Benim çevremde kill switch kullanmaktan çekinenlerin tümünün korkusu uçuş sırasında butonu yanlışlıkla aktive edip motoru durdurmak. SE Kill Switch'in en büyük avantajı da burada. Çünkü motoru durdurabilmek için switch'i 3 saniye içinde iki kez aktive etmek gerekiyor.
Powerbox kill switch ergonomik açıdan çok kötü. Akıllı modda kullanıldığında uygulama şu şekilde: Buton ON konumunda diyelim. Bir kez OFF ve peşinden ON yapınca motor duruyor. Havada yanlışlıkla kill switch butonuna eli çarpan insanın ise içgüdüsel olarak yaptığı ilk şey butonu tekrar ON konumuna almak. Yani tam da olmaması gereken hareket. Ayrıca motor çalışırken bir kere OFF konumuna alındıktan sonra bir süre aşımından söz edilmiyor. Yani elin bir kere takıldı ve OFF yaptın. Motor durmuyor. Güzel. Kendini tuttun ve hemen ON konumuna da almadın. Beş dakika sonra elin yine takıldı ON konumuna aldın. Motor stop ediyor.
Hepsinden kötüsü switch ON konumundayken ateşleme açık da olabiliyor kapalı da.
Çok araştırdım. SE Kill Switch mantığı ile çalışan ticari bir ürün bulamadım. Varsa da benim haberim yok. Switch ON konumunda iken uçağa enerji verirsen ateşleme kapalı kalıyor. Bu emniyet özelliğini de başka bir üründe görmedim. Bir kere OFF yapıp tekrar ON yaparsan ateşlemeye enerji gidiyor. Üç saniyeden daha uzun aralıklarla switch ile istediğin gibi oynayabiliyorsun. Motor susmuyor. Motoru durdurmak istiyorsan ON konumundayken OFF - ON - OFF yapıyorsun.
Reklam yaptığımı düşünmeyin ama SE Kill Switch çok uzun süredir 5 - 6 uçakta sorunsuz görev yapıyor. Ben de onu tek geçerim.