Herkese merhabalar. Olayın devamını sizler ile paylaşayım. Öncelikle modelime kavuştum ve aldım onu belirteyim ama bir daha kesinlikle qadrokopter getirtmem. Üç günümü aldı.
Sanki büyük insansız hava aracı getirmişim muamelesi gördüm. Terörle mücadele şubede 3 gün boyunca izin için uğraştım. Bu olay sadece Hatay bölgesinde şimdilik anladığım o şekilde. Valilik imzasıyla gümrük ve tüm kargo birimlerine yazı yazılmış ve Drone, qadrokopter ve havadan görüntü alan insansız hava araçlarının yutdışından temini durumunda dikkatli incelenmesi ve terörle mücadele şube müdürlüğünden izin alınarak teslim edilmesi, ayrıca uçuş yapılacağı gün ve saatlerde terörle mücadele şubeden izin alınması
DD Resmen komedi. Ben askeri personelim, eğer sivil bir vatandaş olsa kesinlikle bu izni vermezler. Benim bile uğraşmadığım şey sorulmayan soru kalmadı. THK uçuş seltifikam var, o ve kurum kimliğim alındı. Uçuş yapacağım tarih ve zaman alındı 3 gün içerisinde izin belgesi düzenlendi. Gelelim gümrük durumuna. Gümrüğe izin kağıyla geldim. Memur şok oldu tabi nasıl izin aldın diye. Daha sonra bende faturası az bir miktar gözüken ürünün satın alındığı k.kartı extresini istedi. 450 tl küsür para. Benden %20 gümrük ve 64 tl pul parası alındı. Yaklaşın 150 tl. Yani aldığım ürünün aslı astarını geçti. Dediğim gibi şimdilik Hatay bölgesinde yasaklanan bir durum gibi ama inşallah yakında diğer bölgelere yayılmaz. Hoby amaçlı aldığım ürün için adamlar büyük İHA getirtmişim muamelesi yaptılar. Bundan sonra ürün getirtecek arkadaşlarım ve abilerimin bu yazdıklarımı dikkate almalarını isterim. Böyle olacağını bilseydim hayatta getirtmezdim.