Tel kesme makinesi için ihtiyacınız olan ayarlanabilir adaptör ve 0.20 krom nikel tel iş görür.Bilmeniz gereken şey ise kanat boyuna göre voltaj değişiyor.Ben 0.20 krom nikel rezistans teli kullanıyorum,kestiğim kanatlar 70 cm uzunluğunda,dolayısı ile u şeklinde çıta olarak 30 cmlik iki çıta,bir tane de 80 cmlik tek çıta kestirip u şeklinde birleştirdim.Elektrik vereceğiniz telin boyu uzayınca vermeniz gereken voltun artması gerekiyor.Ben ortalama 75-77 cmlik tele 24 volt 2 amper vererek kesecek sıcaklığa ulaşabiliyorum.Ha derseniz kısa boylu bir alet yaparım sol kanadı iki parça,sağ kanadı iki parça keserim;sonra birleştiririm derseniz daha düşük voltajlarla halledebilirsiniz. (Daha küçük bir alet yapıp,70cmlik kanadı iki adet 35 cm keserek yapmak)
Gelelim kanat kesimine,elinizde kanat profili olması gerekiyor (genellikle clark y tercih edilir) Bunu metal veya ahşap olarak kestirip,keseceğiniz köpüğe sollu sağlu aynı noktalara çivi yardımıyla sabitlemeniz gerekiyor.Sonra teli kanat profili sınırlarından uzaklaştırmadan yavaşça kesebilirsiniz.Hızlanırsanız dalga dalga bir kesim olur ve köpüğünüz çöp olmuş olur (bazı durumlarda zımpara ile halledilebilir ama acelemiz yok ağır ağır
kesin)