AH-1W Super Cobra Türk Kara Kuvvetleri
Dün gece TR'den misafirlerimiz geldi. Pek tabi, bizi görmeye (aslında torunlarını demek lazım [emoji1]) gelen herkes gibi belirli bir bedel karşılığında gelebildiler, bagajlarında burada bulamadığımız bir dolu zımbırtı taşıyarak [emoji2]
Ben de üç beş bişey attırdım tabiki bavullarına, geri kalmamam lazımdı. En önemli şey, 1/48 mikyaslı Super cobra maketiydi, ufak bir yanlış anlaşılma sonucunda bu maketten toplam 3 adet geldi
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Modelin gövdesinin tasarım ve inşaatında ana referans bu maket olacak. Aslında oldukça eski bir kalıp (Ben lisedeyken İtaleri markası altında yapmıştım bunun "sea cobra" versiyonunu siz düşünün) ama detayları vs güzeldir. rotor dönüş yönünü ters yapmışlar ama halihazırda benim helininki de ters, [emoji2] en kötü "ben bunu referans aldım kardeşim, günahı boyunlarına" der kurtarırım şu dönüş yönü mevzusundan [emoji14] [emoji14] [emoji14]
İlk etapta, konvansiyonel dahda inşaata girişmeden önce, yeni teknolojilere bir şans daha vereceğim. Aslında çok uzun zamandır aklımda olan, iş hayatında uzun süredir ve sıklıkla kullandığımız, ama artık gelişen yazılımlarla evde hobi kullanımı için de uygun hale gelen "fotogrametrik 3 boyutlu tarama" yöntemini deneyeceğim. Bu yöntemin temel mantığı, taranması istenilen objenin farklı açılardan bol miktarda (yüzlerce) fotoğraflarının çekilmesi, ve bu fotoğrafların bir görüntü işleme yazılımı ile işlenerek 3 boyutlu bir sayısal model haline getirilmesi. Pratikte ise olay bu kadar basit değil [emoji4] yine de denemeye değer, zira başarılı olursa bunun anlamı, elimde olan herhangi bir plastik maketi yada dahtadan elle şekillendirdiğim bir parçayı, hatta ve hatta objenin gerçeğini sayısal ortamda modelleyip, istediğim boyutta 3D printerımla basabilmek demektir! oldukça cazip bir sonuç ve ölçekli modelcilikte çok fazla kullanımı olabilecek bir alan. Hiçkimse anasının karnında fotogrametrik 3 boyutlu tarama yapmadığına göre, bir şekilde bir yerden başlamam lazım öğrenmek için. Gerisi deneme yanılma yamulma tekrar deneme şeklinde gelir diye umuyorum. Baktım hiç olmuyor, o zaman zaten konvansiyonel dahta heykeltraşlığına dönerim yeniden [emoji4]
Dün akşam gelen bavullarda (pardon misafirlerin yanında [emoji4] ) bir de komple yedek mekanik dönüşüm seti vardı. Böylece kuyruk rotoru dişli sistemine de kavuşmuş oldum. Hızlıca bir baktığım kadarıyla boyunun benim tahminimden 3 cm daha uzun olduğunu gördüm. Ama işi çok değiştirmiyor zira zaten kuyruk kesilecek her şekilde... Yeni gelen maketleri de kullanarak bunun üzerinde son bir kafa patlatma daha yapıp kesin kararı verip işe girişeceğim...