Model ile ilgili festival de yaşadığım sorunlara değinmek istedim, cumartesi günü tek helici ben olduğum için, tüm gün gelen ziyaretçilere gösteri uçuşunu ben yapmak zorunda kaldım,5. Uçuşta kuyruk bir anda deli gibi dönmeye başladı, hemen rescue, hold otomatik düzeltme siviçlerini ardı, ardına çektim birazda Manuel yardım dile modeli sorunsuz indirdik.
Sorunun kaynağını ararken kumandanın rudder komutunun özelikle sola doğu pod okumasını kesik, kesik yaptığını gördük, sorunu buna bağladık, pazar günü aynı marka arkadaşın kumandası ile alıcımı bind edip, deneme uçuşu yaptım, bu sefer temkinli davrandım ve kuyruk yine döndün hold eşliğinde sorunsuz indim.
Sonra servoyu değiştireyim dedim bozulmuş olabilir, hv olmayan align ds650 servoyu taktım, evet kuyruk sorunu düzeldi ama tam tic tock yaptığım anda motor kesti, otların üzerine sert bir oto yapmak zorunda kaldım, enerji tic tock ve hafif pallerin etkisi ile çabuk bitti ve oto yapacak devri kaybettim irtifa az olduğu için sert bir düşüş oldu biraz, Tsa bu durumdan sıfır hasar ile çıktı, castle loglarına baktığımızda throtte sinyali aniden düşüyor geri devirlenmek istiyor ama biz yeri boyluyoruz görünüyor, Kağan bana bec voltajına bak abi diyince, hemen aklıma hv olmayan servoyu taktığım için bec'i 6v a düşürmüştüm, acaba daha fazlamı düşürdüm gelirken kontrol ettiğimde 5 v verdiğimi anladım sisteme, elimle servoları zorladığımda kumandanın telemetri sistemi düşük voltaj uyarısı veriyor hatta. Bu sorunu da ona bağladık bakalım, kumandayı da içini açıp tamir ettim, artık gittiği yere kadar diyorum ?