Adım Adım Piroflip

Adım Adım Piroflip

Ergün eline sağlık. :bravo:

Bende uzun süredir piro-flip ve türevleriyle uğraşıp beceremeyenlerdenim. :laugh: Sayende tekrar denemelere başlamak için motive oldum. :thumbup:

Konunun sıkı takipçilerindenim . :RCKolik:

Adım Adım Piroflip

Ergün güzel bir kaynak olacağa benziyor teşekkürler.

Benim sormak istediğim bu harekete hangi seviyeden sonra başlamamız doğru olur? İnvert alan turundan sonramı, yoksa gaza gelip attığımız ilk taklamızdan hemen sonramı başlıyalım ?

Alanda canlı anlatımından sonra simde denedim. Ucundan azıcık yapar gibi oldum. Bence ilk önce invert alan turunuda güzelce attıktan sonra başlasam daha iyi olacak gibi :)

Hareketi göstere göstere yapmam için örnekte kullandığın tabaktan 10 tabak yemek yemem lazım :laugh:

Adım Adım Piroflip

tamerkaymakci' Alıntı:
Ergün güzel bir kaynak olacağa benziyor teşekkürler.

Benim sormak istediğim bu harekete hangi seviyeden sonra başlamamız doğru olur? İnvert alan turundan sonramı, yoksa gaza gelip attığımız ilk taklamızdan hemen sonramı başlıyalım ?

Alanda canlı anlatımından sonra simde denedim. Ucundan azıcık yapar gibi oldum. Bence ilk önce invert alan turunuda güzelce attıktan sonra başlasam daha iyi olacak gibi :)

Hareketi göstere göstere yapmam için örnekte kullandığın tabaktan 10 tabak yemek yemem lazım :laugh:

Tabak iyidir, alyan anahtarındansa tabak yemeyi tercih ederim :p

İlk tabak videosu yükleniyor, sanırım bi 15 dk içinde mesajı update edip eklemiş olurum :)
Halfpiro flip tabak çekimleri bitti, şimdi fullpiro flip tabak çekimlerine geçiyoruz :laugh:

Nasıl yapalım kısmında tekrar değineceğim ama sorduğun soruya ön bilgi aktarayım.

2.1 Hover reflekslerini oturtmak: Pirohover egzersizleri
2.2 Flip reflekslerini oturtmak:
2.2.1 Pitch kontrolü
2.2.2 Duragan flip
2.2.3 90 piro - flip - 90 piro - flip egzersizi

Piroflip'i gerçekleştirmek istediğimiz rudder hızında eğer pirohover sorunsuz yapabiliyorsak (düz ve invert pirohover), sadece durduğumuz yerde heliyi çok kaydırmadan peşpeşe flip atabiliyorsak (pitch kontrolü oturdu ise) ve 90 piro - flip - 90 piro - flip egzersizinde yönleri karıştırmadan her seferinde karşıya flip atabiliyorsak, half piro flipler zaten nizami olarak çıkacaktır ve kesinlikle ceptedir :) O noktadan sonra fullpiro flip'e geçebiliriz.

Adım Adım Piroflip

Video çekmeye vaktim olmadı ama Rasim paylaştığı video ve Arda'nın paylaşımını referans alarak simde bile olsa ilk piroflip denememi yaptım sonuc doğal olarak rezalet :lol: Ama şahsen kendi adıma söyleyeyim sim de bile bu hareketi bir gün deneyeceğim aklıma gelmezdi :)

Yarın ilk fırsatta bir konu açıp en azından mevcut durumu kayıt altına almak istiyorum ki ilerleyen zamanlarda şayet olursa bir gelişme bir referans olsun. Belki gercek hayatta hic denemeyeceğim bir hareket fakat benim gibi sol bas parmağı rudder özürlü birisi ıcın en azından cok guzel bir rudder antremanı olacak.

Şimdiden tesekkur ederim Ergün. En azından bana bile cesaret vermeyi becerdigin ıcın. Tabak videosunu merakla bekliyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Adım Adım Piroflip

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
... Tabak videosunu merakla bekliyorum.

Buyur abi :lollol: :lol: :lol:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Adım Adım Piroflip

Emre Kaman' Alıntı:
Buyur abi :lollol: :lol: :lol:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Tabaklar kırılsın, modeller kırılmasın kardeşim :)

2. mesaj editlenerek ilk "dabak" videosu eklendi :laugh:

Adım Adım Piroflip

Ergün Gürer' Alıntı:
Tabaklar kırılsın, modeller kırılmasın kardeşim :)

2. mesaj editlenerek ilk "dabak" videosu eklendi :laugh:

Evet, aslında çok geyik gibi görünse de çok ironik, çok derin bir espriydi. Güldürürken düşündürmekti amacım ;D ;D :lol:

Adım Adım Piroflip

Ergun hocam emeklerinize saglik :thumbup:
Simde yapmaya calisiriz ama gercekte denemeye cesaretimiz olurmu bilmiyorum.
Sayet simde her denedigimi gercekte yapmaya calisirim ve denerim ama bu biraz cetrefilli bir hareket :laugh:

Adım Adım Piroflip

Ergün abi videoları keyifle izliyorum.Emeğine sağlık :) Video çekimlerinde sana yardımcı olan eşinizinde ellerine sağlık. :saygilar:

Terimsel olarak emin olmadığım hareketleri sayende onaylıyorum. :) Sıkı takipteyim. :saygilar:

Adım Adım Piroflip

Emre Kaman' Alıntı:
Evet, aslında çok geyik gibi görünse de çok ironik, çok derin bir espriydi. Güldürürken düşündürmekti amacım ;D ;D :lol:
Emre Gaui X3 için nasıl bir crash kit önerirsin, ben anladım senin ne demek istediğini. :laugh: :lol: :lol:

Adım Adım Piroflip

Bu hareketten zaten bi kuyruk, bi skid, bi palle çıkmak mümkün değil. Komple kit almak mantıklı :laugh:

Adım Adım Piroflip

Ergün güzel bir paylaşım eline sağlık bu akşam bende sim de denemeye karar verdim. Bu yan flipleri geliştirmek yapmak istediğim aileron tic toc için de faydalı olacak gibi doğrumu düşünüyorum?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ergün eline sağlık, bu tabaklı anlatım çok iyi bir yöntem olmuş. :bravo: Çok merak ediyordum nasıl anlatacaksın diye şahane olmuş. :saygilar:

Senin bu konudan sonra da hala yapamazsam daha da uğraşmam bu pirolarla. :laugh: Ama umutluyum şuan. :thumbup:

Türker Akgün' Alıntı:
Emre Gaui X3 için nasıl bir crash kit önerirsin, ben anladım senin ne demek istediğini. :laugh: :lol: :lol:
Şİmdi jeton düşüyor,ergün hocam acaba yedek parça stockları tükensin diye firmalarla bi iş birliğine mi girdi :laugh: Milleti gaza verip bu hareketleri yaptırıp,satışları canlandıracaklar :lol: