Motor dönmüyor neden kaynaklıdır

Furkan TEFENLİ

Yeni Uye
İlgi Alanı
Uçak
Merhabalar,

Esc’yi motora taktığımda bu şekilde tepki veriyor neyden kaynaklıdır?

İyi ki de dönmüyor. Dönse neler olabilirdi, bir düşünelim; motor pervanenin çekişiyle yerinden fırlayacak, pervane motoru ters yöne çevirmeye çalışacağından kablolar birbirine girecek, sen panikle yakalamaya çalışacaksın, etrafa zarar verecek, büyük olasılık kendini yaralayacaksın. Motor herhangi bir yere sağlam bir şekilde sabitlenmeden asla çalıştırılmamalı!

İyi ki de dönmüyor. Dönse neler olabilirdi, bir düşünelim; motor pervanenin çekişiyle yerinden fırlayacak, pervane motoru ters yöne çevirmeye çalışacağından kablolar birbirine girecek, sen panikle yakalamaya çalışacaksın, etrafa zarar verecek, büyük olasılık kendini yaralayacaksın. Motor herhangi bir yere sağlam bir şekilde sabitlenmeden asla çalıştırılmamalı!
ufak bir gaz veriyordum alıcıdan bir dahakine sabitleyip denerim teşekkür ederim, peki bu durum neden kaynaklanıyor fikriniz var mı ?

Motoru denemek için pervaneyi takmak şart mı?
ESC ile motor arasındaki üç konnektör çiftinin lehimlerini kontrol etmek gerek.
Motor veya esc yanmış olamaz değil mi ? Herhangi bir koku yok. Motor ve esc arasındaki 4mm banana konnektörlerin lehimlerini kontrol edeyim. Birde şöyle bir şey var motor çalışıyordu esc’yi başka bir uçağa taktım buna yeni esc aldım ve yeni esc’yi yeniden lehim yaptım.

Motor yanmış da olabilir. Benim motorum da aynı bu şekilde çalışacak gibi sağ sol dönüp duruyordu titrercesine. İçini açıp baktığımda kabloların emayesinin eridiğini gördüm. İmkanınız varsa motorun söküp içini de kontrol edebilirsiniz.