Uçak yapımında köpük tipi

Köpük bir model yapacaksanız benim size tavsiyem kanatları 5mm fotobloktan yapın gövdeyi xps köpükten.Modeli taşıyan kanattır.Bu köpükleri kanatlara kullanırsanız,yaptıktan sonra birde kanatları sağlamlaştırmak için ya karbon çubuk yada çıta kullanacaksınız.Buda ekstradan uğraş ve ağırlık olacak kanatlara.Ama 5mm fotobloktan kanat mükemmel olur ve ayrıca koli bandıyla çok güzel sağlamlaşması.Kanat yapımı bittikten sonra renkli koli bantıyla kanatları süslemek daha kolay ve temiz bir işçilik sağlar.Gövdeyide xps köpükten yapıp su bazlı boyayla boyasınız.Xps Köpük set malzeme olduğundan servolar olsun iniş takımı olsun bunların monte edilmesi daha sağlam olur.xps Köpük kavak ağacı kadar sağlamdır desem yeridir.Kolay gelsin

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Selamlar Erdoğan ağabey ben kanatları hep xps köpükten kestim şimdiye kadar üzerini dremel ile freze gibi açarak 8mm balsa çita yerleştirdim ancak maket kartonu çok pratik ve yapımı kolay gözüküyor. Pembe xps kanatlar gerçekten çok sağlam oluyor düşüşlerde felan kolay kırılmıyor ancak uçakta şöyle 1/2 oranında çekiş verecek motor kullanıp akrobatik hareketler yapılacaksa esmene fazla oluyor hatta bi kes kanadım havada ikiye katlandı, neyse aklımda bulunması açısından sormak istedim Kanada clark y profili vermek için orta hatta kaç kat foamboard koyuyorsunuz?

bu malzemeden yaparsan ısıtıcıya gerek yok

Xps kullanmayacaksanız foamboard kullanmanız daha mantıklı olur sertlik açısından, sizin baktığınız malzeme için bi iskeleti oluşturmak lazım çita kullanmak lazım daha uğraşmalı bence ve nekadar sağlam yapsanızda sert bi düşüşte kırılmayacak malzeme yok. Bence uçağın yapısal dayanıklılığı onu taşıyabilecek kadar olmalı fazla sağlam yapayım diye çok ağırlık eklememin faydası olmuyor sert düşüş oldumu o darbe basıncı mutlaka biyerden çıkıyor.
Sıcak telle kesim yapmayı düşünürseniz clark y profili sert mukavva kartonundan kesip uç kısımlarına Japon sürerek sertleştirip kullanabilirsiniz ben hep bu şekilde birçok farklı ölçüde kanat kestim ancak teli karton üzerine fazla bastırmadan kesmeli tel kartona gömülürse ilerlemiyor.

Bu sitede akor ölçüsünü girip uygun clark y profili yazdırabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: emrah özsu
Xps kullanmayacaksanız foamboard kullanmanız daha mantıklı olur sertlik açısından, sizin baktığınız malzeme için bi iskeleti oluşturmak lazım çita kullanmak lazım daha uğraşmalı bence ve nekadar sağlam yapsanızda sert bi düşüşte kırılmayacak malzeme yok. Bence uçağın yapısal dayanıklılığı onu taşıyabilecek kadar olmalı fazla sağlam yapayım diye çok ağırlık eklememin faydası olmuyor sert düşüş oldumu o darbe basıncı mutlaka biyerden çıkıyor.
Sıcak telle kesim yapmayı düşünürseniz clark y profili sert mukavva kartonundan kesip uç kısımlarına Japon sürerek sertleştirip kullanabilirsiniz ben hep bu şekilde birçok farklı ölçüde kanat kestim ancak teli karton üzerine fazla bastırmadan kesmeli tel kartona gömülürse ilerlemiyor.

Bu sitede akor ölçüsünü girip uygun clark y profili yazdırabilirsiniz.

cok haklısınız hocam
ancak ben hafif topluyabiliyorum cok sukur :)
servolar uzatma kabloları dahil 180 200 gram arası cıkıyor 16 chord 116 span bir kanat. ıcıne karbon boru koyuyorum.
ben lastikle baglıyorum kanadı govdeye, arkasına onune bir izalayacı klavuz bir malzeme vs koymuyorum altına surtunmeyi artırıcı malzeme sürüyorum biraz ucusta oynamasın die ama kaza kırımda kanat değil govdede kalıyor hasar :D
govdeye ne yazık ki cozum yok
ama kanat malzemesinden bant kaplı yaptıgın için gövdede kırılmıyor yamuluyor sadece bir nevi bütünlüğünü koruyor..
ama yerim müsait olursa bende sıcak kesim bir kanat denemek istiyorum..

Ben depron/maket kartonu/fotoblok ile kanat yapımını tavsiye etmiyorum.Ne yaparsanız yapın sıcak tel ile keserek elde ettiğiniz Aerodinamik geometriyi maket kartonuyla elde edemezsiniz.Sıcak tel ile kanat yapacak olursanız kanadınız ağır olmaz merak etmeyin.

Selamlar Erdoğan ağabey ben kanatları hep xps köpükten kestim şimdiye kadar üzerini dremel ile freze gibi açarak 8mm balsa çita yerleştirdim ancak maket kartonu çok pratik ve yapımı kolay gözüküyor. Pembe xps kanatlar gerçekten çok sağlam oluyor düşüşlerde felan kolay kırılmıyor ancak uçakta şöyle 1/2 oranında çekiş verecek motor kullanıp akrobatik hareketler yapılacaksa esmene fazla oluyor hatta bi kes kanadım havada ikiye katlandı, neyse aklımda bulunması açısından sormak istedim Kanada clark y profili vermek için orta hatta kaç kat foamboard koyuyorsunuz?
U şeklinde bir profil kesip yapıştıryorum.Yani kanadın uzunluğu diyelim ki 60cm tek kanat olarak.60 cm boy 2cm yükseklik 2cm en olarak bir profil düşünün.Bu şekilde

• Beğen
Tepkiler: Bedreddin Vardar
Merhaba, öncelikle ilettiğin malzemein taşıyıcılığı 120cm kanat açıklığına sahip bir model için oldukça yetersiz kalır diye düşünüyorum. birde eğlence amaçlı akrobasiye girersen oldukça zorlanırsın. sana tavsiyem diğer üstadların da bahsettiği fotoblok. malzeme işlenmesi açısından oldukça kolay ve kaplama yapıldığında( kaplamalar hepsiburada gibi sitelerde 90-100 lira) çok fazla taşıyıcı oluyor. işlenmesi için youtube üzerinde oldukça fazla video da var. köpük kullanarak airfoil şekli vermekte zorlanadabilirsin.
Sağolun hocam cevap için. Eps strafordan yapmaya karar verdim.