Esclerimizin atmega islemcilerinin uzerlerini acarak uygun firmware yukluyoruz. Bu tip yuksek kvli motorlarla escler arasinda senkronizasyon problemleri var. Uygun firmware yuklemezseniz ilk yuksek gaz verisinizde motorlariniz susacak ve o kadar emekle topladiginiz modelin dususunu seyredeceksiniz. En cok kullanilan simonK yaziliminin 5-15-13 firmwarei en sorunsuz calisani. Blheli yazilimida kullanilabilir. Onda sikinti yok.
Esclere firmware atmak icin:
- Eger escde simonK veya blheli yazilimlari onceden yuklenmisse ve bootloader ozelligi acik ise (cogunlukla acik oluyor)
Usblinker kullanilarak escnin sinyal kablosu vasitasi ile yazilim yuklenebiliyor.
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
- Eger elimizde yazilim yuklenmemis bir esc varsa bu durumda bir usbasp avr cihazi ile birlikte atmega socket firmware flashing tool kullanmak gerekiyor.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Motor-esc baglantilari motorlarin donus yonlerine gore ayarlandi. Aslinda esclere reverse firmware atilarak motor donus yonu kablolara mudahale etmeden degistirilebiliyor. Ama bende reverse fw hata verdigi ve socketide zafer abiden emaneten aldigim icin cokda ugrasamadim. Benim socket grlince tekrar bakacagim.
Acikta kalan lehimleri sivi elektrik bandiyla kapattim.
Buda pdbmiz.
Bu framede naze32ye uygun olarak 30.5x30.5 lik delikler bulunmuyor.
Bende pdbyi framein altina aldim. Acro naze32 icinse motorlarin merkezine daha yakin olacak sekilde yeni delikler delerek yerlestirdim ama onun fotosu henuz yok.