ALIGN T-REX 450 Plus DFC hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var saygılarımla
Halim , aramıza hoşgeldin....İşinin stresi nedeniyle hobi araştırırken , henüz tam bir bilgi ve deneyim sahibi olmadan 550 sınıf heli ile başlangıç yapman , hem maddi hem manevi sıkıntılara yol açabilir.Sonra stres atayım derken daha stresli bir ortamda kendini bulabilirsin benden söylemesi...
Forum olarak , en çok istediğimiz şey , bizler gibi bu hobiye gönül verip , keyifle hobisini icra eden arkadaşların sayısının artması...Ancak bilinçli bir şekilde.....Kimse istemez ki,Allah korusun hobi yaparken kendimizin veya bir başkasının , can veya mal güvenliği tehlikeye girmesin...
Bu helikopter öyle acayip bir hobi ki , benim sıkıntısız , sağlam olarak uçurduğum bir modeli , denemek için bile olsa yanımdaki arkadaşıma versem , o arkadaş uçuramayabilir...Çünkü iyi uçmak dediğimiz şeye etki eden o kadar çok faktör vardır ki , bu parametreler kişiden kişiye farklılık gösterirler, yani demek istediğim durum malesef ki , çarşıdan bir oyuncak alıp da evde kendimizin oynayabileceği kadar basit bir şekilde algılanmaması gerektiğini vurguluyorum....
Bu hobide zaman uçmaktan daha çok , okumak , araştırmak ve öğrenmekle geçer.Techizatıydı , ayarıydı , kanuni gereklilikleriydi , simülatör tecrübesiydi , gerçek uçuş tecrübesiydi gibi kısımları basamak basamak ilerlemek gerekir...Dolayısıyla şimdi alacağin bir 550 , uçana kadar evde sadece gözüne hitap edecektir.Haa alma demiyorum yanlış anlaşılma olmasın...Al....Al da , bence hemen uçurmaya kalkma...
Sen hazırlığını yaparken , pilotaj tecrübeni geliştirecek mikro bir model daha faydalı olacaktır...Yani tavsiyem , 550 uçurmadan önce mutlaka bir mikro model ile çalışmalısın..Simülatör bol bol çalışılmalı ...Bir kere simülatör çalışılmayacaksa , o 550'yi bırak uçurmayı , yanına bile yaklaşma....Bu dediklerimi yaparsan en fazla 1,-1,5 ay içinde 550 modeli hoverde tutabilecek kıvama gelirsin...Yok ben sabredemem hemen uçmak istiyorum dersen , malesef bu kadar lüksümüz yok arkadaşım...
Tekrar hoşgeldin.....