Emin Bey elinize sağlık, bol keyifli kırımsız uçuşlar dilerim.
Renk konusunda kastettiğim şuydu: resimlerden görebildiğim kadarıyla model size ilk geldiğinde Amerikan Deniz Piyadelerinin modern zamanlarda kullandığı kamuflaja benzer bir boyaya sahipti. Ve bu kamuflaj havada çok zor görünür kesinlikle hemfikirim
sizin yaptığınız boyama ise yine Amerikan Deniz Piyadelerinin daha önceden kullandığı 3 renk (açık gri, yeşil ve siyah) kamuflajın benzer uygulanması oldu:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bize gelen süper kobralarda Amerikan Deniz piyadelerinin açık grisi yerine çöl (kum) sarısı rengi uygulanmıştı. Bu kamuflaj bizim helikoterlerin görev yaptığı (yapacağı) arazilere daha uygundu.
müsadenizle birkaç fotoğraf paylaşayım:
Benim bildiğim kadarıyla bizde kullanılan hem normal hem de süper cobralar hep bu renkte boyanmıştır. Hatta aşağıdaki fotoğrafa bakarsanız bizim süper kobraların birisinin yakın zamanda gerçekleştirilen modifikasyonlardan sonra bile hala aynı renkleri taşıdığını görebilirsiniz. Fotoğrafta egzostlara bakarsanız helikopterin yeni bir modifikasyon geçirdiğini görebilirsiniz, zira bu egzostlar super cobralara sonradan, ve yakın bir zamanda (emin değilim ama muhtemelen AH-1Z viper modelinin geliştirilmesi sırasında edinilen tecrübeler sonraında) uygulanmaya başlayan bir değişiklik.
Buarada, bu kamuflaj yerden havaya bakıldığında havada rahatlıkla görünen bir renk şemasıdır. Yani bizim modellerimiz için gayet uygun
Herneyse, siz bana fazla bakmayın
bu konularda fazlasıyla takıntılıyomdır, ama görebildiğim kadarıyla yapım sırasında gergin alnar yaşamış olsanız da genel olarak keyif aldınız, zaten önemli olan da budur.
sonuçta ortaya güzel görünen de bir model çıktı.
Yapım hızınız konusunda tekrar saygılarımı sunuyorum.
Ben kendi Super Kobra modelimin ilk uçuş tarihini 2019un ilk ayları olarak belirledim