Align 3gx Sallanma problemi..

Doğukan Ocak' Alıntı:
...yalnız üzerinde yapışmış olan pad'i kolayca nasıl sökebilirim bir fikriniz varmi ?
Biraz zor oluyor ama kuvvet uygulayarak çıkartıyorsun Doğukan, en azından ben öyle yapıyorum. :laugh:

Geçende Kola K-bar'ı takıcam diye eski Gyro'yu sökerken pad'in yarısını plastiğin üzerinde bıraktım :laugh: Belki bir yolu vardır diye sordum :lollol:

Doğukan saç kurutma makinasını ünitenin üzerine 4 -5 saniye tut bu şekilde rahat çıkıyor

Türker Akgün' Alıntı:
Doğukan öncelikle 3GX konusuyla alakalı paylaştığım videolarla alakalı güzel sözlerin için teşekkür ederim. :)

Problem aileron ve elevatör gain'lerinin fazla yüksek olmasıyla alakalı diye düşünüyorum. Gerçi sende bunu tahmin etmiş ve %20'ye kadar kıstığını söylemişsin. :-\ %20 değerini bilgisayara bağlayıp yazılımdan mı gördün yoksa ünite üzerindeki işaretlemelerden mi tespit ettin. Eğer ünite üzerinden bakarak ayarladıysan seni yanıltabilir. Üniteyi bilgisayara bağlayıp oradan değeri gözünle görerek ayarlamanı tavsiye ederim.

Eğer bundan tamamen emin olduktan sonra problem halen devam ediyorsa ünitenin altına fazladan bir gyro pad daha ekleyerek denemeni öneririm.

Buda olmuyorsa ben olsam üniteden şüphelenmeye başlardım. Kırımı bu ünite ile mi geçirmiştin ?

Türker abi dediğin gibi bilgisayar üzerinden kontrol ettim , 3GX üzerinden gainleri sıfır konumuna getirdiğim halde program üzerinde aileron 25 , elevator 34 de kalıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim ?

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Ayrıca bir şey daha farkettim ki kumanda dan , pozitif açı verdiğimde program üzerinde negatif gözüktüğü , negatif açı verdiğimde de program üzerinde pozitif açı şeklinde gözüküyor.
Pozitif verdiğimde ;

Negatif verdiğimde ;

ismail ŞENCAN' Alıntı:
Doğukan saç kurutma makinasını ünitenin üzerine 4 -5 saniye tut bu şekilde rahat çıkıyor

İsmail abi selam ,
Fikir güzel de üniteyi yakmayalım :laugh:

Çok yakından tutmak zarar verebilir. Belli uzaklıkta sıkıntı olmaz.

Doğukan Ocak' Alıntı:
Türker abi dediğin gibi bilgisayar üzerinden kontrol ettim , 3GX üzerinden gainleri sıfır konumuna getirdiğim halde program üzerinde aileron 25 , elevator 34 de kalıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim ?
Doğukan açıkçası bunu düzeltmenin bir yolu var mı bilemiyorum. :rolleyes: Ama sıfır konumuna getirdiğinde elde ettiğin değerlerle ( 25 - 34 ) bence bir deneyebilirsin. Umut edelimki problem ortadan kalksın.
Kalkmazsa biraz araştırmak lazım.

Doğukan Ocak' Alıntı:
Ayrıca bir şey daha farkettim ki kumanda dan , pozitif açı verdiğimde program üzerinde negatif gözüktüğü , negatif açı verdiğimde de program üzerinde pozitif açı şeklinde gözüküyor.
Bunun bir problem olacağını zannetmiyorum. ;)

Türker Akgün' Alıntı:
Doğukan açıkçası bunu düzeltmenin bir yolu var mı bilemiyorum. :rolleyes: Ama sıfır konumuna getirdiğinde elde ettiğin değerlerle ( 25 - 34 ) bence bir deneyebilirsin. Umut edelimki problem ortadan kalksın.
Kalkmazsa biraz araştırmak lazım.
Bunun bir problem olacağını zannetmiyorum. ;)

Tamamdır Türker abi :saygilar:
Yapılan işlemleri şu şekilde söyleyebilirim ;
1)Feathering şaft değiştirildi , içindeki rulmanlar ve sırası kontrol edildi (IN , OUT)
2)Sıfır konumunda 2 palinde açılarının eşit olup olmadığı kontrol edildi. (Malesef 1 palin açısı diğerine göre 1 tur aşağıdaymış. Gözden kaçmasına imkan yok , o kadar üzerine düşmeme rağmen.. Büyük ihtimal açı ölçer beni yanılttı :embarras: :( )
3)Ana şaft da yukarı aşağı bir oynama olup olmadığı kontrol edildi.
4)Dişliler kontrol edildi.
5)3GX'i bilgisayara bağlayarak yazılım üzerinden kontroller yapıldı.
6)Servo kollarının doğru yönde takıldığı kontrol edildi.
7)Pallerin balansları kontrol edildi (2 takım paller ile denedim sonuç yine aynıydı)

2. seçenek yüzünden olma ihtimali de yüksek. Halbuki kurulum yaparken defalarca kontrol etmeme rağmen böyle bir problemle karşılaştım. Umarım problem bunun yüzündendir. :'(

Ayrıca ilgilenen ve cevaplayan herkese teşekkür ederim. :saygilar:

Doğukan Ocak' Alıntı:
Yapılan işlemleri şu şekilde söyleyebilirim ;
1)Feathering şaft değiştirildi ...
Denedikten sonra güzel haberleri duymayı bekliyoruz o zaman Doğukan. :RCKolik:

Doğukan Ocak' Alıntı:

Pozitif verdiğimde ;

Negatif verdiğimde ;

Doğukan ünite üzerindeki potansiyometreler( aileron -elevator gainleri) versiyon update sırasında tam ortada durmazsa , o anki konumunu default olarak kaydediyor sistem. Potları ortaya alıp tekrar v5 atabilirsen ( olur mu bilmiyorum tekrar aynı versiyon) düzelebilir.

Kağan Kazancı' Alıntı:
Doğukan ünite üzerindeki potansiyometreler( aileron -elevator gainleri) versiyon update sırasında tam ortada durmazsa , o anki konumunu default olarak kaydediyor sistem. Potları ortaya alıp tekrar v5 atabilirsen ( olur mu bilmiyorum tekrar aynı versiyon) düzelebilir.

Selam ,
Bugün test uçuşu yapıcam eğer sonuç olumsuz olursa dediğinizi deneyeceğim , teşekkürler :saygilar:

Doğukan Ocak' Alıntı:
Selam ,
Bugün test uçuşu yapıcam eğer sonuç olumsuz olursa dediğinizi deneyeceğim , teşekkürler :saygilar:
Sonucu ve guzel haberleri merakla bekliyoruz Dogukan %p

Sonunda problem çözüldü aşırı titreme kayboldu :halay: :halay:
Ancak gain problemini de çözmem lazım. Biraz daha düşürürsem sanırım tam olacak. Yine problem olacak kadar titreme yok. Yazılımı tekrar güncelleyip bir daha deniyeceğim herkese verdikleri cevaplar için teşekkür ederim.. :RCKolik:

Doğukan Ocak' Alıntı:
Sonunda problem çözüldü aşırı titreme kayboldu :halay: :halay:
Ancak gain problemini de çözmem lazım. Biraz daha düşürürsem sanırım tam olacak. Yine problem olacak kadar titreme yok. Yazılımı tekrar güncelleyip bir daha deniyeceğim herkese verdikleri cevaplar için teşekkür ederim.. :RCKolik:
Güzel haber. :yuppi: :yuppi:

Titremenin gitmesi güzel haber Türker abi ancak yazılım üzerinden gaini düşüremiyorum 2 saat oldu araştırıyorum yok bulamadım nasıl olacağı.
Default yaptım tekrar 5.0 yükledim yine olmuyor , kafayı yedirir bu 3GX :laugh:

Ayrıca bu foto da bugünden , titremeyi azaltınca gaza geldim herhalde :halay: