55ax'e takılabilecek her türlü pervaneyi takıp akrobasi yapmış biri olarak nokta atış cevap vereceğim. Maksimum torku optimum gaz tepkisi de sağlayacak şekilde APC 13x4 pervane ile aldım. Başka marka model pervane düşünmeyin. Yazın OS No.8, kışın OS No. 3 buji kullandım. Yakıt olarak da wildcat premium %10. Nitroyu %25 yapsak belki bir ihtimal APC 13x4W pervaneyi de randımanlı şekilde kullanmak mümkün olabilir, denemedim ama gerek olacağını sanmıyorum zira nitro oranı da yakıt fiyatı üstünde ciddi bir maliyete sahip.
55AX ile demediğim pervaneler: 11x8, 12x6, 12x7, 12x8, 12.25x3.75, 13x4, 13x4W, 14x4W. 13x4'te kararlı rölanti, akrobasi için çok kritik olan hızlı gaz tepkisi, ideal kafa sıcaklığı, maksimum tork gibi kriterlerimde en ideal noktayı bulmuştum. Pervanede profil ve kalite çok önemli. APC kullanın. Kavan, Masterairscrew'dan uzak durun. Bunları da denedim. Pervane çok esnek olduğu için güç kaybı muazzam hissedilir seviyede. Topflite'ın ahşap pervanelerini de denedim ama pervane apc'ye göre daha hafif olduğundan düşük devirde kararlı bir rölanti tutturmak daha zordu.
Akrobasi için 20cc benzin motoru kritik eşik. Bunun altındaki benzin motorları ağırlık/güç anlamında bir nitro motora göre dezavantajlı. Gerçi bu bilgim 10 sene öncesine ait, yeni ürünlerde durum farklıysa yanılıyor olabilirim ama fiyat ve performans anlamında benzinlinin ön plana geçebileceğine pek ihtimal vermiyorum. Bu arada 55ax ile unlimited 3d yapabilmek için toplam uçuş ağırlığının 2.5kg altında olması lazım. Muhtemelen 3kg civarına kadar da tatminkar sportif bir uçuş sağlanabilir.