@ Tamer ÖZTÜRK Bey benim ki bir varsayım elbette . Böyle bir anlaşma vardır veya yapılmıştır demedim . Ayrıca elbetteki anlaşma yapabilirler bunlar devletler arası anlaşmadır . Bahsettiğimiz Ali BABA . Dünyanın bir numaralı internet sitesi . Verirsiniz PTT genel müdürlüğüne bir talimat , aliexpressten gelen posta ve kargolara öncelik tanıyın diye olur biter . Bakın aşşağıda iki resim var . Yeni bunlar. Diğer postalama yöntemleriylede defalarca alışveriş yapmış ve bu durumu gözlemlemiş biri olarak , tekrar söylüyorum aliexpress( Evet ben yanlış yazmış) standart shipping metodu ile aldığım ürünlerin hareket bilgilerinin paketle ilgili bir işlem yapıldığında hemen güncellenmesi bana garip geliyor . Ben kargosuna öncelik gösteriyorlar veya daha hızlı dağıtılıyor vs. vs. gibi bir bilgi paylaşmadım . Ayrıca diğer yöntemlerle aldığınızda da yapılan işlemlerle ilgili bilgi alıyorsunuz ama mesele bilgilerin tazeliği .
Kaldıki bırakın paketi , insana bile gümrük memurlarının ayrıcalık tanıdığı bir dünyada yaşıyoruz . Malum Rusya ile uçak krizini yaşadığımız bir dönemde Rusya'da şirketi olan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak , Krasnodar havalimanında gümrükte 8 iş adamıyla birlikte 4 saat üstümüze kapıların ve ışıkların kapatılması suretiyle bekletilmiş biriyim ???
Yani avrupa ülkelerinin tamamiyle kavgalı olacaksınız , Hollanda'lı bir şerefsiz belediye başkanı Türkiye Cumhuriyetinin bir bakanını ( severiz sevmeyiz bambaşka birşey ) ölümle tehdit edecek ve Çin'in de size 35milyar $ kredi verdiği bir zamanda her iki ülkenin kargolarına , paketlerine aynı hizmeti vereceksiniz ?
Aliexpress standart shipping hizmeti için Aliexpressin PTT ile anlaşması meselesi elbetteki yoktur ama bilgilerin diğerlerine göre böyle günü gününe saati satine güncellenmesi de benim hep dikkatimi çekmiştir.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
PTT sıkıntının olmadığı bir gün yok ki ! Uluslar arası posta işlemleri birimi Atatürk Havalimanına taşınıyordu . Büyük ihtimalle bununla alakalı da bir yığılma mutlaka vardır .