Yurtiçi multikopter malzemeleri sitesi fikri

• Konbuyu başlatan murathanaksoz
  • Başlangıç tarihi
  • 3,385

Birçokşey söylenmiş ve konuşulmuş...

Biz tahmin ediyorum dışarından bakıldığında kurucusu, moderatörleri ve üyeleriyle zaman zaman anlamsız derecede ciddi, hatta gergin bir forum olarak gözüküyoruz. Bu durumu antipatik bulan birçok arkadaşımız da vardır mutlaka. Bazı şeylerin sebepleriyle alakalı arkadaşlarım gerekli paylaşımlarda bulunmuşlar, ben uzun uzadıya bu konulara girmeyeceğim.

Öncelikle bu noktadan sonra söyleyeceklerimin tamamen benim şahsi görüşlerim olduklarını söylemem gerekir. Bu forumla ilgili tahmin ediyorum hepimizin beklentileri de birbirinden farklıdır normal olarak. Benim hassasiyetlerime gelirsek herşeyden önce burada tüm üyelerimizin katkısıyla sağlamaya çalıştığımız sevgi, saygı çerçevesindeki aile ortamının hiçbir zaman bozulmaması en öncelikli konudur bence. Sonrasında özellikle forumun kurucusu Mehmet abi başta olmak üzere buradaki birçok arkadaşımızın belkide evlerindeki düzene bile göstermedikleri kadar üst düzeyce forumun düzenli olması için harcadıkları emeğin yok sayılamayacak kadar değerli olmasıdır. Bu düzen kaygısının sebebinin forumun en önemli kuruluş amaçlarından birinin " Çevresinde kendisine yardımıcı olabilecek tecrübeli bir modelci arkadaşı olmayanlarında bu hobiyi bu platformdan faydalanarak icra edebilmelerini sağlamak " olduğu gözden kaçırılmamalıdır. Rckolik ailesi bu ahengin bozulmaması için gerekirse antipatik olmayı tercih edebilmektedir.

Bu demek değildirki bu forumda gırgır şamata yapılmamaktadır, demek değildir ki çözüm aramak için sorular sorulması hoş görülmemektedir. Aksine bunun forum ortamını besleyen bir unsur olduğu da bilinmektedir. Fakat her sosyal yapıda olduğu gibi burada da bazı kurallar olması gerekmektedir.

Ve işte çene düşmesi öyle olmaz tam olarak böyle olur. :lollol: :lol: :lol:

Bazen "bilmeyen adamın burda işi yok" imajı çiziliyor. ;D

Bilmeyenin işi yok'a katılmıyorum. Öğrenmeyi bilmeyenin işi yok olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet ÖKMEN

Heliteknik sürecini yaşamamış arkadaşların neler hissettiğimizi, hassasiyetlerimizin neler olduğunu anlamamalarını anlıyorum. :)

İngilizce oldu mu hiç sıkıntı yok öğrenme konusunda :) Aslında çoğu parçaları yurt dışından getirme sıkıntısı olmasa öğrenmek çok kolay. Boza boza deneye deneye öğrenmek en iyi yoldur. Şuan kullandığım tüm bilgisayar programlarını,mikserleri,hardwareleri bu yolla öğrendim :)

Rasim Öztürk' Alıntı:
Heliteknik sürecini yaşamamış arkadaşların neler hissettiğimizi, hassasiyetlerimizin neler olduğunu anlamamalarını anlıyorum. :)
+1903 :RCKolik:

Şimdi bende alışveriş konusunda bişiler diyim. Yurtdışından alışveriş yapmak çok eziyetli birşey değil. Eğer fazladan verecek bir 20-30 dolarımız varsa , dünyanın öbür tarafından bile 3 günde kargo getirtiriz. Misal beni multikopter malzemelerimi aldığın site singapurda fedex ile 36 dolar kargo ile komple multi elektroniği 4 günde elimde oldu. Hele İngiltereden akşam verilince sabah İstanbulda oluyor , ertesi sabah bizim Abdullah abi kapıya bırakıyor. Şu banggood alışkanlığından bir kurtulursak hayat daha güzel olacak. 300-500 dolarlık malzeme için 36 dolar kargo bence çok fazla değil. Arkadaşlara kendi aralarında birleşip kargoyu bölüşmelerini tavsiye ederim , biz Adana ekibi olarak genelde öyle yapıyoruz. Hızlı kargo üçe bölünüyor , normal kargodan daha ucuza geliyor.

Bazen yasal gümrük vergisi sınırının altında kaldığım oluyor (faturalandırma değil gerçekten :laugh: )

Böyle bir durumda kargoları birleştirince kutu da büyüyebiliyor ve üzerinde yazan miktar komik durabiliyor. Ve sınırı geçmek üç kişi ile daha kolay... Böyle bir durumda ne yapıyorsunuz?

Gümrük vergisinde asıl sorun alınan miktardan çok, süründürülmesi... Gümrüğe takılınca on değişik yere sevk ediliyor, ordan giriyor burdan çıkıyor... 1.5 günde ingiltereden türkiyeye geliyor, 10 gün burada sürünüyor...