ALIGN TREX 150 DFC Süper Combo : Yeni Kartalımız

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ynt: ALIGN TREX 150 DFC Süper Combo : Yeni Kartalımız

Abi ilk olarak motordan gelen kucuk dislinin yanindaki orta boy disli ters onu bi duzelt sonrada butun dislileri sok en buyuk dislinin ortasinda bi centik var onu elinle cevirerek tam merkezle saga ve sola esit donsun merkezleme bittigi zaman tam ortaya getir topla dislileri biraz karisik ama istersen ara abi bende benimkinden bakiyim beraber toplayalim

abim resme göre varmı bir aksilik?

Ynt: ALIGN TREX 150 DFC Süper Combo : Yeni Kartalımız

kadir kocaman' Alıntı:
abim resme göre varmı bir aksilik?
Var abi motordan cikan dislinin yanidaki disliyi ters cevir suan yanlis duruyo

video geldi :)

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

ogulcan acar' Alıntı:
video geldi :)

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

abim olmuyor ya dizemiyorum dişlileri sinir oldum

kadir kocaman' Alıntı:
abim olmuyor ya dizemiyorum dişlileri sinir oldum
Kadir su linkte dizilis resmi var, bir bak istersen :)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Kadir su linkte dizilis resmi var, bir bak istersen :)

Abi çok teşekkürler, ama bu kadar saçma bir servo olamaz.... lehimleri koptu yine o kadar saat uğraşmıştım satıp kurtulucam bu hobi işinden artık sıkıntı geldi 2 defa uçmadı daha ...

Align Trex 150 almaya karar verdim dediğimde beni engelleyen ve v977 ile hobiye başlamama vesile olan Mehmet Bey'e ve diğer arkadaşlara sonsuz teşekkürler :saygilar: Kadir Bey size sabırlar diliyorum. :(

recai ikinci' Alıntı:
Align Trex 150 almaya karar verdim dediğimde beni engelleyen ve v977 ile hobiye başlamama vesile olan Mehmet Bey'e ve diğer arkadaşlara sonsuz teşekkürler :saygilar: Kadir Bey size sabırlar diliyorum. :(

iyi yapmışsınız, doğru karar ....

Kadir Bey bu kadar moralinizi bozmayın.Bu bir tercih meselesiydi , ve herkes kendi kararında öyle ya da böyle haklıdır çünkü kimse kimsenin o an için maddi ,manevi durumunu tahmin edemez.
Hiç Align uçurmadım , ama dünyaya bu hobiyi yayan ve ardından boynuz kulak misali kaliteli firmaların , güzel işler çıkarmasına neden olan bir firmadır Align.
Tüm modellerini de biz orta derece kullanıcılar için gerek ekonomik gerek performans olarak da gayet yeterli görüyorum.Hataları yok mudur , tabiki vardır , v1-v2-v3-dfc-dominatör gibi tasarımlar düzeltilmeye ve çağa ayak uydurmaya çalışarak ilerliyor.
Aslında sorun kalite değil de , sınıfın zorluğundan kaynaklı.130-150 , bunlar zor sınıf.Hem mikrolardan az daha iri ve ağır , hem 450 kadar güçlü ama tabiri caizse parçaları kemikli olamıyor.
Bu da minik bir düşmede , ciddi kırım-hasar-onarım ve tamirat demek.Evet , 100 lük sınıfta Align umduğunu bulamadı , fiyat performans açısından kullanıcıya pahalı geldi, sorunları çözemedi Align.922 çıktı , piyasayı aldı götürdü, şimdi 977 diyorlar ama onuda kullandım, bence 922 kadar kullanıcı dostu bir model değil.Model kuvvetli olmuş brushless motorla ama , bu da daha agresif uçuş ve daha kuvvetli kırım demek.150 Align de böyle , minikliğine göre güçlü model, acemi işi değil, ancak usta bir pilotun , uçuş aralarında , tatlı niyetine uçacağı bir model.
İhtiyaçlarımızı iyi belirleyip , ona göre seçimler yapmak bize düşüyor.Yoksa her modelin servosu da bozulur , ayarı da kaçar vs. vs. Zorluklar çıkabilir , onca emek , onca para , bir servo sıkıntısı için heba edilmemeli bana göre.Mesut ustayı tanımayan yoktur , adam ayakkabıya pal takar uçurur model niyetine ama , bu şansızlıklar bir ara ona bile musallat oldu ki , şimdi helisine dokunmayıp uçaklarla idare ediyor :laugh: ...Tabii ki bir süreliğine.
Bence siz de üzülmeyin , memleket meselesi de değil , biraz uzak durun o modelden , ya da soğuduysanız satın , zaten siz bıraksanız da , heli sevgisi sizi bırakmayacak , ileride illa dürter bir model daha almak için..... :saygilar:

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Bence siz de üzülmeyin , memleket meselesi de değil , biraz uzak durun o modelden , ya da soğuduysanız satın , zaten siz bıraksanız da , heli sevgisi sizi bırakmayacak , ileride illa dürter bir model daha almak için..... :saygilar:

Hakan Bey, haklısınız ama bu kaçıncı mikro o zaman mikro model kullanmak benim gibi bir pilota göre değil belki, bir şey de yapmadım model 2 hafta boyunca yattı en son uçurduğum da ne bir hasar oldu ne başka bir şey durduk yerde servonun bozulması ilginç dişli sıyırmasıydı herşey sonra içindeki tel koptu lehimler falan bu sefer de dişli sırasında dizilim onu da yaptım ama bu sefer 4 tane teli kopuk ve çok ince işçilik var, yenisini aldım o da 20 güne anca gelecek. Aldığım dan beri bana keyif veren bir uçuş olmadı.. Bir kaç gün kafamı toplamayı düşünüyorum sinirlerim yıpranıyor el kadar helikopter yüzünden. Zaten İzmir de bu işle ilgilenen de yok, tek başımıza gidip uçmak da keyif vermiyor. Biraz daha düşünücem ama şu anki fikrim aranıza veda etmek.

kadir kocaman' Alıntı:
Hakan Bey, haklısınız ama bu kaçıncı mikro o zaman mikro model kullanmak benim gibi bir pilota göre değil belki, bir şey de yapmadım model 2 hafta boyunca yattı en son uçurduğum da ne bir hasar oldu ne başka bir şey durduk yerde servonun bozulması ilginç dişli sıyırmasıydı herşey sonra içindeki tel koptu lehimler falan bu sefer de dişli sırasında dizilim onu da yaptım ama bu sefer 4 tane teli kopuk ve çok ince işçilik var, yenisini aldım o da 20 güne anca gelecek. Aldığım dan beri bana keyif veren bir uçuş olmadı.. Bir kaç gün kafamı toplamayı düşünüyorum sinirlerim yıpranıyor el kadar helikopter yüzünden. Zaten İzmir de bu işle ilgilenen de yok, tek başımıza gidip uçmak da keyif vermiyor. Biraz daha düşünücem ama şu anki fikrim aranıza veda etmek.
Kadir bey mikro işi sizin de dediğiniz gibi bazı yönlerden zor ama sizin başınıza gelen biraz şansızlık. Bu hobi de kesinlikle şans faktörü var. Mesela geçenlerde Ogulcan kardeşimiz sıfır olarak aldığı 3 servo'dan birisi, 1 uçuş sonra arızalandı. Sonra yeni servo sipariş etti, yaklaşık $100. Gelen sıfır servo'da arızalı çıktı :embarras: Şimdi baktığınızda bu duruma şans harici ne olarak açıklayabiliriz.

Mesela kendimden örnek vereyim. Özellikle 450 ile yaptığım tüm kırımlarda kesinlikle main shaft, kuyruk borusu ve paller hep kırılmıştır. Şimdi bazı arkadaşları görüyorum, çoğunda ana shaft ve kuyruk sağlam çıkıyor.

Diyeceğim odur ki, yaptığımız şey hobi ve bu tür şeyleri kafaya takmamaya çalışmamış lazım, bu lafı aynı zamanda kendime de söylüyorum, ben de sizden pek farklı değilim zira :laugh:

Belli bir süre ara vermeniz iyi olmuş. Şöyle kafanızı bir dinleyin, biraz modelden uçaklaşın. Sonra baktınız modele ısınamıyorsunuz o zaman satışa çıkarırsınız. Ama size kesinlikle tavsiyem tüm modelleri satın ama DEMIRBAŞ dediğimiz Kumanda, alıcı ve şarj cihazlarını kesinlikle satmayın, en azından 1 yıl elinizde tutun. ;)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Belli bir süre ara vermeniz iyi olmuş. Şöyle kafanızı bir dinleyin, biraz modelden uçaklaşın. Sonra baktınız modele ısınamıyorsunuz o zaman satışa çıkarırsınız. Ama size kesinlikle tavsiyem tüm modelleri satın ama DEMIRBAŞ dediğimiz Kumanda, alıcı ve şarj cihazlarını kesinlikle satmayın, en azından 1 yıl elinizde tutun. ;)

Evet Oğulcan 'ın servo olayını biliyorum ona ne açıklama yapılabilir şans faktörü haricinde dediğiniz gibi oda enteresan:) Bakalım Mehmet Abi, yeni servo gelene kadar helikopteri attım bir kenara 450 ile de uçmaya artık çekiniyorum sanki elimde kalacakmış gibi bir his var içimde. Yardımlarınız için teşekkürler.