakladım. aileronları da profili halletmişken çıkarttım aradan.
14 cm yüksekliğinde bir kanat parçası oluşturdum öncelikle dolu olarak.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Modelin kanat açıklığı 150 cm civarında, genişliği ise 27 cm civarında. bu iş olur ise yaptığım parçadan ikisi dihedral açısı verilmiş 9 takım basılacak, iki de servo yuvası eklenmiş basacağım işi bitireceğim. kağıt üzerinde plan süper. 1 haftada kanat tamam diyorum.
27 cm baskı toleransımızın dışında olduğundan enine de ikiye bölmek gerekecek. Neyse kanat parçasını ikiye böldüm.
Parçanın et kalınlığı 3,5 mm olacak şekilde içini de oydum. plastiği bol buldum ya, daha sonra 14 cm'e 3 adet gelecek şekilde destek sinirlerini ekledim her iki parçanın içerisine.
Elimi korkak alıştırmıyorum, verdikçe veriyorum plastiği
3d print aldığım yazılıma (cura) bitmiş parçayı bir yolladım ki cura bey abimiz burakçığım bu parçayı basarsan 210 gr gelir dedi
Dedim yuha, ben bundan 11 tane basacağım abicim 2300 gr gelir, daha bunun 2 tane servosu var bir dünya epoksisi var, boyası bilmemnesi var ne diyorsun sen diye sordum. Neticede yazılımdır bir şey diyemedi tabi cevap olarak. Kendisini kapattım, ben de yatıyorum. Yatmadan bu skandalı sizlerle de paylaşayım istedim. Hafifletme adına bir takım işler yapılacak tabii ki de, paylaşmaya devam ederim başarılı bir netice alırsam. Sanırım dahtalı, plastikli hibrid işi en mantıklı yaklaşım olacak.