Dün yine arazideydik, az biraz daha erken çıktık 11'e doğru, 4 e kadar da kaldık.
Ahmet abi ev yapımı özel nitrosunu modelde denedi biraz, sanırım reçetede az daha oynamalar yapması lazım, ama alet gayet uçuyor.
Mesut abi yine Goblin 570 ve 380 ile güzel uçuşlar gerçekleştirdi. Ramazan da Gaui x3 ile uçuşlara devam etti. Sonlarda bir kez de 550 ile uçuş yaptı. Gürkan kds 450 yi getirmiş ama kuyrukta bir parçanın değişmesi lazım uçuş yapamadı onunla...
Ben de protos380 ile önceki hafta kaldığım yerden devam ettim, beş pilimi de görmüş oldum. Çok bir sorunları yok hala aradan geçen 7-8 yıla rağmen. %75 kullanımla hala 4.15-4.30 civarı veriyorlar. Uçuşlar da benzer, zaten belki biraz protos500 zamanı, biraz da sonrasında logo550sx zamanı falan biraz gelişmeye çalıştık, sonrasında ya yerinde saydı ya geriye gittik.
Yalnız üçüncü uçuşumda biraz işler kontrolden çıktı, tabii ki rescue her zaman kullanıyorum böyle durumlarda hatta tam hakim olana kadar bazen üst üste çekerek... Ama bu uçuşta model iyice uzaklaştı ve oryantasyon gitti, sonrasında bir rescue daha çekerek, modelin o sırada yaptığı kurtarma manevrasından tekrar kuyruk pozisyonunu algılayabildim ve yaklaşarak uçuşu sonlandırdım. Aslında hala %10-15 pilim vardı ve devam edecek gibiydim ama Mesut abi dedi ki in bence
Videolar özellikle güneşin tepede olduğu öğle saatlerinde netlik / odaklama problemleri yaratıyor, ekrandan o sıcakta ve güneşte modeli yakalamak da zor. Ama olduğu kadar, bazen de durdur yeniden başlatla videoları birleştirerek birkaç tane çekebildim.
Bunlar pillerin kullanılan yüzdesi ve sürelerle ilgili genel görünüm... Normalde timer %75 e ayarlı, genelde son anı beklemiyorum hatta ilk gidişte %60 lar yeterli dedim, ikinci hafta yer yer 70 lerin üstüne doğru devam ettim, 3000rpm.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Burada da olaylı uçuşumun logu;
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol