Motor dönmüyor neden kaynaklıdır

Furkan TEFENLİ

Yeni Uye
İlgi Alanı
Uçak
Merhabalar,

Esc’yi motora taktığımda bu şekilde tepki veriyor neyden kaynaklıdır?

İyi ki de dönmüyor. Dönse neler olabilirdi, bir düşünelim; motor pervanenin çekişiyle yerinden fırlayacak, pervane motoru ters yöne çevirmeye çalışacağından kablolar birbirine girecek, sen panikle yakalamaya çalışacaksın, etrafa zarar verecek, büyük olasılık kendini yaralayacaksın. Motor herhangi bir yere sağlam bir şekilde sabitlenmeden asla çalıştırılmamalı!

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
İyi ki de dönmüyor. Dönse neler olabilirdi, bir düşünelim; motor pervanenin çekişiyle yerinden fırlayacak, pervane motoru ters yöne çevirmeye çalışacağından kablolar birbirine girecek, sen panikle yakalamaya çalışacaksın, etrafa zarar verecek, büyük olasılık kendini yaralayacaksın. Motor herhangi bir yere sağlam bir şekilde sabitlenmeden asla çalıştırılmamalı!
ufak bir gaz veriyordum alıcıdan bir dahakine sabitleyip denerim teşekkür ederim, peki bu durum neden kaynaklanıyor fikriniz var mı ?

Motoru denemek için pervaneyi takmak şart mı?
ESC ile motor arasındaki üç konnektör çiftinin lehimlerini kontrol etmek gerek.
Motor veya esc yanmış olamaz değil mi ? Herhangi bir koku yok. Motor ve esc arasındaki 4mm banana konnektörlerin lehimlerini kontrol edeyim. Birde şöyle bir şey var motor çalışıyordu esc’yi başka bir uçağa taktım buna yeni esc aldım ve yeni esc’yi yeniden lehim yaptım.

Motor yanmış da olabilir. Benim motorum da aynı bu şekilde çalışacak gibi sağ sol dönüp duruyordu titrercesine. İçini açıp baktığımda kabloların emayesinin eridiğini gördüm. İmkanınız varsa motorun söküp içini de kontrol edebilirsiniz.

Bendede böyle bi motor var aynı tepkiyi veriyor, ancak ben o motoru kapasitesinden büyük pervane takıp itki testi yaptım o şekilde yandı.

Motorun sarımlarına bak yanmışsa siyahlaşmaya başlamıştır yüksek ihtimal yanmış
Neden yanmış olabilir ?

Daha önce 30A bir esc vardı ve onda motor çalışıyordu. O esci'yi başka bir uçağa aldım buna yeni bir 30A esc aldım dün lehim işlerini yaptım ancak ufak bir gaz verince direkt bu şekilde oldu.

Neden yanmış olabilir ?

Daha önce 30A bir esc vardı ve onda motor çalışıyordu. O esci'yi başka bir uçağa aldım buna yeni bir 30A esc aldım dün lehim işlerini yaptım ancak ufak bir gaz verince direkt bu şekilde oldu.
Motorun içinde bir şey yok gibi ama tam açmadan belli olmaz sanırsam.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Motorun sarımlarına bak yanmışsa siyahlaşmaya başlamıştır yüksek ihtimal yanmış

Motorun içinde bir şey yok gibi ama tam açmadan belli olmaz sanırsam.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Tam açmadan anlamak zor. açmak da zor değil zaten internetten birkaç video izleyin anlarsınız. Kısa devre gibi bir durum da olabilir. Ama muhtemelen yanmış

Tam açmadan anlamak zor. açmak da zor değil zaten internetten birkaç video izleyin anlarsınız. Kısa devre gibi bir durum da olabilir. Ama muhtemelen yanmış
Anlamadığım nokta şu nasıl yanmış olabilir ki ? ESC vardı çalışıyordu yeni ESC taktım bu şekilde oldu. O zaman yeni motor almam lazım gibi, bir de yeni esc'de sıkıntı olmuş olamaz değil mi ? Alıcıya taktığımda alıcıya güç geliyor.

Son düzenleme:
Anlamadığım nokta şu nasıl yanmış olabilir ki ? ESC vardı çalışıyordu yeni ESC taktım bu şekilde oldu. O zaman yeni motor almam lazım gibi, bir de yeni esc'de sıkıntı olmuş olamaz değil mi ? Alıcıya taktığımda alıcıya güç geliyor.
Eğer motor yandıysa sargılarını değiştirmek de bir çözüm ama yeni motor almak daha sağlıklı olur. Motora fazla enerji verilmesi, kısa devre olması, kabloların birbirine teması her şey olabilir. Sıkıntının motorda olup olmadığını anlamak için mümkünse aynı esc'yi farklı motorla da deneyin ya da aynı motoru farklı esc ile

Eğer motor yandıysa sargılarını değiştirmek de bir çözüm ama yeni motor almak daha sağlıklı olur. Motora fazla enerji verilmesi, kısa devre olması, kabloların birbirine teması her şey olabilir. Sıkıntının motorda olup olmadığını anlamak için mümkünse aynı esc'yi farklı motorla da deneyin ya da aynı motoru farklı esc ile
Yeni motor ve ESC sipariş ettim yarın akşam montajlıyacağım. Sonrasında eski motorun yerine yeni motoru takacağım. Sorun motorda mı görmüş olurum. ESC'de olacağını sanmıyorum çünkü ESC yansaydı yanık kokusu gelirdi duman atardı. Alıcıda halen elektrik var tepki veriyor, gazı açınca motor hareket ediyor ama tam dönmüyor. Dediğiniz gibi galiba motorda sorun.

Neden yanmış olabilir ?

Eski esc takıp dene madem onda çalışıyorsa motordamı sıkıntı var esc demi anlarsın